ch Švajcarska 2024: Nemo - The Code

Što se Nema tiče može on biti zasluženi pobednik žirija koliko hoće, ali da ti žiri 150 bodova napravi razliku u odnosu na drugo mesto je samo po sebi nebulozno, kao da je pesma toliko neuporedivo bolja od svih ostalih, ispade da je na nivou nove nematerijalne svetske baštine.

Pa i ne baš. Razlika između prvoplasirane i petoplasirane po publici je "samo" 110 poena.

Ova godina je svakako bizarna, ali ako se uzme prosek poslednjih 5 godina, žiri glasa dosta ujednačenije, ESC Tom je radio video o tome.

Bukvalno su se dogovorili. I za Loreen i za Nema.

To da oboje pobede kod žirija je realno ali da pobede za ovolikom razlikok je teska namestaljka i uradjeno je tako da se sabotira favorit publike

Sto Choda rece pobeda Švajcarske je EBU projekat.

Ocekujem Francusku i Belgiju kao pobednike uskoro.

Ovaj kralj završio tek 4. u pf 😅

365 bodova žirija...ovoliko ni Loreen nije imala...

22×12 od žirija...ovoliko ni Sobral nije imao

Nesumnjivo je da se radi o vokalno vrlo talentiranoj osobi, imao je i dobar nastup i pjesmu, po meni i zaslužena pobjeda kod žirija, ali s ovolikom razlikom? Ne znam, ovo pumpanje bodova žirija u jednu pjesmu mi je blago preseravanje, ispade da nitko od ostalih nema dobru pjesmu, nema dobar nastup i ne zna pjevat. Ja sam navikao čestitat pobjedniku, tako da ću naravno i sad to učinit, nemam ja ništa protiv njega, ali uvijek ostane gorak okus kad žiri toliko isforsira jednu pjesmu koja nije čak ni blizu bodovno da pobijedi kod publike, moć žiri petorke iznad tolike mnogobrojne publike, uvijek ispadne malo bezveze, tako je bilo prošle godine, tako je i ove, copy paste situacija

ESC trofej se nakraju slomio od muke xD

Pa stanite koja je logika da 22 od 36 zirija istoj pesmi da 12? Pa sta je ova pesma? Drugi dolazak Isusa Hrista? Sto se malo to nije razasulo i na Francusku i neke druge nego kao po ne daj boze direktivi napuniše samo jednu pesnu?

Definitivno jeste prepumpana razlika 2 godine za redom koja je na kraju ispala nedostižna, iako je pjesma pobjeda zaslužena.

Pa stanite koja je logika da 22 od 36 zirija istoj pesmi da 12? Pa sta je ova pesma? Drugi dolazak Isusa Hrista? Sto se malo to nije razasulo i na Francusku i neke druge nego kao po ne daj boze direktivi napuniše samo jednu pesnu?
Zato što Slimane stoji u mestu sve vreme kako bi kontrolisao vokale, dok Nemo ima zahtevnu koreografiju, trči i skače sceni i održava ravnotežu kako ne bi skliznuo sa propa.

+ mnogo ambicioznije kadriranje

A Slimane je zvučao nikad slabije za žiri, vjerujem da je i tu izgubio neke poene, ali ništa drastično. Očito su se svakako fokusirali na Švicu čak i da je Sliman bio savršen

Svaka mu cast, ali ovo nije "Ja imam talent", vec ESC. Cemu da se nadamo sledece godine, zonglerima, klovnovima i cirkuzantima koji umeju da pevaju?

Otkako Eurovisionworld meri kvote u procentima, ovo je ubedljivo najveci promasaj (za celih 37 posto).

Otkako oni to mere (a to je 2015. godina), Bejbi Lazanja je u trenutku finala bio najubedljiviji favorit, nakon Kalusa. Dosad je najveca greska u proceni kladionica bila 2018. kada je za celih 14 posto Kipar bio ispred Izraela.

Evroviziji ne treba samo fixing, već temeljno čišćenje od ideje privatne zabave male grupice ljudi.

A i mooooožda ne bi bilo loše da se drže standarda da sve zemlje imaju jednak tretman, bilo da je reč o žrebu ili o tome da onaj ko drugog bombarduje ne može da učestvuje.

Mislim da ni najokoreliji fanovi apsolutno nemaju nikakav argument da opravdaju ovako skandalozan završetak sezone, a ukoliko su organizacija sa legitimitetom onda će Osterdahl biti ex na prvom narednom sastanku.

ch Švajcarska 2024: Nemo - The Code
Back