227. FSC - Baltic Song Contest

Pogodite koja će zemlja imati najmanje predstavnika na BSC-u

• Nemačka

Votes: 2 6.5%
  • Danska

Votes: 3 9.7%
  • Finska

Votes: 0 0.0%
  • Švedska

Votes: 1 3.2%
  • Letonija

Votes: 13 41.9%
  • Litvanija

Votes: 8 25.8%
  • Estonija

Votes: 4 12.9%

• Total voters
    31
  • Poll closed .
Mikael Gabriel je simpatični mladić iz Finske. Zapravo, ima 32 godine. Kaže da ga je muzika spasila, da mu je lakše kad svoje probleme ispriča celom svetu u obliku pesama. Uvek je radoznao i voli da uči. Često ga citiraju – „Muzika je spasila mene, možda će spasiti i tebe“. Pa evo, ja se nadam da će nas neko spasiti večeras od ove muzike svakako.
aayGcHE.png

Na vašim ekranima sada vidite redne brojeve i način da glasate za ove pesme ukoliko želite, ali ne zaboravite da to možete učiniti tek kada voditelji daju znak da je glasanje otvoreno. Nadam se da imate favorite, a ukoliko ne možete da se odlučite tu su rekapitulacije koje ćete odgledati nekoliko puta u pauzi od krindž revijalnog dela.

NdfblUq.png

Bravo, Pepo, jako je lijepo pratiti ovo! 😍
Dosta izvođača znam, pjesmu nijednu

Mala ispravka. Therion su zapravo Šveđani. Tako da smo čuli 7 od 11 Nemaca. :D

Ukoliko ste još uvek sa nama u drugom polufinalu to znači da ste audio-vizuelni mazohisti.

Momci koji otvaraju ovo drugo polufinale su vam sigurno poznati, ako ste gledali Evroviziju 2020. godine u Stokholmu... Sećate se, energični, da... Kažu da je njihova muzika „violent pop“, neki besni pop, tako je. Bend je aktivan od 2013. godine, kombinuju i oni razne žanrove, rep, rok, numetal, lepo. Aleks, Joel Jonas, Niko, Oli i Tomi su Blind Channel.
Jeia5WD.png

Aynur Aydin je turska pop pevačica koja je rođenjem u Minhenu stekla pravo učešća na BSC-u. Peva od svoje desete godine u dečjim i omladinskim pozorištima. Kako bi poboljšala svoje pevačke sposobnosti sa 18 godina počinje da nastupa. Neko bi rekao da se prvo poboljšaju vokali, pa se onda nastupa, ali eto, da, možda može i ovako. Bila je članica benda, pokušala je da predstavlja Nemačku na Evroviziji 2003. godine, a mi je slušamo na BSC-u sa pesmom „Salla“.
OMHbyyU.png

Thundertale je litvanski bend koji je nastao 2004. godine i do sad su izdali nekoliko albuma. Kažu da kroz muziku predstavljaju duh drevnih litvanskih ratnika, njihovu čast, snagu i herojstvo, litvanske folk elemente i ko zna šta još. Slogan benda je „Za domovinu“, to je slogan kojim se vode. Ja iskreno nisam znala da postoje drevni Litvanci, ali očigledno večeras učimo neke nove stvari. Pevaju na engleskom i litvanskom, a večeras imamo to zadovoljstvo da ih slušamo na litvanskom jeziku.
zMHmZoR.png

Barbara Širin Davidavičius rođena je 1995. godine, nastupa pod pseudonimom Shirin David, reperka, pevačica, bivša jutjuberka. Verovatno se sada pitate, odnosno sigurno se pitate zašto ovo ime zvuči litvanski, to je zato što joj je majka Litvanka. Nastupala je u nemačkom Idolu, sarađivala je sa nemačkim R&B pevačem Adom. Slušamo sada Širin, zanimljivo je da joj je otac Iranac, majka Litvanka, i da je završila školu za opersko pevanje, ples i glumu u Hamburgu.
gv6udTH.png

Evo počela je lupetati, Duška ujebala si godine, kakva 2020!!!!

Evo još jednog benda, ako su vam zafalili bendovi. Nemački folk rok trio, kako oni kažu, Ben, Tim i Feliks. Njihovu rok muziku karakteriše i taj momenat sa frulama i gajdama. Oni vole da duvaju... Pa dobro, gajde i frule, to nikada do sad nismo čuli.
OUDm7wz.png

Back