223. FSC - Welcome back!

Jel bila tema Ukrajinska muzika?

Mislim da bi sada zaista bila prigodna takva tema.. :)
 
Mogu se vratiti ako nema nekih velikih ograničenja. Želim samo jednu pesmu, ali ograničenja hvala ne! (inače nije poznata, ali sumnjam da bih je uklopio u narednih 15 edicija, kad krenemo pesme odavde odande, izvođači ne stariji od 30 i sl.... a dotle će me proći volja).
 
@Mrm
Planirana tema nije posvećena samo jednom jeziku, ali ako baš budeš hteo verovatno ćeš moći da pošalješ nešto i na ukrajinskom. :)
 
  • Like
Reactions: Mrm
Izgleda da je recept za uspeh na FSC za pobedu da pesma dobije 0 od mene i tako uvek.. Pobednik za mene mlak nedorečen, kao što rekoh puno decibela bez ideja, pesme koje su bile blizu su mi bile bolje :)
Čestitke svima, vidimo se na izdanju 224.
 
A tu si Evile. Nestao si sa scene, ali drago mi je da te ponovo vidim.

A sad ulazem prigovor na pobedu, predlazem da se ponovo odrzi 223. FSC i to iz vise razloga:

1. Etica se javila. To sto je zakasnila samo par dana (da ne kazem nedelja), ne znaci da ne mozemo da progledamo kroz prste i ponovimo 223. FSC kao da je ovo bilo, recimo, neko zagrevanje. Ma dajte, kao da nikad niste zakasnili negde i sve je bilo u redu. :rolleyes:

2. Dobio sam dojavu da je pobednicka pesma izvodjenja pre 2021. godine. 😱

3. Pobednik Stefan28 nije novi forumas, nego je neki sa prethodnog foruma. Stari. :unsure:

Molim nadlezne da dobro razmisle, pre odluke.
 
Provaljen sam, ja sam u stvari jedan od poljskih špijuna na zadatku u Srbiji trenutno, a pesmu "The Death of Peace of Mind" sam prvi put čuo čak 2019. na nastupu Bad Omens-a na šabačkom vašaru gde su bili na repertoaru zajedno sa najvećom srpskom estradnom umetnicom Vesnom Vukelić Vendi.
 
Nisam mogao sinoc da pratim ali sada kad sam video sve, cestitke Stefanu na pobedi, od mene 12 poena. Definitivno najbolja pesma na izdanju. Em mi je drago da je nekom metalheadu poslo za rukom da pobedi, em konacno imamo pobedu necega sto nije cisti pop. Svidja mi se i generalno sto se FSC u zadnje vreme otvara za razlicite pravce, nadam se da ce se tako nastaviti i u buduce te se nadam da cemo imati zanrovski sarenoliku konkurenciju.


Hvala svima na glasovima za Battle Beast, grupu koju sam donekle slucajno otkrio ali ih obozavam jos od kad sam ih prvi put cuo. A ova pesma mi je neprestano na playlisti i zato mi je dodatno drago sto je naisla na ovakav prijem. Iako su komentari sugerisali da bi mogla biti visoko, ipak sam se trudio da se ne zanosim i bio sam zadovoljan vec i cinjenicom da je u finalu. Svakako nisam ocekivao 159 bodova, top 3 i cak pobedu u polufinalu!


Posebno hvala:

- Vaxu i Stormu na 12 poenu
- Hansu i zelenom na 10 (razmenili smo 10ke nas dvojica)
- Rou, Boxy-ju, rintintinu, Novinaru, Niku i Erin na 8 bodova

...

a takodje, kako rekoh, hvala svima koji su makar bod dali.


Preporuka za sve kojima se svideo Battle Beast da poslusaju jos neku njihovu pesmu, imaju jos dobrih. Takodje i pevacica Noora Louhimo ima neke sjajne solo projekte koji takodje vrede, a uzivo su posebno dobri.


I za kraj, cestitke tetsujinu na izvandrednoj organizaciji. Ovog puta si nadmasio sebe. Hvala sto si nam priredio jedan ovako lep povratnicki FSC. Ostace u najlepsem secanju.
 
Last edited:
Grasping for attention znam, al zar nisam i ja dao 8? :D


Jesi, izvinjavam se, editovacu post. Hvala i tebi na osmici!

Naravoucenije: Ne gledajte tabele rano ujutru.
 
Provaljen sam, ja sam u stvari jedan od poljskih špijuna na zadatku u Srbiji trenutno, a pesmu "The Death of Peace of Mind" sam prvi put čuo čak 2019. na nastupu Bad Omens-a na šabačkom vašaru gde su bili na repertoaru zajedno sa najvećom srpskom estradnom umetnicom Vesnom Vukelić Vendi.
Ne, bolje u Guči, kao što je Maja Nikolić pre četiri godine ganjala Balkaniku na sve moguće načine! 😃
 
Sad sam ispratio sta se desavalo u nastavku epizode. I posto nadlezni (ni)su reagovali, onda mi ne preostaje nista drugo nego da cestitam Stefanu28 na izuzetnoj pobedi. Uopste nije mala stvar prvi put se pojaviti i pobediti u nimalo lakoj konkurenciji. Bravo i samo tako nastavi.(y) Jeste da nisam dao poene (sto je u vecini slucaja bolje) to ne znaci da mi se pesma uopste ne dopada.
Sad moram da predam titulu poslednjeg debitanta pobednika nakon 23 izdanja (sad bi trebao da ide neki gif kako se teska srca rastajem sa pomenutom titulom) :(

Sto se tice uopsteno rezultata u finalu, ovako nesto treba da izgleda tabela nakon, recimo, ziri glasanja na ESC-u, da nije poludirigovano. Razlika od 100p izmedju poslednjeg i prvog je sasvim prihvatljiva.

Dve dvanaestice. Eventualno sam se nadao da bi od MilanaB mogao dobiti nekih od TOP 3 poena, ali od PeleESC7(koga sam izostavio kao debitant) nisam ocekivao. Jos jednom se Leu dopala moja pesma, kao prosli put na 223. FSC-u. Jos da se zahvalim Vaxu na 6p; rintintinu i Stormu na 5p; Mrm 3p; Bebi 2p i Ro97 na 1p. :)
U mom pf-u jedino Ami nije dobila 12p od kvalifikovanih.
A gledam u 1.pf-u; da sam bio u tom pf-u tacno bih progurao Janevu i Filatova u finale. A ovo je 3 pesma od Aleksandre Janeve koja mi se dopada, a lose prolazi. :(

Tetsujinu cestitam na organizaciji (i na izboru pesme) i zahvalnost sto se odmah prihvatio organizacije i sto je bio u mogucnosti da organizuje.
 
Čestitke Stefanu na pobedi, takođe pohvale tetsujinu na organizaciji, sve je bilo odlično.
Hvala svima na glasovima za Nikosa (očekivan rezultat nakon prilično slabih komentara), posebno Majsti na 12 i Petru i Endregi na po 8 poena. Rezultati u vrhu baš i nisu po mom ukusu, ali šta da se radi. Posebno mi žao što je, po meni najbolja i najoriginalnija pesma završila baš nisko (@Margy svaka čast na izboru).

Što se tiče print screenova, prijave: Tinte, sparkle, polufinale: choda i Vax`ildan i finale: Micky i dodo.

Lista uspešnosti kasnije..
 
Što se tiče print screenova, prijave: Tinte, sparkle, polufinale: choda i Vax`ildan i finale: Micky i dodo.
Ne umem da dešifrujem pošto sam nov u priči, na šta se tačno ovo odnosi? :)
 
Škicnula sam malo i sinoć da vidim kakva je priredba, ali tek sam sad "proučila" rezultate.

Prvo predviđanja... Zanimljivo da je dosta vas mislilo da sam poslala Tanxu, možda bih i sama to pomislila da sam mogla promatrati sa strane. Računam da je Marko pogodio jer se dvoumio. :D I Niko je imao dobar pokušaj, svakako meni blizak zvuk.

Zadovoljna sam rezultatima, odličan top 4! Zapravo mi se cijeli moj top 10 svidio, a žao mi je što je jedna pjesma izvisila za bodove (Sofia Carson).

@Stefan28, čestitke! :love: Drago mi je i zato što si pobijedio kao debitant, i zato što si poslao jako dobru pjesmu (i otkrio mi novi bend), a najviše zato što je, otkad ja sudjelujem na FSC-u (od 2018.), ovo prvi put da je pobijedila pjesma koja se kreće u metal vodama. Nešto drukčije i svježe, lijepo da je osvojilo toliko bodova!

Kod mene se, izgleda, originalnost djelomično isplatila. U polufinalu je FRICSKA dobila bodove od skoro svih glasača, a u finalu je malo izvisila. Kada sam slala prijedlog, nisam imala predstavu kako bi mogla proći jer je to prije svega plesna skupina i neobično je što u nekim dijelovima ples stvara zvučnu kulisu. Mene je to privuklo, drago mi je da se još nekima svidjelo. Hvala za bodove:
12: MilanB i Ivana
8: Vax
7: Mrm, Stole
6: Petar, Milos-S
5: Hans Moleman
4: Choda, Replay, rintintin, euronik
3: Filhy, sparkle
2: Endrega
1: Destry, zeleni, Tinte

@Tetsujin, hvala što si se prihvatio prve organizacije na novom forumu, bilo je zanimljivo!
 
@Stefan28, čestitke! :love: Drago mi je i zato što si pobijedio kao debitant, i zato što si poslao jako dobru pjesmu (i otkrio mi novi bend), a najviše zato što je, otkad ja sudjelujem na FSC-u (od 2018.), ovo prvi put da je pobijedila pjesma koja se kreće u metal vodama. Nešto drukčije i svježe, lijepo da je osvojilo toliko bodova!!
Hvala puno! Nadam da se da ovo nije poslednji put da je pobedila pesma ovog tipa i da sam na neki način ohrabrio i druge da pošalju nešto ovako ako im se sviđa jer ja sam prvenstveno poslao ovu pesmu jer je ja volim bez ikakvih očekivanja neznajući šta prolazi na FSC-u.

Takođe moram još jednom da napišem, ako nisi videla, dugujem ti izvinjenje za polufinale jer sam tvojoj pesmi nenamerno dao 0 jer sam zaboravio da nije na spotifaju kad sam glasao, a preko spotifaja sam preslušavao pesme, a bila mi je zanimljiva od početka i planirao sam da joj dam nekoliko poena. U svakom slučaju svaka čast na originalnosti!
 
Da sam zbog toga ispala u polufinalu, već bih se naljutila! :p
Šalim se, naravno, kako god da je završilo, ipak je ovo samo igra.
 
Back
Top