se Švedska 2023: Loreen - Tattoo

Ja od ljudi koji kao ne prate Evroviziju čujem da znaju za pesmu i nastup, nekima je super, a neki su u fazonu "pa prosek ali dobro ako nam treba ona da ne pobedi opet Ukrajina onda ajde ženo pobedi", ali najmanje čuh iskrenih utisaka a više neke procene i kalkulacije u kontekstu sa ovim ili onim.

Zanima me kako će da izgleda nastup u maju, pošto im neće dozvoliti da zakače gornji ekran pre nastupa kao što je bio slučaj na Melodifestivalenu. Jednostavno je vremenski neizvodljivo da za jedan minut između pesama nameste sve.

Za retko koji nastup mogu da kažem da je savršen, a to ovaj svakako jeste. Kakvu god alternativu smisle, ne može biti bolja od nastupa kakav je bio na NF. Šteta i mislim da će je koštati pobede.

Sećate li se da je i Nevena Božović pevala Euforiju u Prvom glasu Srbije. 2019. sam to pokazivao nekim stranim fanovima... oni su se zgražavali pitajući me: zašto si nam pokazivao ovo ...(

Pa nije strašno bilo to, ljudi se zgražaju na sve koliko vidim 😂

A za Loreen i ovaj LED gornji, pa neka ga zakače i drže iznad scene sve do njenog nastupa, a onda ga samo spuste kad treba, ne vidim problem *ne razumije se u rad scenografa i režisera ali nagađa*

Mada ako nama nisu dali obruč neka i drugi vide kako je!!!!

Ma meni ta prica deluje vestački puštena od strane samih Svedjana da pokušaju od Loreen da naprave nekog underdog-a, jer biti ovoliki favorit mesecima pre ESC moze da bude i problem potencijalno(mada ne verujem da ce biti)

Kao jao bice velika borba da se uradi nastup a ribi nastup skuplji nego ceo nas PZE lol

Ono kao kad Vucic stvara paniku kod svojih birača da mozda nece pobediti na izborima da bi ovce jos snaznije glasale, tako i ovi, a ESC ove godine bukvalno revijalni program da se krunise Loreen.

EBU se toliko usrao da ne pobedi opet Ukrajina sa su iskopali Loreen lol

Sve ove pesme koje su trenutno u top 10 na kladži bi mogle da se plasiraju bolje od Ukrajine u maju, nego se fanovi plaše da prave takve predikcije. :D Čuli ste ovde. :D

Ukoliko opet Ukrajina dobije 400+ poena jedino sansa da ne pobedi je da žiri glasa prvi put normalno i zasluzeno Ukrajini da 0 poena ili malo vise,onda ne mogu pobediti ni sa 450 poena publike opet..

Platiće oni koliko god treba da se to omogući.

Namestice im ako treba blok reklama pred nastup njihov. Zna se ko upravlja ESC-om

Pa nije strašno bilo to, ljudi se zgražaju na sve koliko vidim 😂

A za Loreen i ovaj LED gornji, pa neka ga zakače i drže iznad scene sve do njenog nastupa, a onda ga samo spuste kad treba, ne vidim problem *ne razumije se u rad scenografa i režisera ali nagađa*

Mada ako nama nisu dali obruč neka i drugi vide kako je!!!!
Nope.

EBU je bio u komunikaciji sa švedskom delegacijom i dali su im prilično odsečan i hladan odgovor na njihov zahtev da se gornji ekran zakači na plafon pre samog nastupa, tako da ta ideja apsolutno otpada. Pravilo je da imaš jedan i po minut između pesama da se spremiš za nastup i to je to. Lorinin nastup je jednostavno previše zahtevan i vremenski je neizvodljivo. Čak i kad bi joj dali da nastupa nakon nekog bloka reklama da bi kupili više vremena, ne bi bilo dovoljno vremena da se ta skalamerija skine sa plafona pre sledećeg nastupa.

Osim toga, Lundvik je imao isti zahtev 2019. godine jer je imao viseći ekran na Melodifestivalenu, međutim su mu odbili zahtev na Evroviziji u Tel Avivu, iz razloga da ne bi bilo fer prema ostalim učesnicima.

Lorin i njen tim imaju još 40-ak dana da osmisle drugačiji nastup ili da pokušaju da rekreiraju nešto slično sa drugačijom tehnikom, ali sam siguran da šta god smisle ne može biti bolje od nastupa kakav je sad.

Last edited:
Još više od starih dobrih brzih šlagera fale dobre šlager balade na MF.. Kakav je MF bio 2005, sa najjačim kompozicijama, da nam je samo jednog izvođenja poput Josefin Nilsson:

Nope.

EBU je bio u komunikaciji sa švedskom delegacijom i dali su im prilično odsečan i hladan odgovor na njihov zahtev da se gornji ekran zakači na plafon pre samog nastupa, tako da ta ideja apsolutno otpada. Pravilo je da imaš jedan i po minut između pesama da se spremiš za nastup i to je to. Lorinin nastup je jednostavno previše zahtevan i vremenski je neizvodljivo. Čak i kad bi joj dali da nastupa nakon nekog bloka reklama da bi kupili više vremena, ne bi bilo dovoljno vremena da se ta skalamerija skine sa plafona pre sledećeg nastupa.

Osim toga, Lundvik je imao isti zahtev 2019. godine jer je imao viseći ekran na Melodifestivalenu, međutim su mu odbili zahtev na Evroviziji u Tel Avivu, iz razloga da ne bi bilo fer prema ostalim učesnicima.

Lorin i njen tim imaju još 40-ak dana da osmisle drugačiji nastup ili da pokušaju da rekreiraju nešto slično sa drugačijom tehnikom, ali sam siguran da šta god smisle ne može biti bolje od nastupa kakav je sad.
Ali obozavam kako iz ovog posta treba da se uzme neka objektivnost i fer standardi za sve.

Komunikacija EBU i Svedske je bukvalno olicenje: ‘Kadija te tuzi, kadija ti sudi’

Ne budite francuske sobarice

Ali obozavam kako iz ovog posta treba da se uzme neka objektivnost i fer standardi za sve.

Komunikacija EBU i Svedske je bukvalno olicenje: ‘Kadija te tuzi, kadija ti sudi’

Ne budite francuske sobarice
Pa ne baš jer su im odsečno rekli ne, isto kao i 2019. Ako nisu napravili izuzetak 2019. sa daleko manje zahtevnim nastupom, zašto bi to sad uradili? Šta ako drugim delegacijama treba plafon i zašto da svi drugi takmičari nastupaju dok im švedski ekran visi iznad bine? EBU neće da dozvoli to.

Dakle, nastup će da se menja. Jedino ostaje da vidimo šta će uspeti da smisle za manje od 2 meseca.

Sat otkucava.

Back