11. FSC SPECIJAL - Welcome to Stojkoland

Drugi deo sumiranja mojih utisaka se odnosi na vaše pesme, tako da ćemo sad pogledati šta je to završilo u top 100 najslušanijih pesama po podacima sa last.fm-a. Staviću kako su se plasirale i moje pesme for the reference.

Pesme koje nisam otkrio na FSC-u, ali su se takmičile ove godine, neće naći mesto na ovoj listi.

Prvi broj je plasman, a drugi u zagradi broj slušanja.

#6 Owlle - Mirage (84)

#10 Normandie - Hostage (70)

#12 Adam Mišik ft. Dorian - PROUD (67)

#21 Aleksandra Janeva - Denot što ni nosi (57)

#23 Brendan Peyper - Klim Jou Everest (56)

#30 Lukas Abdul - Les maux bleus (52)

#34 Kulick - Colors (49)

#42 MischCatt - Goofy (40)

#44 Elina Born - Linnuteid (39)

#46 Meide - Vaiduoklis (38)

#50 Mirza i Ilma - Mora da je ljubav (36)

#51 Timmy Trumpet - Just In Case (36)

#54 Chung Ha - Dream of You (34)

#57 Ledger - My Arms (32)

#64 Gina - Pepeo (29)

#97 Moonshine - Body On My Mind (20)

Ove pesme su moji FSC hitovi godine, a nagrada za najbolju pesmu svakako pripada @Marko i Normandie i mnogo mi je drago što je takva pesma pobedila baš na mom izdanju.

Elini Born i njenom pošiljaocu bi išla nagrada za najzarazniju pesmu, ja nisam ni učestvovao na tom izdanju, ali kad sam preslušavao pesme ta mi se izdvojila i više nisam mogao da prestanem da je slušam.

Na ovoj listi nema Mehdija, njegovu pesmu sam preslušao tek 16 puta, nije bilo dovoljno vremena da se nađe više na listi, ali @Stefan28 ide nagrada za otkriće godine i posebna nagrada za promociju EDM-a na FSC-u. :D Ledger bi se sigurno plasirala još više, ali u poslednje vreme ne smem da slušam tu pesmu iz privatnih razloga.

@Leo Cezar bih dao neku nagradu za najbolju pesmu koja je ispala, tugica godine zaista. :(

@Stole Tebi ide nagrada za najbolju pesmu koja nije imala nikakve veze s temom. Bravo! Kritikovao sam Čung Hu tog izdanja dosta, ali na kraju mi je ispala najslušanija, slušam je i dalje, zarazna je. :D

Ja sam zadovoljan što sam uvek slao ono što volim ma kakva god da je tema bila. S nekim pesmama sam sigurno bio zadovoljniji s nekima manje ali opet svaku na svoj način volim. Jedva čekam narednu sezonu FSC-a!
Destry je među forumašima kojima sam dao najviše poena u pf/f-29/27. Tim Bendzko najbolja pesma na nemačkom koju sam skoro čuo. Dimash i R'N'B odlični. Šteta što nisi otišao u finale na 229. (naročito) i 233. FSC. 🥲 Rina mi se posebno dopala nakon lajv verzije.

Moja učešća ove godine, ili top ili flop, bukvalno 😄
Señor Majsta, sreća u tebe (uz možda još dvoje, troje) pa na FSC čujemo i španski. Chica, Rigoberta i naravno Karol G (šteta što nismo bili isto pf) su TOP.
Kiki i Vanja isto odlične (y)

@Niko Anna Rossinelli definitivno prva 👏 Volim i Marghe i Tora, a The Reason mi je definitivno među omiljenim blast from the past pesmama.

Moraću i ja da se malo više posvetim u budućnosti španskim pesmama, ranije sam ih slao...

Napravio sam top40 listu vaših pjesama, neke pjesme su mi pale, neke se uzdigle... najviše pjesama ima Anhel(5), slijede ga Endrega i Petar sa po 3 pjesme

1. Beast In Black - Oceandeep (Milos-S)
2. Beyond The Black - In The Shadows (Endrega)
3. Lord Of The Lost - Black Halo (rintintin)
4. Rina Sawayama - Hold The Girl (Destry94)
5. Philippine - C'est beau, c'est toi (Endrega)
6. Saveus - Dark Vibrations (Anhel)
7. Martynas Kavaliauskas - Jauni (Leo Cezar)
8. Lara - Za nas (Stole)
9. Brendan Peyper - Klim Jou Everest (Petar)
10. Everybody Loves An Outlaw - I See Red (liberta)
11. Timmy Trumpet - Just In Case (Replay)
12. Normandie - Hostage (Marko)
13. Grant - Waterline (Anhel)
14. ENHYPEN - Drunk-Dazed (Novinar)
15. TAEMIN - Want (Replay)
16. Axel Tony - J'Y CROIS ENCORE (Stole)
17. Conan Gray - Yours (dodo)
18. KEY - Another Life (dodo)
19. Purple Disco Machine, Sophie & The Giants - In The Dark (Boxy)
20. Sofia Carson - Como, Cuando y Donde (Anhel)
21. Battle Beast - Eye Of The Storm (Milos-S)
22. Bad Omens - The Death Of Peace Of Mind (Stefan28)
23. Gaho - Right Now (Anhel)
24. Elina Born - Linnuteid (McSteamy)
25. M.Pokora - Tombe (Majsta94)
26. Cheb Khaled - Ana Aachek (Tetsujin)
27. Letdown. – Empty (Anhel)
28. Marghe - Au bout du monde (Niko)
29. Jacob Banks - Unknown (To You) (Margy)
30. Nanowar Of Steel - Norwegian Reggaeton (NSTS)
31. Mustii - Blind (EvilSmile)
32. Breed77 - El Rio (Erin Navan)
33. Iasonas Mandilas - Apithano (Petar)
34. dArtagnan - Westwind (MilanB)
35. Kulick – Colors (Petar)
36. Jerna - Śliwowica (Margy)
37. Artik & Asti - Devochka tantsuy (Ivana)
38. Artem Pivovarov - Dezhavyu (Endrega)
39. Tor Miller - Surrender (Niko)
40. Clara Luciani - Respire encore (sparkle)

@Stole Chung Ha i Connel Cruise
@Ro97 FTISLAND, 7 days in Alaska, Philmon Lee, nije loš ni Elandre
@Anhel Sanah i Gaho
@Tetsujin Yasenia, Petar Grašo (mada je ovo unpopular opinion), možda Ben Platt
@Nije sve tako sivo Seether, fromis_9, Bijelo Dugme
@Destry94 Journey, Rina Sawayama, Tim Bendzko, Rag'N'Bone Man
@Niko Blind Channel i Alex Ponce
@Majsta94 Kiki, Slimane, Chica Sobresalto

Super tema i vizuelni identitet i priča!

Svaka vam čast koliko dobro pamtite pesme, ja i sa sve tabelama za bar pola imam problem da se setim "kako idu", a svakako mi ovoliko tabela, shema, brojeva, naziva, imena, statistike više aktivira poremećaj pažnje nego što mi pomaže u sećanju, bukvalno ste isipisali 5 strana rusvaja za moj mozak 😅
Nemam živaca ni za sebe to da pravim a ni vaše da analiziram :LOL:

Ali svakako da ću prilikom glasanja i u reviji pobednika i u drugoj šansi opet preslušati pesme, ništa glasanje napamet niti po sećanju.

.. ja samo da priupitam, hoće li biti christmas specijala ove godine? slušam listu sa prethodnih izdanja i uživam pa rekoh, možda bi mogli.. da upotpunim listu.. promaklo mi je sigurno nešto.. tenkju. ♥️

Na mojoj listi najslusanijih su sve FSC pesme sa ove godine, jer kad preslusavam FSC sad slusam na Spotify, imao sam plan da stavim stare FSC pesme koje su mi u top 100, ali nema niti jedne jer mi je lista puna ovogodisnjih preslusavanja :D Tako da nacicu van top 100, 5 pesama koje su mi najslusanije u zadnju godinu sa starog foruma.

#105 All I Got - Chantal Kreviazuk (etica)
#108 Under Your Scars - Godsmack (sergio)
#109 Bolnavi Amandoi - Irina Rimes (Majsta94)
#111 Mud Blood - Loïc Nottet (Stole mislim)
#112 Ciudad De Papel - Malú (Stole)

Sredio sam i glasovnu statistiku za ovu godinu, ali cu sve to staviti u nedelju.

Pokušao sam napraviti neku top listu najboljih pjesama ove FSC godine, ali zaista je bilo preteško, tako da sam odlučio stati na onih najboljih 10. Ovo je neka kombinacija pjesama koje sam znao od ranije i FSC otkrića, a što je zanimljivo, dobar dio ovih pjesama na FSC nije ni dobio 12, ali do dana današnjeg ih definitivno najviše i najčešće slušam. Ima tu mjesta za još nekoliko honorable mentions, ali to možda nekom drugom prilikom. Dakle, jedna od ovih pjesama će od mene na kraju osvojiti onu nagradu na FSC pjesmu godine (naravno, već znam koja od njih :D):

fscc.webp

Hvala svima na komentarima za moje pjesme, ali mislim da ću ipak da se odlučim za jednu od 'flopova' koje nisu vidjele finale, taman im je sad druga šansa 😄

Jao, ja sam tako jednom poslao pesmu koja je ispala u DŠ, dobra fora skroz!

Ja uvek šaljem pesme koje su slabo prošle, zato što mislim da baš one i zaslužuju drugu šansu. Mislim da nikada nisam poslao pesmu koja je bila u top 10.

Ja razumeo da šaljemo nama najdraže pesme, pa sam tako i poslao omiljenu od svih koje sam u ovih 11 izdanja prijavljivao i naročito mi je drago da sam, eto baš ja, imao šansu da vam je predstavim. Smatram da prethodni plasman ne igra bitnu ulogu sada, naročito jer je u pitanju skroz drugačija postavka.​

Back