se Švedska 2023: Loreen - Tattoo

Tako što za sada ja, lično, imam najmanje 2 pesme koje bih više voleo da vidim kao švedske predstavnike (konkretno Jon Henrik i Tennessee Tears). Taj stav se odnosi dakle, na moj lični ukus i ni na šta drugo. A pojam "generično" svi doživljavamo drugačije, zar ne? Nisu sve pesme koje su meni generične, takođe i tebi npr, i obratno.

Tako što za sada ja, lično, imam najmanje 2 pesme koje bih više voleo da vidim kao švedske predstavnike (konkretno Jon Henrik i Tennessee Tears). Taj stav se odnosi dakle, na moj lični ukus i ni na šta drugo. A pojam "generično" svi doživljavamo drugačije, zar ne? Nisu sve pesme koje su meni generične, takođe i tebi npr, i obratno.
Pa da ali kako onda ti možeš da govoriš za Ukrajinu 2023 da je odvratna, ovakva, onakva, i da zato ne treba da pobedi, meni je na primer odlična i mislim da treba da pobedi..znaš koliko bi ljudi se smejalo da neko kaže Tennessee tears je za pobedu na ESC ako pobedi MF (na primer), a evo meni i tebi je odličan i stavili bi ga za pobedu odmah...

Last edited:
Ja mislim da ako Ukrajina pobedi ove godine, da je najpostenije da im Mrm uruci trofej, covek hoce da pogine za Ukrajince.

• Haha
Reactions: Mrm
@Ivan zašto su Šveđani izbacili Wiktoriju?

Jel se priča šta po švedskim medijima, ulicama, kafanama?

Pogledao sam nastup sigurno preko 10ak puta, ne vidim šta je pošlo po zlu, nastup je bio dobar, pjesma catchy, neki tip pjesme koju Šveđani gutaju, plus ona je poznato lice, vrlo čudno...
Tek sam sad uspeo da vam se priključim. Pa ona je sama rekla da je u startu znala da će borba za finale biti teška, ali da je očekivala polufinale. Dodala je da je razočarana pošto se svako uvek nada najboljem. Nažalost, analize se u medijima uglavnom plaćaju, ali zanimljiv je naslov Aftonbladeta: Sedam pesama se takmičilo, a Ukrajina je pobedila ponovo.

Pa da ali kako onda ti možeš da govoriš za Ukrajinu 2023 da je odvratna, ovakva, onakva, i da zato ne treba da pobedi, meni je na primer odlična i mislim da treba da pobedi..znaš koliko bi ljudi se smejalo da neko kaže Tennessee tears je za pobedu na ESC ako pobedi MF (na primer), a evo meni i tebi je odličan i stavili bi ga za pobedu odmah...

Prvo, nikada za ukrajinsku pesmu nisam rekao da je odvratna. Drugo, ako time želiš da povučeš paralelu o različitosti ukusa, opet se razilazimo, jer, ja sam komentarisao pesme koje učestvuju na švedskom nacionalnom finalu, dakle, još uvek nisu švedski predstavnici, za razliku od "Heart of steel" koja je postala ukrajinski predstavnik pre 3 meseca i o kojoj mislim šta mislim. Da li ću staviti TT u kontekst pobede na ESC-u, ako budu izabrani? Možda, zavisiće od konkurencije do kraja, to još uvek ne bih mogao da znam. I da li će se neko tome smejati, da, hoće, ali iskreno me to ne interesuje. Kao što ni tebe ne bi trebalo da interesuje šta ja ili bilo ko drugi misli o pesmi koja je tvoj favorit. "De gustibus non est disputandum" je poenta svega.

Prvo, nikada za ukrajinsku pesmu nisam rekao da je odvratna. Drugo, ako time želiš da povučeš paralelu o različitosti ukusa, opet se razilazimo, jer, ja sam komentarisao pesme koje učestvuju na švedskom nacionalnom finalu, dakle, još uvek nisu švedski predstavnici, za razliku od "Heart of steel" koja je postala ukrajinski predstavnik pre 3 meseca i o kojoj mislim šta mislim. Da li ću staviti TT u kontekst pobede na ESC-u, ako budu izabrani? Možda, zavisiće od konkurencije do kraja, to još uvek ne bih mogao da znam. I da li će se neko tome smejati, da, hoće, ali iskreno me to ne interesuje. Kao što ni tebe ne bi trebalo da interesuje šta ja ili bilo ko drugi misli o pesmi koja je tvoj favorit. "De gustibus non est disputandum" je poenta svega.
Pa sve se slažem, ali se opet vraćamo Đole na sam start, Ukrajina je onda kao i svaka druga takmičarska pesma tu da se nekom dopadne i da pobedi ako može.. :)
Kako ti možeš da proceniš da li je ona za pobedu, ili ja ili ne znam ko, samo "rezultat" to može da kaže..
I kad kažem smeje ( ne mislim bukvalno tebi samo, nego meni, Peri, Miki Žiki..)

Aftonbladet prenosi da Laurell Barker mora da izmeni tekst svoje pesme ili će biti diskvalifikovana, pošto sadrži naziv jednog brenda alkoholnog pića.

• Wow
Reactions: Mrm
Ida Lova ima simpatičnu pesmu 😍 zapravo ovo je prva pesma od početka melodija da valja

3. MF grupa na osnovu studijskih isečaka:

1. Casanovas - "Så kommer känslorna tillbaka" 10/10 - kao što i rekoh, Casanovas će mi se najviše dopasti, tačno na osnovu slabašnijih imena, u moru neautentičnih pesama Casanovas mogu da se izdvoje.. Dansband schlager, kao nekad, baš nostalgičan zvuk, a Casanovas su super, pevač ima dobar vokal, to je poznato, pesma podseća na one stare MF festivale 90-ih i početkom 2000-ih, ovo bi mogla da otrpeva komotno Charlotte Perelli nekad..

Marcus & Martin us - "Air" 10/10 - ovo deluje dobro, sviđaju mi se glasovi mislio sam da će biti MF by numbers, ali ne deluje tako uopšte, jedino što vuče na Mans-a malo, podseća me na taj tip, ali ima potencijal, pa ga stavljam na osnovu isečka baš ovako.. Nešto mi govori da valja.. :D

Ida-Lova - "Låt hela stan se på 8/10 - ovo je definitivno drugojačije nešto, ne mogu sve da kažem na osnovu ovog isečka baš, malo mi je glas taj polu operetic u neskladu sa ovom numerom, ali videćemo, ovde može da iznenadi cela verzija uživo.. Svakako šanse za prolaz bilo gde su na minimumu minimuma

Paul Rey - "Royals" 5/10 - znao sam, otišao je totalno MF putem, najbolji je bio kada se prvi put pojavio, ovo sad nije za mene.. :( i izgled mi više nije onaj simpatičan, dečački, kad je došao prvi puta, sad je to već "ispolirano"..

Laurell- "Sober" 3/10 - uh, ovde fali svega, i teksta, i vokala, a ne dopada mi se ni sama "melodoja".. Tačno kad ode DTF ili polufinale.. Duuuh.. 🤔😔

1. Paul Rey - Prosek, očekivao sam više. "Talking in my sleep" i "The missing piece" su mi i danas na plejlisti i redovno slušam. Ova mu je baš za klasu ispod. 6
2. Casanovas - Zvuči baš švedski, retro i šlagerasto. Nije nešto što često slušam, ali su mi ok skroz. Kako god, mislim da nemaju nikakve šanse. 7
3. Melanie Wehbe - Nekako sam skroz bez utiska i impresije. Ok, ali me nije zainteresovalo. 5
4. Nordman - Izdvaja mi se, zvuči baš tipično skandinavski, najbolja u ovom polufinalu. 9
5. Laurell - Instant, nebitno, "forgettable". 3
6. Ida Lova - Ne deluje loše, baš onaka nepretenciozna balada. Boja glasa mi je pomalo čudna. 7
7. Marcus & Martinus - Ni ovo me nije oduševilo, mada je ok, trendi, mladalački, mtv... 6

Zaključak: Najlošija grupa do sada.

Marcus & Martinus će biti opasni, mark my words...

Ida-Lova definitivno intrigira sa ovim isečkom, ima taj što se kaže "okrugao" vokal, vrlo specifičan, sa kojim je uvek na tankoj žici, zato me i interesuje baš... :)

Pogledao sam sve današnje probe.

Laurell ima nastup gde se dosta toga dešava, možda čak i previše. Zanimljivo je, ali mene nije preterano oduševilo.

Casanovas klasičan švedski dansband sa nadogradnjom u sadašnje vreme i na savremenu scenu.

Marcus i Martinus vizuelno najupečatljiviji. Njihov laserski šou ostavlja najbolji utisak u ovom deltävlingu.

Ostali mi se nisu ni po čemu izdvojili. Bili su korektni.

Back