se Švedska 2026: Felicia - My System

Ne znam ali ovaj put I'm not feeling Meira song. Nekako mi je bučno, uopšte nisam oduševljen...

SIP oni su uvek klasika ali Cimberly je bila iznenađenje.

Još da vidimo šta će Sana i Alexa napraviti pa da šalju Feliciu.

Smash into Pieces su dobri, ali nije mi pesma na nivou pređašnjih. Cimberly prijatno iznenađenje, fina i hitična pesmica.

Smash into Pieces su dobri, ali nije mi pesma na nivou pređašnjih. Cimberly prijatno iznenađenje, fina i hitična pesmica.
I ja očekivao Meiru u finalu direktno. Definitivno mislim da pobeđuje Felicia

Smash Into Pieces napravili grandiozan nastup da prikriju bolno generičnu pesmu. Ona pirotehnika na kraju stvarno preterana, pišanje po sirotinji, kao da je doček Nove godine lol.
Meira Omar jako simpatična, zamišljam našu Zonu sa sličnim vajbom nastupa.
Ostale nisam pogledao.

Sve je izvesnije da pobeđuje Felicia, meni iskreno ništa posebno, suvišno je reći da je pesma teška generika, ali brutalno i skupo isproducirana. Meni lično je bila veća forica ona Unga i Fria pre par godina, no dobro.

Žao mi je što Smashing Into Pieces nemaju malo bolju pesmu jer problem upravo taj da šta god da naprave upoređivaće se sa pređašnjim pesmama i nastupima.

Ja bih voleo da odu na Evroviziju konačno ali mislim da se to neće dogoditi.

Opet će mi Meira biti gilti pležr sezone. Dobro, užas.

Cimberly bolno dosadna. SIP da su 5% truda uloženog u nastup uložili u pesmu pa bi bila neka vajda. Ovako ništa.

SIP su mi ozbiljnije razočarenje sezone, od njih uvek dosta očekujem, a ova pesma im je definitivno korak unazad u odnosu na sve prethodne pokušaje. Pritom, nešto mi i Kris nije bio najsjajniji uživo, skoro pa neprijatno nazalno pevanje, nešto nije štimalo.

Voleo bih bar jedan argument zašto je FELICIA konkretniji predlog od npr Kaleen osim što ima više lasera. Kaleen jedva finale ubola.

Uglavnom ne zvuči ništa preterano obećavajuće za sada, možda Alexa ubode nešto s obzirom da je amerikanko-koreanka pa joj mozak nije ispran od švedske generike. Ona sa Amerovizije joj bolja od svih sa Melfesta ove godine, iako je i ona komercijala, al nije da imaju bolje.

SiP baš nikakav

Voleo bih bar jedan argument zašto je FELICIA konkretniji predlog od npr Kaleen osim što ima više lasera. Kaleen jedva finale ubola.

Koliko znamo Kaleen je više profesionalni plesač nego pevač. To se videlo a i čulo. We will rave mi je sasvim nešto drugo u odnosu na My Sistem. Ovo više ide na 90., a ovo je ipak malo modernije.

A Felicia je ipak pevačica sa veoma dobrim glasom kojoj je nastup samo dao još više moći da zakuje pobedu.

Snimak bez back vocala i muzike.

Ne znam kako neko ko prati ESC moze reci da su Kaleen i Felicia slicne. Felicia je pevacica, dok je Kaleen pre svega plesacica koja je nepotizmom postala predstavnik Austrije na ESC. Iako mi je draga i ona i pesma realno tako je. Muz joj je Marvin Dietmann i ove godine ce zajedno biti u organizaciji. We will rave je catchy retro pesma dok My system zvuci svezije. Zanr je slican ali ne isti. Vokal je naglaseniji, ima vise pevanja. Kaleen nije ni imala dobru koreografiju gde bi mogla da izvuce bolji utisak i zvucala je lose. Autsorsovali su nastup britancima i debelo pogresili dok nastup Felicie gori.

We will rave >>>>>>>>>

Ova My system nema ni h od hitičnosti i mislim da će to biti televoting flop na ESC-u. Ova maska, laserima prekrila svoju ukopanost na sceni, baš nikakva konekcija s publikom. Baš daje slab televoting rezultat

malo vuče i na Cascadu Everytime We Touch 😂 nzm, kada ti pesma vuče na druge pesme to nije dobar znak. A sad oće li žiri ocenjivati lajtšou, stejdžing, solidne vokale (mada za ovakvu pesmu nije ni da ti trebaju neke vokalne akrobacije) to ko zna.

u svakom slučaju bumo videli, za sada ne vidim pored švedskih odličnih stejdžinga koji je drugi adut ove pesme

Realno, osim skupog stejdžinga, ne može se izdvojiti baš nijedan upečatljiviji adut. Pesma zvuči kao i svaka druga na radio stanicama danas, suva generika i plastika, bez ikakvog identiteta. Isproducirajte Zejninu pesmu, odnosno nastup na ovakav način, pa čak i Aleksandrovu sa PZE-a, i izgledaće podjednako brutalno. Meni je ok pesma, slušljiva i lako svarljiva, štob'se reklo, ali da nudi bilo kakav kvalitet i nešto vanvremenski i neviđeno-pa ne.

Sve ok, ali meni je stvarno vrhunac licemerja kada uspaljene fanice imaju srama da bilo kome spočitavaju generiku, a to rade redovno svake godine, a svr***aju na Feliciju i pesme tog tipa generalno. 💀

zasto se ljudi uopste cude sto takva muzika ima najvise prodju kada je takva pop muzika u globalu - genericka? Da se Katy Pery prijavi na ESC njene pesme bi bile ocenjene kao genericke. Ali postoji razlika u kvalitetu. Nije istog kvaliteta pesma Ilve i Linde ili pesma Max Martina.

Sto se tice Felicie utisak u fandomu kada je pesma izasla bio je jako mlak. Nastup je podigao pesmu sto je ocigledno, a da je tu neki bias oko svedske ne mislim da jeste jer se isto dogadjalo i drugim zemljama poput Kipra sa Eleni. Doduse kreativni direktor za oba nastupa je Sasha. Tako da kome je to problematicno mislim da treba da se zali na ljudsku prirodu gde je moguce ulepsati zvucni ugodjaj atraktivnim nastupima.

Svakako i rts moze da osmisli neki atraktivan i kreativan nastup bez puno novca kao sto je konstraktim tim to uradio i brojne zemlje godinama u nazad kao npr moldavija. Najlakse je zaliti se kako nemas budzet kao bogate zemlje. Ako ne znaju kako to da urade neka posao prepuste mladjim kreativcima.

Back