se Švedska 2023: Loreen - Tattoo

:az: svake godine do ove sa :se: autorima...

Meni omiljeni Stefan Örn naravno, sa Sabinom 2012...:love:

Ne osećam se prozvano, ali ..
Nemam ništa protiv da Švedska, pobedila ili ne, organizuje svake godine evroviziju, jer SVT odlično zna svoj posao, Šveđani vole evroviziju, i svaki put sve je organizovano na odličnom nivou.
Makar i da sam jedini na svetu, pesme su mi iz godine u godinu iste. Od 2015-2023 sve pobedničke pesme mi zvuči kao jedna ista pesma, bilo je sporijih, bržih, balada, moćnih, ali produkcijski mi je sve isto.
Ne treba Švedska (ili bilo ko) da menja bilo šta jer se meni nešto ne sviđa, jer im očigledno donosi uspeh/ popularnost/ novac/ preglede, ili da šalju neki etno/ nordijski rok kako bi bili drugačiji, ali iako u navedom periodu iznad imaju ostvarene izvanredne uspehe, meni je period npr od 2004-2014 mnogo bolji i raznovrsniji.

Dobro, te pesme koje se ne takmice jedna protiv druge su "iste" (bas me zanima slicnost medju Robina i Kornelije na primer) i to ne valja, ali bitno da se u Grckoj temi svake godine trazi da se salje jedan te isti melos, Portugalija kida jer svake godine salje fado balade, a za Srbiju balkanske balade od koje Zeljko Joksimovic da bude autor svake prestupne godine.

Portugal doslovno nikad nije poslao fado baladu na ESC...bilo je par sa elementima fada, ali jako, jako retko...

Dobro, te pesme koje se ne takmice jedna protiv druge su "iste" (bas me zanima slicnost medju Robina i Kornelije na primer) i to ne valja, ali bitno da se u Grckoj temi svake godine trazi da se salje jedan te isti melos, Portugalija kida jer svake godine salje fado balade, a za Srbiju balkanske balade od koje Zeljko Joksimovic da bude autor svake prestupne godine.
jer svi primeri navedeni imaju dusu, a jedino je Kornelijina pesma od skoro sveCkih ponuda imala dusu i emociju - nije zvucala kao pesma sa kantautorskog kampa gde se posto-poto mora napisati neka plasticna kidalica koja je od prve sekunde sbudzena da bude top 10

Eto i to sam ti resio

👍 👍

jer svi primeri navedeni imaju dusu, a jedino je Kornelijina pesma od skoro sveCkih ponuda imala dusu i emociju - nije zvucala kao pesma sa kantautorskog kampa gde se posto-poto mora napisati neka plasticna kidalica koja je od prve sekunde sbudzena da bude top 10

Eto i to sam ti resio

👍 👍
Od reči do reči saglasan! (y)(y)(y)

Uzgred unapred onima koji će sada početi da govore: "Ma kakva duša žena pokrala "shallow" bla blaaa blaa truućć.odmah da kažem znam da liči na druge pesmee,ali moje ako hoćete i subjektivno vidjenje te pesme je bolje da liči na nešto nego ni na šta,pesma ima dušu i dobra je stvar i kraj...

Kao što mi je pesma Ljiljana od Tome Zdravkovića dobra stvar,a nisam je pustio mislim na youtube nijednom u svom životu niti planiram,ali čuo sam je možda i prvi put skroz celu u filmu i emotivno me je pogodila i zbog privatnog života...

Ne govorim o sta se zapravo salje nego sta se ovde pise i trazi. Nemaju zasto da je prerasnu kad je opet dosla sa pobednickom pesmom i nastupom.

A ko to trazi balkansku baladu svake godine? Cak potpuno suprotno, uvek se takve pesme najviše pljuju.

Tesko Svedskoj da dodje sa pobednickom pesmom. Ako publika ne zeli tu je žiri da pogura kao 2015e.

Složio bih se da je jedino Kornelija prošle godine imala ono nešto. Odavno Švedi nisu imali takvu pjesmu s dušom na ESC-u, a pitanje hoće li opet tako skoro
tumblr_o3xaybWh0t1u7uduwo1_540.gif

Slazem se oko imanja/nemanja duse u svedskim pesmama. Ali recimo meni i ove godine imaju dusu. Tj. pesma mozda jeste plasticno radjena, ali Loreen je tako neverovatno izvodi da joj verujem svaku rec, doslovno patim sa njom xD Tako da mogu reci da je Loreen dala dusu Tattoo-u.

Meni je ovo masterpiece, jedina ovogodišnja pjesma koja mi ima pobjednički vajb ali da je izvodi neko drugi vjerovatno ne bi bila toliko ishajpovana kao u slučaju Loreen...
Plastična - jeste, tipičan skandi pop kakvog smo se do sada naslušali - jeste ali ona je vrhunski interpretator i kao što je već neko spomenuo - dala je pjesmi dušu i ubjedila me je u svoje emocije koje proživljava dok je pjeva baš kao što sam povjerovao i Corny prošle godine, definitivno mi njihovi ženski izvođači više leže nego muški koji su mahom oduvijek imali nekako hladne i nedovoljno emotivne pjesme (eto i kod njih se neke stvari mijenjaju čim 2 godine za redom šalju žene što nije bio slučaj više od 10 godina).
Takođe, mene produkcijski i stilski ova stvar uopšte ne podsjeća na njenu prethodnu - ''Euphoria'' mi je bila i ostala najbolji pobjednik ikada i teško da će je šta nadmašiti dok mi je ''Tattoo'' odlična ali na drugačiji način jer je modernija bez obzira što je ova prva vanvremenski hit a o samom stejdžingu neću trošiti riječi - kapa dole za inovativnost! (y)
Utrefila je pravu godinu kada će se vratiti s obzirom da joj je preslaba konkurencija (za razliku od 2012-e) i nema još iskristalizovanog favorita, ona (ili eventualno Finac, mada sumnjam) uzima pobjedu najvjerovatnije a ako u Liverpulu bude sve barem kao na Melodifestivalen nivou, mislim da se nemaju čega strašiti.
Čak mislim da nema nikakve bojazni od toga da oni gledaoci/glasači koji se sjećaju nje sa takmičenja da će je kao nešto namjerno izignorisati jer je već jedanput odnijela pobjedu, sve i da ne bude kod publike prva kod žirija će najvjerovatnije biti i to sa velikom razlikom tako da se već sada zna otprilike da dogodine idemo nazad u Švedsku, jedino ako je Gruzinka ili Jermenka ne zasjene lol!

Obožavam što se traži duša u švedskim pesmama!

Budimo realni, ovo jeste pobednička pesma i nastup. Možemo da lažemo sebe kako će podbaciti, neko drugi iznenaditi, ne naprosto kada se pogleda ko izgleda najmoćnije-ona. Mnogo tu faktora postoji.
Smatram da je jedan veliki faktor to što Loreen za mlađe generacije predstavlja ikonu ESC-a. Još uvek Euphoria živi, ova pesma je kao nastavak te pesme (ne u bukvalnom smislu).
Drugo, Švedska jedina može da razbije televoting ukoliko se narod odjednom opet opredeli da glasaju za Ukrajinu. Otkud znamo kakva će emocija biti tog dana s ljudima možda opet navedu da se Ukrajini da glas. Tu upada Loreen da pokupi te visoke poene fanova širom Evrope.
Još jedna stvar koja mi se vrzma po glavi jesu rekordi. Švedska želi da bude ESC sila zvanično, da se izjednače sa Irskom i to eto sa još jednim izvođačem sa dve pobede.
Uspeo sam od juče do danas malo da četujem sa prijateljima koji nisu fanovi ko mi, ali vole da isprate. Uglavnom su reakcije da Loreen definitivno pobeđuje, al nisu u fazonu da im je to glupo već da je zaista pobednički materijal.

Ona je dosla do izrazaja zbog ocajne sezone. Zato je toliko ubedljiv favorit…inace pesma je tako prosta da nema dalje.

Back