Nadmirili pola globalne muzičke industrije, a za nas ostavili samo Amvon duo...Sve je u ovom reelsu jasno zašto je Švedska super sila pop muzike.
Naravno, uvek se nekom posreći pa ima 'tu' pesmu + nisam ni poredio, ali Šveđani konstantno imaju i više nego solidnu žiri podršku i ja, koliko god voleo neke od pesama koje su slali ranijih godina, stvarno ne mogu da shvatim da je baš svaka kao stvorena za posipanje poenima. Ne kažem da tu ne bude opravdanih pluseva, ali večite uloge favorita i fama koja se stvara oko njihovih entryja su stvarno izlizane ploče. To isto mislim i za Italiju i njihovu ovogodišnju pesmu i verujem da bi i tu drugačija priča bila da je ista stvar išla uz zastavu druge zemlje.A i nije istina da bi ovo bio bottom 5 materijal da je bilo ko drugi poslao, pa onaj moldavski Trenuletul završio komotno u top 10, a lik se više derao nego pjevao, pa evo i ovaj Tommy Cash završio u top 3, a čovjek nije ni pjevao praktički, a pjesma veća sprdnja od BBB
Nisam ja ni rekao da je pesma sranje, iako nemam baš Bog zna šta afirmativno da kažem, niti sporim što se drugima sviđa plasman. Za moj ukus, više bih je smestio na suprotnu stranu tabele. Samo mislim da Šveđani (pa i Italijani) često profitiraju kod žirija zbog stvari koje si i sam naveo, a da opet sa druge strane imamo dežurne slepce koji, šta god da pošalju, ostanu kratkih rukava.Pa vjerujem da nekad utječe zastava Švedske i Italije na žiri zbog reputacije koje su te zemlje izgradile na escu, recimo Benjamin Ingrosso s onom pjesmom nema šta radit u top 2 kod žirija, kao ako ćemo baš samo pjesmu gledat, ali je fora s njima što nastup ulickaju do savršenstva, eto i prošle godine je to bio slučaj, nastup bio brutalan, i to im često bude plus kod žirija, ali evo recimo Tusse 2021. je primjer da neće Švedska bit u vrhu bez obzira šta pošalje, za njihove standarde je to bila skromna pjesma sa skromnim nastupom, i koliko se sjećam dobio je 40ak bodova od žirija, više je od publike dobio...znam da je Švedska već ljude smorila, ali nije mi sporan ovaj plasman, pjesma ima najviše streamova od svih ovogodišnjih pjesama, da je sranje kontam ne bi ljudi toliko slušali nit bi oni bili među favoritima xD