11. FSC SPECIJAL - Welcome to Stojkoland

@Filhy Astronomical i Sadza (y) (Thea mi je užasno simpa i nadam se da opraštaš poništenu kartu 😁)

Naravno, a Thea je svakako zaslužila pohvalu od tebe jer nije izazvala požar u vozu! :LOL:

Dodo, moram sada da pogledam i tvoje pesme i šta mi se od njih najviše dopalo, a očito da je bilo dosta toga i mislim da si kod mene bio dosta puta u samom vrhu.
Da, upravo! Conan Gray je bio sjajan, kao i Eefje de Visser. Oboje su dobili 12 u finalu, dok su Tommaso Paradiso i Pongo bili malčice slabiji sa "desetkama". Odlični su bili i YYY. Svaka čast na odličnim pesmama koje si slao! 👏

Glasao zam sada za Reviju pobednika i mogu da kažem da je konkurencija pesama bila odlična, odnosno gotovo da nikada nije bila ovakva. Sve pesme koje su dobile makar neki poen mi se sviđaju, manje ili više, pa skoro da ko god da pobedi biće odličan pobednik.

Glasao za reviju pobednika, većina istih stvarno i jeste tu gde jeste potpuno zasluženo.

Za drugu šansu po prvi put neću slati predstavnika, jer ove godine nažalost nemam konkurentnu pesmu, niti plasman vredan pomena. Nadam se da ću imati više vremena da se posvetim fsc-u s početkom nove sezone.

@Filhy ne iznenađuje me ovakva statistika, rekoh i na zadnjem izdanju kad si mi dao komentar na pjesmu da je to neka standardna tvoja reakcija za moje pjesme 😀, prosjek, ništa posebno jel... i tako je šta god ja poslao, a kao što si i sam rekao s moje strane je još i gore što se tvojih pjesama tiče... vidjet ćemo šta nas čeka u slijedećoj godini 😀

Poslani glasovi za Reviju pobednika. Neke pjesme su mi u međuvremenu malo dosadile, neke su mi postale još draže pa sam prema tome i posložila glasove.

U nedostatku vremena nisam još stigla ovdje ostaviti sve što sam pripremila (statistika, top lista...), evo samo brzinski što sam sve slala ove godine.

Pjesmu za Drugu šansu još nisam poslala. Dosta neuspješna sezona za mene (rezultatski), sumnjam da će sljedeća biti bolja. :D

FRICSKA – Túlélők (f 16/19)
Ensiferum - Neito Pohjolan (pf 16/18)
Sam Fender - Getting Started (pf 13/21)
Jerna - Śliwowica (pf 12/19)
Vaidas Baumila - Apžavai (f 12/19)
Sara Bareilles - Brave (pf 18/19)
Isaac Hong - Ruin (f 13/17)
Jacob Banks - Unknown (To You) (f 2/19)
1000mods - Electric Carve (pf 18/18)
Gregory Alan Isakov - If I Go, I'm Going (f 16/17)
MY BABY - Uprising (pf 12/17)

Svakako ću još prokomentirati i vaše pjesme, moram se nekih još prisjetiti...

@Margy
Pa zašto misliš da ti je sezona bila rezultatski neuspešna? Jednom zamalo pobeda, malo li je? 😃 Ja, recimo, nemam nijedan top 5 plasman.
A sledeća godina mora biti još bolja! 💪

Mislim da je Jacob Banks odličan i da bi imao lepe šanse u Drugoj šansi. Takođe je dobra i Frička, a Šljivovica je naravno najsimpatičnija. :)

Forumaši koji su glasali za reviju pobednika:

Stole​
Erin Navan​
dodo​
èürôník​
Nije sve tako sivo​
Stefan28​
zeleni​
Boxy​
MilanB​
rintintin​
Filhy​
Djole89​
Petar​
Ivana​
Leo Cezar​
Niko​
Margy​
Tetsujin​
Ro97​
Vax'ildan​

Forumaši koji su se prijavili za drugu šansu:

dodo
Milos28
Erin Navan
Petar
Marko
MilanB
Tetsujin
Endrega
Storm
Majsta94
Nije sve tako sivo
èürôník
Destry94
Niko
Vax'ildan

Specijalna priznanja ostavili:

Petar
Marko
Nije sve tako sivo
Majsta94
Leo Cezar

Proverite da li ste na spisku posto sve radim sa pola glave, dobio sam temperaturu i nije iskljuceno da sam nekog zaboravio da upisem.

A koje su kategorije spec priznanja? Btw i ja sam se prijavio za 2. Sansu

@Margy Definitivno Unknown (To You), Apžavai, Uprising 🙌

Svoje FSC učešće bih ocenio sa 5+. U finalu sam bio na sedam od jedanaest izdanja; jednom pobedio, nekoliko puta upao u top 3, jednom organizovao. Slao sam pesme na sedam jezika i gotovo uvek izvođače koji su debitovali (izuzeci su Chen Aharoni i Tommaso kojeg je etica ranije slala u varijanti sa bendom). Neuporedivo uspešniji sam bio u situacijama kada sam prijavljivao pesme sa liste, a svaki put kada sam tražio pesmu bio sam NQ.​

TOP 10 glasovi:
Najviše mojih poena dobili su:
U polufinalima: Stole, Ro97, Replay, Anhel, rintintin, Marko, Destry94, Tetsujin, Milos-S, Niko.
U finalima: Stole, rintintin, Replay, Endrega/Niko, Tetsujin, Marko/Destry94, Majsta94, Petar/Stefan28, EvilSmile, etica.

Najviše bodova su mi dodelili:
U polufinalima: rintintin, libertà, Anhel, Endrega/Nije sve tako sivo, Stefan28, etica, Storm/Tetsujin/maxiens, Ro97, McSteamy, Tinte.
U finalima najviše su mi glasova dali rintintin, Filhy, maxiens, Erin Navan, EvilSmile, Endrega, Margy, libertà/etica, Stole, Stefan28/Destry94.

Najveći disbalans gotovo sigurno imam sa NSTS, Erin Navan, Margy, McSteamy, Storm, Filhy, odnosno dali su značajno više poena mojim predlozima, nego ja njihovim. 🫣😞

Moji predlozi:

223. Conan Gray - Yours 15.F
224. Eefje de Visser - De Parade 2.F
225. Tommaso Paradiso - Piove in discoteca 12.F
226. ETOLUBOV - Mango 11.PF
227. Gabrielius Vagelis - Penkeri 12.PF
228.
Chen Aharoni - I’m out 18.PF
229.
KEY - Another Life 3.F
230.
AIELLO - VIENIMI (a ballare) 11.PF
231.
Yeah Yeah Yeahs - Burning 3.F
232.
Pongo - UWA 10.F
233.
YUQI - Bonnie & Clyde 1.F

Glasao sam za najbolju pobedničku pesmu, poslao predlog za DŠ i jedva čekam da vidim za šta ste se vi odlučili. :giggle:

Meni je nekako bilo bolje da bude "3 pa 1 Stojkolend" nego da sam biram jer se taman troumim, ali dobro. 😃

Evo, ispisaću svoje komentare za one koji su se potrudili da postuju liste svojih FSC entry-ja:

@Petar
Od tvojih pesama su mi se definitivno najviše dopali Adam & Dorian, ali to je izgleda recept da ne prođeš u finale. 😁 Svakako verujem da si odabrao nešto drugo.

@Marko
Od nepobedničkih pesama najviše mi je ostala prijemčljiva QoS. Naravno, odličan je i JWR, a OK su Breaking Benjamin i Jacob Lee.

@Stefan28
Veliki broj dobrih i uspešnih pesama, a Froukje je bez ikakve sumnje moj favorit!

@Ivana
Za mene je dosta bolja tvoja druga polovina godine.
Giorgios Kakosaios bi bio moj odabir, ali su HM još Maroon 5, The Who, a može i :tr: Konak.

@Stole
Joji je izazvao moje najveće oduševljenje, ali ništa manje od njega ni Kaleo. Obe pesme su mi fenomenalne!

@Ro97
Našalio sam se sa listom pesama, ali sam uzeo da proverim statistiku i frapisao se! o_O Nisam ti nažalost dao niti jedan jedini poen u finalima, a u polufinalu sam glasao za tvoje pesme 4 puta (1 x 5 poena, 1 x 3 i 2 x 2).
Što se tiče tvojih poena meni, situacija je još (mnogo) gora! Takođe mi nisi dao nijedan poen u finalima, a od svih mogućih polufinala sam dobio svega jedan jedini poen od tebe, i to je bilo za Juhu (227. FSC).
Nisam mogao da verujem da neko može imati toliko loš skor sa nekim što se tiče FSC-a i čini mi se da nije baš tako bilo na starom forumu, ali samo mogu da kažem ovde i da se nadam: više sreće dve hiljade dvadeset treće. ;)

@Anhel
Odličan si bio, čini mi se i znatno bolji nego ranijih godina.
Letdown :love: mi je ogromno otkriće što i dalje redovno slušam, a može i Sofia Carson.

@Tetsujin
Ako ne računamo pobedničku, Yaseniya mi je ostala u pamćenju kao veoma catchy i ističe se definitivno. (y)

@Nije sve tako sivo
Selmu bih odabrao sa tvoje liste, iako je odavno poznata.

@Destry94
Katarína Knechtová je nepravedno ispala (mora da je to bio suprugin odabir? 😃). Moguće da mi je ona favorit! Generalno, dosta finih i korektnih presama ove godine, samo je šteta što mi se ništa nije posebno izdvojilo. Tim Bendzko je dobar i isto je i meni bio opcija za slanje (y). Klasik Journey volim, iako su mi bili (tek) prvi ispod crte u finalu, a može i Majozi koji je takođe bio dobar.

@Majsta94
(Drugi forumaš sa oznakom 94). :)
S jedne strane suprotno od Ivane, jer je tebi bila mnogo bolja prva polovina godine, ali s druge strane isto kao kod Ivane mi je od svih tvojih ovogodišnjih pesama najbolja jedna grčka (Konstantinos Argyros)! 😃 Ako izuzmem "tropsku klimu", još si bio odličan sa đavolicom Kiki iz Finske, i sa tvojom sugrađankom Vanjom koju sam uvek nagrađivao lepim poenima kada si je slao.

@Niko
Blind Channel bez sumnje! Takođe je to nešto što i dalje rado puštam. Tor Miller je isto bio odličan, ali nemoj Marghe. 😆

@Leo Cezar
Hands Like Houses obožavam i pustam i dalje (možda dobiju i specijalno priznanje, videćemo), a super su mi i dva zicera: Sade i Konstrakta (i plus Linkin Park). ;)

@Endrega
Filatov je skroz po mom ukusu, BTB isto odlični i pametni, a može i Dulsina, iako je bilo samo 4 poena. ;)

Khm, čuj molim te, SVI?! :sneaky: Samo VEĆINA!!!

Hvala ti za komentar zaista!

Katarina nije bila suprugin predlog ali definitivno jeste uticala na mene haha!

Nadam se da ću u sledećoj FSC sezoni da pošaljem bar jednu pesmu koja će ti ostati onako upamćena po dobru i završiti na nekoj tvojoj listi pesama koje rado slušaš!

Što se tvojih pesama tiče, znaš već da je za mene Astronomical otkriće godine i da sam ti prezahvalan na takvom otkriću!!!

Back