3. MF grupa na osnovu studijskih isečaka:
1. Casanovas - "Så kommer känslorna tillbaka" 10/10 - kao što i rekoh, Casanovas će mi se najviše dopasti, tačno na osnovu slabašnijih imena, u moru neautentičnih pesama Casanovas mogu da se izdvoje.. Dansband schlager, kao nekad, baš nostalgičan zvuk, a Casanovas su super, pevač ima dobar vokal, to je poznato, pesma podseća na one stare MF festivale 90-ih i početkom 2000-ih, ovo bi mogla da otrpeva komotno Charlotte Perelli nekad..
Marcus & Martin us - "Air" 10/10 - ovo deluje dobro, sviđaju mi se glasovi mislio sam da će biti MF by numbers, ali ne deluje tako uopšte, jedino što vuče na Mans-a malo, podseća me na taj tip, ali ima potencijal, pa ga stavljam na osnovu isečka baš ovako.. Nešto mi govori da valja..

Ida-Lova - "Låt hela stan se på 8/10 - ovo je definitivno drugojačije nešto, ne mogu sve da kažem na osnovu ovog isečka baš, malo mi je glas taj polu operetic u neskladu sa ovom numerom, ali videćemo, ovde može da iznenadi cela verzija uživo.. Svakako šanse za prolaz bilo gde su na minimumu minimuma

i izgled mi više nije onaj simpatičan, dečački, kad je došao prvi puta, sad je to već "ispolirano"..
Laurell- "Sober" 3/10 - uh, ovde fali svega, i teksta, i vokala, a ne dopada mi se ni sama "melodoja".. Tačno kad ode DTF ili polufinale.. Duuuh..