227. FSC - Baltic Song Contest

Pogodite koja će zemlja imati najmanje predstavnika na BSC-u

• Nemačka

Votes: 2 6.5%
  • Danska

Votes: 3 9.7%
  • Finska

Votes: 0 0.0%
  • Švedska

Votes: 1 3.2%
  • Letonija

Votes: 13 41.9%
  • Litvanija

Votes: 8 25.8%
  • Estonija

Votes: 4 12.9%

• Total voters
    31
  • Poll closed .
Hoch sam zamalo slao tako da me bas zanima kako ce proci😅

Varang Nord... Varang Nord, ispravite me ako nisam... Aha, evo kaže kolega dobro sam pročitala. Letonski hevi metal bend stiže nam iz Letonije. Kažu da je na njihov muzički izražaj najviše utiču Tursas, Amon Amarth i Finntroll, ja ne znam ko su ovi ljudi. Sviraju folk metal i viking metal (smeh) Eto, svašta nešto postoji. Kombinuju instrumente koji nisu karakteristični za metal poput gajdi i talharfe. Jelena, Edvins, Danila, Maksims, Ajgars, Vjačeslavs su Varang Nord.
dfuFnF0.png

Petre bravo za najave. Originalno i jako zanimljivo pratiti prirebu na ovakav nacin.

Znači ovo pf će bit sve Njemci, a drugo sve Litvanci lol

Ja se samo pitam gde su oni iskopali sve ove ljude
Duška, u programu si

Gabrelius je poznati litvanski pevač, tekstopisac i TV voditelj. Muzičku karijeru je započeo sa 16 godina, naravno, učešćem u TV emisiji Chorus Wars. Nekoliko puta je pokušao da se dokopa i Evrovizije, ali bez uspeha. Evo jedne utešne nagrade u vidu učešća na BSC-u, zašto da ne. Slušamo Gabrijela.

PMjtFJa.png

Pazite sad ovo... Ovo je nemački death metal bend koji je na sceni 34 godina. Nekada su se zvali Blitzkrieg, pa Megatherion, a sad su Therion. Videćemo šta će biti u budućnosti, možda neko novo ime spremaju (smeh). Kroz ovaj bend je prošlo više od 15 muzičara raznih nacionalnosti. U svojoj muzici kombinuju horsko pevanje i klasičnu muziku. To je taj simfonijski metal verovatno. Sodoma i Gomora. Pesma se tako zove. Hajde da čujemo...
wnREiLH.png

E, ovog gospodina zaista moram da pohvalim, ma koliko on voli da đuska sa gitarom. Juha je finski pevač, kompozitor, tekstopisac i gitarista. Do sad je objavio sedam albuma. Karijeru je počeo u hrišćanskom pop rok žanru, dok je poslednjih godina više u komercijalnom popu sa religijskim uticajem. To ostajem na vama da prokljuvite šta tačno znači. Pisao je pesme i drugim izvođačima iz Finske, oženjen je, otac dvojice dečaka. ’Ajmo, tata!
zl1L2zJ.png

E ovo mi je isto super. Sintpop bend iz Rige, osnovan 1992. Imali su kratak prekid u radu od 1997. do 2006, a sada su i dan danas aktivni. Bend čine Normundus, Ivars, Janis i Linde. Duet sa koleginicom, njihovom, ne mojom, Antrom Stafeckom snimili su kako bi krunisali odličnu saradnju iz prošlosti. Stafecka je učesnica brojnih takmičenja i festivala, baš voli festivale. Pokušala je da ode i na Evroviziju, ali neuspešno. Ali evo je na BSCu i to u duetu (smeh). Slušamo jednu jako lepu pesmu.
4vZ4spM.png

Martinas Kav... Kavaljus... Kavaljuaskas je poznati litvanski pevač i glumac koji se redovno pojavljuje na litvanskim muzičkim, pozorišnim i televizijskim scenama i smatra se jednim od najtalentovanijih izvođača u Litvaniji. Za pet godina je imao preko 400 nastupa, nastupao je u najpoznatijim domaćim i stranim big bendovima, solista je plesnog teatra i glumac narodnog pozorišta. Fina biografija zaista, kao CV. Slušamo Martinasa iz Letonije. Litvanije, izvinite.
kVwBtkC.png

Kato, ili Ana Zankovska, dolazi iz mesta Skrund u Letoniji i ima 30 godina. Odrastala je u muzikalnoj porodici, njen otac je pevao i svirao gitaru, i pored toga što se profesionalno bavi muzikom, ona takođe radi kao nastavnik muzičkog u vrtiću i drži individualne časove za mlade i decu. Pa baš lepo. Pevala je prateće vokale na Evroviziji Aminati i Justu, a oprobala se i samostalno u raznim televizijskim emisijama.

ZeBrene, čovek koji je u Letoniji muzička enigma, karakterističnog izgleda, kaže za sebe da ne voli da otkriva previše o svom životu, a za svoju muziku kaže da nije namenjena tinejdžerima, već odraslim zrelim ljudima.

Neko se krije iza maske pande, neko iza duge kose i brade. Slušamo KATU i Zebrenea, valjda sam dobro rekla.

2SCimJ6.png

Back