se Švedska 2023: Loreen - Tattoo

U toku su probe takmičara, pratiću koliko budem stigao, pa javljam ako bude nekih spektakularnih dešavanja.

Jon Henrik Fjällgren i ekipa su završili probu, sve je isto. Sad je Tone na sceni i ima problema sa glasom.

Nisu još objavili ko je u žiriju, što je neobično, uglavnom su objavljivali utorkom...

Nešto se sprema...

Ali sad šalu na stranu, mislim da je korektno da bude Srbija, ipak smo bili top 5 prošle godine (zamalo i top 3 po publici) znači da znamo izabrati pjesmu. Plus 4 vezana finala za redom...

Saglasan. Evo malo ovogodišnjih rekorda:

- Jimmy "Joker" Thörnfeldt je prošao u finale sa svih svojih šest pesama ove godine i time je postao autor sa najviše pesama u istom finalu. Pored toga, izjednačio se sa Thomasom G:sonom po ukupnom broju pesama u finalima.

- Jonu Henriku Fjällgrenu je ovo četvrti put zaredom da ode direktno u finale. Time je izjednačio rekord koji drže Mariette, Eric Saade, Danny Saucedo i Robin Bengtsson.

- Dino Medanhodžić je oborio rekord sa najviše pesama koje su se plasirale direktno u finale u uzastopnim godinama. Od 2019. je osam njegovih pesama otišlo "direkt till final".

Panetoz je u odnosu na nastup u deltävlingu uveo pirotehniku pri kraju pesme i mnogo više kadrova publike...

- Dino Medanhodžić je oborio rekord sa najviše pesama koje su se plasirale direktno u finale u uzastopnim godinama. Od 2019. je osam njegovih pesama otišlo "direkt till final".
Ako bi mogao sa njim da organizuješ jedan podkast za predstojeću seriju, to bi bilo baš zanimljivo, da opiše tu rekordnu seriju švedskih finala, i prošlogodišnje iskustvo sa Maltom, i da li bi eventualno učestvovao na našem PZE (ako je slučajno gledao naš izbor), i obzirom na korene u rok muzici da li voli Dubiozu, i da li su mu poznati novi bosanski autori (od Jale i Bube pa do Amne i Albina)...

Panetoz je u odnosu na nastup u deltävlingu uveo pirotehniku pri kraju pesme i mnogo više kadrova publike...
Meni je onaj nastup iz pf-a bio jednostavan i odlican. Ne znam kako ce sad izgledati sa pirotehnikom, jer mi se cini da je suvisno.
Inace, non-stop slusam ovu pesmu da sam skoro propevao na svedskom. 😅 Za mene (posle Fride iz nemackog izbora) najbolja pesma ovogodisnjih NF-a.

Meni je onaj nastup iz pf-a bio jednostavan i odlican. Ne znam kako ce sad izgledati sa pirotehnikom, jer mi se cini da je suvisno.
Inace, non-stop slusam ovu pesmu da sam skoro propevao na svedskom. 😅 Za mene (posle Fride iz nemackog izbora) najbolja pesma ovogodisnjih NF-a.
Meni deluje okej uklopljeno, nije preterano...

Fotografije sa prvog dela današnjih proba (foto: Alma Bengtsson / Sveriges Television / Melodifestivalen 2023)
where-you-are-(sáve_6409d96626432.webp

rhythm-of-my-show-вЂ_6409d95a0f4e5.webp
one-day-–-mariette_6409d95291a67.webp
air-–-marcus--mart_6409d94433128.webp
on-my-way-–-paneto_6409d937781bf.webp
never-give-up-–-ma_6409d92c961b1.webp

Jel pobedila vise ova na koju svi cekaju da osvoji jos jednu Evroviziju

Jel pobedila vise ova na koju svi cekaju da osvoji jos jednu Evroviziju
I ja se pitam, cemu onda odrzavanje Melodifestivalena i ESCa kad se vec sad sve zna...

Boze kolko je ovo jadno sa pres konferencijom. Da su ostali ucesnici znali da ce Lorin da se prijavi, bolje da se nisu ni prijavljivali.

Iskreno bih voleo da se desi u subotu ispus svetskih razmera da Lorin zaista ne pobedi na Melodiju i da ode neko novo lice.

Kao i prošle godine, tokom finala biće komentatori na engleskom.

Finale će komentarisati Bella Qvist (Sveriges Radio) i Olivia de Poidevin (BBC).

Smash Into Pieces i Kiana (foto: Alma Bengtsson / Sveriges Television / Melodifestivalen 2023)

six-feet-under-–-s_6409ff3e57fbb.webp

where-did-you-go-–_6409ff6e105af.webp

Loreen odlična na probi. Vrlo lagano peva. Nema promena u nastupu

Da se zemlja okrene, nema promene... 🤣🤣

Sad cu na kraju morati ispratiti Melodi u subotu, a nisam ni planirao. 🤣🤣

Evo vam MF žirija ove godine, kakva crna 🇷🇸...

Australia
Belgium
Croatia
Latvia
Malta
Spain
Germany
Austria

Back