se Švedska 2026: Felicia - My System

Dođe i ovo na red.

Nisam očekivao da se tako ekspresno reše AleXe. 🤣 Mada imaju svoju AleXu, ne treba im uvozna. 🤣

I Sana direktno uđe u finale, lepo, mada sam mislio da će otići u qual pa odatle u finale.

I gledajući finalnu listu izvođača, logično je da će Felicia pobediti i jedva čekam ozvaničenje 😃

Pa sinoćni heat ništa specijalno jedino mi je drago što je Meira prošla kao wild card. Definitivno mislim da Felicii ne moze niko da poremeti pobedu. Ni A teens ni Smash into pieces.

Primetio sam da nema niti jednu baladu u finale, eto kako se mogla Sanna istaknuti opet sa necim sto bi bilo mocno, ali pojavila se sa ovim...

2017. prejaka godina, bukvalno su mi se svi finalisti svideli, a da ne pričamo što sam i andra šansen pratio kad je Loreen izgubila od onog Shawn Mendesa sa ali expressa :LOL: prva godina praćenja pa je nekako nostalgično, ali i pored toga mislim da je i po objektivnim kriterijumima mnogo jača i originalnija, generika koja je tad bila je bila zanimljivija

ove dve još uvek slušam ponekad:

osim tog perioda što Čoda spominje produžio bih još godinu 2021., isto par odličnih pesama

Last edited:
Melfest je ove godine bejzik više nego ikada, Felicia dobija gotovo sigurno, ali bih iskreno voleo da joj neki pomrsi konce, tipa oni vatrogasci. Malo neizvesnosti ne bi bilo na odmet, lol. 😂 Inače, od ostalih finalista sviđaju mi se Kimberli, Saga koja mi je od prosečne pesmice postala baš fina i Grezcula koji iako je copy-paste najmanje 3 pesme izvesno ima šmeka i scenske prepoznatljivosti.

Pa po svemu sudeći Felicija nema konkurenciju i ako bih voleo da je ima. Opet nije ni njena pesma loša.

Prva godina da mi se u finalu baš ništa ne dopada dovoljno da bih navijala za tu pesmu. Meira mi je OK, ali slabije mi je od prošle godine.

Felicija je isuviše generika, to nema šanse na ESC ali će verovatno biti u top 10. Vatrogasci sumnjam da će pobediti jer su se Šveđani verovatno razočarali prošle godine što sličan nastup nije pobedio. Meira Omar zvuči interesantno ali ne znam da li će Šveđani da glasaju za zvuk orijenta da ih predstavlja. A Teens je rizičan no mislim da bi možda mogli da iznenade na ESC jer su cherfull i catchy.

Ne pratim MF i više izlistam vaše utiske, ali se slažem da deluje da je kvalitet baš osetno niži poslednjih par godina.

Šveđanima doduše svaka čast na tome što su magovi da prosečne, nepostojeće ili reciklirane pesme tako dobro vizuelno osmisle i postave na stejdž. I ja sam par puta progutao mamac i nije mi krivo.

Videću šta će odabrati, mada meni ništa nije wow od ponude. Dusk till Dawn mi se dopala, a vidim da nije u finalu.

Greczula verovatno dobija ziri, Felicia ubedljivo televote i pobedjuje. Voleo bih da Delulu iznenadi, ali to je stvarno delulu.

Ne pratim Melodifestivalen, kao i obično, ali iskreno ova Felicijina pjesma mi je kliknula, može ovo ⚡🔥

Back