Ne osećam se prozvano, ali ..
Nemam ništa protiv da Švedska, pobedila ili ne, organizuje svake godine evroviziju, jer SVT odlično zna svoj posao, Šveđani vole evroviziju, i svaki put sve je organizovano na odličnom nivou.
Makar i da sam jedini na svetu, pesme su mi iz godine u godinu iste. Od 2015-2023 sve pobedničke pesme mi zvuči kao jedna ista pesma, bilo je sporijih, bržih, balada, moćnih, ali produkcijski mi je sve isto.
Ne treba Švedska (ili bilo ko) da menja bilo šta jer se meni nešto ne sviđa, jer im očigledno donosi uspeh/ popularnost/ novac/ preglede, ili da šalju neki etno/ nordijski rok kako bi bili drugačiji, ali iako u navedom periodu iznad imaju ostvarene izvanredne uspehe, meni je period npr od 2004-2014 mnogo bolji i raznovrsniji.
jer svi primeri navedeni imaju dusu, a jedino je Kornelijina pesma od skoro sveCkih ponuda imala dusu i emociju - nije zvucala kao pesma sa kantautorskog kampa gde se posto-poto mora napisati neka plasticna kidalica koja je od prve sekunde sbudzena da bude top 10Dobro, te pesme koje se ne takmice jedna protiv druge su "iste" (bas me zanima slicnost medju Robina i Kornelije na primer) i to ne valja, ali bitno da se u Grckoj temi svake godine trazi da se salje jedan te isti melos, Portugalija kida jer svake godine salje fado balade, a za Srbiju balkanske balade od koje Zeljko Joksimovic da bude autor svake prestupne godine.
Od reči do reči saglasan!jer svi primeri navedeni imaju dusu, a jedino je Kornelijina pesma od skoro sveCkih ponuda imala dusu i emociju - nije zvucala kao pesma sa kantautorskog kampa gde se posto-poto mora napisati neka plasticna kidalica koja je od prve sekunde sbudzena da bude top 10
Eto i to sam ti resio
![]()
![]()
Lola za Srbiju balkanske balade od koje Zeljko Joksimovic da bude autor svake prestupne godine.
Složio bih se da je jedino Kornelija prošle godine imala ono nešto. Odavno Švedi nisu imali takvu pjesmu s dušom na ESC-u, a pitanje hoće li opet tako skoro
https://sharingsweden.se/materials/...n-one-of-the-leading-pop-music-nations-today/Je l postoji negde taj spisak?
#31, a meni ostalo na podešavanjima na yt lokacija -Lorin u trendingu pa ja ne verujem.![]()