227. FSC - Baltic Song Contest

Pogodite koja će zemlja imati najmanje predstavnika na BSC-u

• Nemačka

Votes: 2 6.5%
  • Danska

Votes: 3 9.7%
  • Finska

Votes: 0 0.0%
  • Švedska

Votes: 1 3.2%
  • Letonija

Votes: 13 41.9%
  • Litvanija

Votes: 8 25.8%
  • Estonija

Votes: 4 12.9%

• Total voters
    31
  • Poll closed .
E sada nastupa dečko koji ovde u areni i svuda gde se pojavi privlači pažnju. Naime, on uvek nosi masku pande, ja ga nijednom nisam videla bez nje i kažu da ga je retko ko i video bez te maske. Ko zna zašto je to dobro. Pravo ime mu je Karlo, on je reper, pevač, producent, modni dizajner. Za svoju muziku kaže da je mix repa i popa i naziva je „raop“, ovo nisam izmislila, zaista mi piše ovde na papiru. Slušamo raop i CRO-a.
7IAKLNQ.png

Znate onu pesmicu Deset ljutih gusara, ostalo ih devet? E, to je ova pesma. Odnosno, taj neki fazon. Neću mnogo da pričam, čućete već sami. Oni su pank bend iz Diseldorfa, popularni su u Nemačkoj decenijama, tačnije postoje, verovali ili ne, 40 godina. Naziv benda kad se prevede znači mrtve... mrtve pantalone. Dobro. Slušamo Andreasa, Kampina, Mihaela, Foma.
3HuQQdA.png

Koma... Sira, Sira se zove devojka. I peva pesmu Koma, koja, zanimljivo, traje samo 2 minuta. Eto, nekome je za umetnički izražaj dovoljno i 2 minuta. Sira-Ana Fal je puno ime pevačice Sire, pored toga što je pevačica ona je i glumica, glumila je u nemačkom filmu „Druck“ iz 2018. godine. Govori tečno nemački, engleski i francuski, rođena je u Berlinu 2000. godine. Visoka je 167 cm, eto još jednog zanimljivog podatka, svira gitaru, crta i slika. Žena za sve. Slušamo Komu.
DuDjaRZ.png

Netko se sjetio Die Toten Hosen, bravo! :love:

Tek treću pjesmu slušam, ništa nije kritično za moje uši i neka tako i ostane.

Moram sad da kažem, ne zamerite mi, ja sam mislila da se ovaj bend penzionisao, tj. oprostio od publike, kako se to već kaže... Kad sam videla na spisku učesnika prvo sam mislila da je neka greška. Scooter... Nemački bend, tehno bend, devedesetih i početkom 2000ih imali su nekoliko hitova, kažu da u svojim pesmama vole rep vikanje, šta god to značilo. Rep vikanje samo za vas i večeras, možda, pa ko voli.
kGcee3m.png

Baneri top 👏
Nadam se da nisam u 1. pf-u jer mi za sada pesme ne leže, žao mi je :(

Elis Boman, pevačica i tekstopisac, kažu da njen vokal podseća na Ninu Simone. I kako to obično biva, prvu pesmu je snimila u svojoj spavaćoj sobi i mislila je da nikad neće ugledati svetlost dana. Ali, evo je! Evo je, na BSC-u, svaka čast Elis. Slušamo pesmu "Čekam te".

bJEEzea.png

Santiano je nemački bend koji u svojoj muzici meša razne žanrove poput tradicionalnih narodnih pesama, nemačke šlager muzike, irskog folka. Izvinite, ali moram da kažem da imam utisak kao da sam pročitala recept za Kako ne pobediti nikad u životu na Evroviziji. Naziv benda je inspirisan hitom francuske pevačice Huge Ofrej iz šezdesetih. Ja ne znam tu pesmu, ali vi ako znate pišite mi na društvenim mrežama. Hans, Aksel, Bjorn, Andreas, Pit – Santiano.
23EQoFf.png

A što mi niste napisali kako se izgovara prezime? Milane? U programu sam? Pa vi... Dakle, rođeni Berlinac, Tim, dolazi nam iz Berlina... Kao mlad bavio se sportom, igrao je fudbal, ali se kasnije prešaltao na protestantsku teologiju i nehrišćanske religije, to je studirao. Akademski građanin, meni je to super. Karijeru u muzici počeo je časovima gitare, a sa 16 godina je napisao prvu pesmu, kako to obično biva. Od 2009. posvećuje se isključivo muzici, ima ugovor sa Sony-em i 37 godina. Slušamo Tima Bendška i pesmu Hok. Hok kao hoklica (smeh) (pesma uveliko počela)
qRaQLjY.png

Back