se Švedska 2026: Felicia - My System

Stvarno bi bilo epic da je ostalo samo još jedno mesto za prozivanje, svi očekuju Švedsku, a na kraju prozovu mučenu Crnu Goru. Baš mi je žao što smo ostali uskraćeni za takav šok momenat 😭

I to je dobro svakako, mada, koliko sam razumela (ove godine nisam nešto ispratila, nije me privukao Melodi), nisu ni imali ništa bolje od nje. Tako da bi verovatno trebali poraditi i na kvalitetu pesama, što pretpostavljam da možemo očekivati već za ovaj naredni, u Sofiji. :D

Greczula bi verovatno bolje prošao, progutao bi žiri taj plagijat-šlager samo tako.

Greczula bi verovatno bolje prošao, progutao bi žiri taj plagijat-šlager samo tako.

Ne verujem da bi kod publike nešto mnogo bolje prošao, mada sad i nije toliko bitno svakako. :)

Tekstopisac i producent Anderz Wrethov je izjavio da je dvije njegove ovogodišnje Melfest pjesme (vatrogasci i Meirina Dooset daram) djelomično napravila umjetna inteligencija, to jest Suno.

S jedne strane super što je priznao, al' s druge strane, čega se pametan stidi....

Budući da sam i sam pravio neke pjesme svoje preko Suna da vidim kako zvuče, bukvalno primijetim koliko pjesama objavljenih u poslednjih godinu dana i koje se vrte po mrežama je pravio Suno.

Belgijska pjesma mi isto zvuči kao AI, kao i azerska, a usudio bih se reći da i njemačka

Ako su znali da stvore AI imaju sigurno i detektore šta je AI.

Koliko je meni to debilno, imaš celu karijeru da izbacuješ AI pesme do mile volje (što takođe nije uopšte pohvalno), ali jednom u životu imaš zvanično međunarodno predstavljanje i takmičenje kao izvođač ili kompozitor, ili eto jednom godišnje da staneš iza toga kao emiter, i sve tri instance budu u fazonu ma da to je to hvala Sunu i AI-ju lol

Melfest poslednjih godina i jeste AI festival s obzirom koliko je sve predvidivo. Baš teška kreativna kriza, čak i oni izvođači koji su ranije dolazili sa kreativnim pesmama sada dolaze sa generičnim poluproizvodima.

Stava sam da svako preproduciranje neke numere dovede do toga da pesma izgubi dušu, pa se posle čudimo što prolaze bolje one što vuku na neki stari zvuk, poput Italije, tada to već ima više karaktera u sebi i lakše se ljudi sa tim povezuju.

Ljudi danas polaze od pretpostavke da je skoro sve AI, osim ako se pokaže suprotno, umesto da bude obrnuto. Za fotke često bude jasno, dok kod muzike nije tako lako proceniti. Ako nešto i zvuči kao nešto što bi se moglo dobiti korišćenjem AI alata, ne mora značiti da je zaista tako. Švedska je imala generičke pesme i pre nego što je AI uznapredovao. Meni se čini da više manjka kreativnosti i da je evidentna kriza autora, nego što je dat zadatak da Suno uradi pesmu u potpunosti.

Meni se čini, da je kojim slučajem AI radio dosta pesama, da biu pesme bile i kvalitetnije i kreativnije, tako da nemamo problema u vezi sa tim

se Švedska 2026: Felicia - My System
Back