227. FSC - Baltic Song Contest

Pogodite koja će zemlja imati najmanje predstavnika na BSC-u

• Nemačka

Votes: 2 6.5%
  • Danska

Votes: 3 9.7%
  • Finska

Votes: 0 0.0%
  • Švedska

Votes: 1 3.2%
  • Letonija

Votes: 13 41.9%
  • Litvanija

Votes: 8 25.8%
  • Estonija

Votes: 4 12.9%

• Total voters
    31
  • Poll closed .
E ovo su jako prijatni momci, na hodnicima nam se javljaju. Munšajn, Viktor i Oliver Simić, dolaze iz Švedske. Producentski i didžejski duo stoji iza mnogih viralnih pesama koje su se slušale u Francuskoj, Danskoj i Švedskoj. Sarađivali su sa mnogim izvođačima, ali na BSC dolaze kao autori i izvođači. Obećali su dosta uzbudljivih projekata u budućnosti, držimo ih za reč. Viktor i Oliver, Munšajn.
OWtznkJ.png

Na redu je Saveus. Sejvas ili Saveas? Dobacuju mi ovamo... Aha, Sejvas. Sejvas, ili Martin Hoberg Hedegard, danski muzičar koji je na sceni od svoje 15. godine, pobedio je u danskoj verziji X faktora. Njegov prvi album je prodat u više od 100.000 primeraka u Danskoj, ja pretpostavljam da je to veliki broj za Dansku. Od oktobra 2015. se povlači iz javnosti, ali evo ga, na BSC-u, pa da vidimo da li će ovaj povratak uticati pozitivno na njegovu karijeru... Počela pesma? Aha, evo ga, izvinite, uživajte.
Z3AUGX2.png

Slušamo ne znam koji bend po redu, u pitanju je Indica iz Finske. Ove razdragane žene kažu da su tokom celog detinjstva bile okružene klasičnom muzikom i svirale su u različitim bendovima dok su odrastale, sve dok ih je 2001. nije otkrio menadžer sa kojim su sklopile ugovor u Sony Music-u. Za sebe kažu da su živahne, da imaju scensko ponašanje koje šarmira i muziku koja je drugačija od drugih. Dobro... Bile su prateći bend Nightwish-u. Jonsu, Heini, Sirku, Jeni, Laura, pevaju za nas pesmu na švedskom... finskom, izvinite.
0HADltP.png

Na redu je onako, jedna zaista lepa dama. Nismo uspeli da saznamo mnogo o njoj, ona je sveže lice finske pop muzičke scene. Pesma koju slušamo večeras je ujedno i njena prva pesma, prva u životu, 666.
HZjmSZq.png

Znam da bi trebalo da budem što objektivnija, ali moram da vam kažem da su ovi momci toliko fini i kulturni, u istom smo hotelu, svakog jutra pevuše, veseli su, uvek nam se jave s osmehom, zaista smo šarmirani svi u timu. Poprilično mlad bend, osnovan 2013. godine od strane pevača Filipa Stranda i Johana Lindštruma. Zahvaljujući muzici su obišli gotovo celu Evropu i relevantne rok festivale. Na njihov muzički izražaj utiče alternativni rok i kažu da vole da njihove kompozicije odlično zvuče u velikim arenama.

Tako mladi, a već tehničari ozvučenja.

Filip, Johan, Jesper i Hakan su Normandie i njih slušamo sad.

mCXS69O.png

Justinas Jarutis je litvanski pevač, glumac, vokalista, kompozitor i član žirija u takmičenju Glas Litvanije. Ljudi, što je ovaj čovek visok. Milane, je l’ si video? Ja sam mislila da je došao kao onaj džin 2012. na Evroviziji. Neverovatno. Da, karijeru je započeo sa grupom, ali sada je solo. Igrao je košarku i fudbal kao mali, glumio je, ali ipak eto njega na BSC-u. Šta ti je život.

U duetu je sa Džesikom Šaj. Džesika Šaj, simpatična mlada dama, karijeru je započela učešćem u X faktoru, peva od svoje četvrte godine, kažu da je prvo propevala pa progovorila kako to obično biva u ovim biografijama. Od 2020. je jako popularna u Litvaniji. Slušamo Justinasa i Džesiku.
EWSUfJj.png

Znate pravila, čekamo sada da nam voditelji daju znak da možemo da glasamo. Sve je naravno bilo čarobno, predivno, u znaku solidarnosti i jedinstva, kako su oni simpatični, pogledajte ih. Pred vama je tabela sa instrukcijama.

9XEi8Ci.png

Justinas Jarutis je litvanski pevač, glumac, vokalista, kompozitor i član žirija u takmičenju Glas Litvanije. Ljudi, što je ovaj čovek visok. Milane, je l’ si video? Ja sam mislila da je došao kao onaj džin 2012. na Evroviziji. Neverovatno. Da, karijeru je započeo sa grupom, ali sada je solo. Igrao je košarku i fudbal kao mali, glumio je, ali ipak eto njega na BSC-u. Šta ti je život.

U duetu je sa Džesikom Šaj. Džesika Šaj, simpatična mlada dama, karijeru je započela učešćem u X faktoru, peva od svoje četvrte godine, kažu da je prvo propevala pa progovorila kako to obično biva u ovim biografijama. Od 2020. je jako popularna u Litvaniji. Slušamo Justinasa i Džesiku.

EWSUfJj.png

Ukrajinska zastava, šta nema Mrm zabranu sudjelovanja na ovom izdanju?

Divno! Prelijepa prezentacija, Duška standardno zabavna, zaista je sve divno i čarobno! Jedva čekam da krenem preslušavati sve ovo, mislim da ću baš uživati. Stvarno si si dao truda, Petrija. Oko svega. 🧡

DVL-Gen.exe off

Nadam se da ste uživali u šouu. Ja sam umirao od smeha čitajući biografije ovih ljudi. Ovoliko gluposti nisam pročitao u životu.

Pesme će uskoro biti dostupne u prvom postu bla, bla, bla, ja ću svoje glasove poslati prethodnom organizatoru. Rokove ste videli. Glasanje počinje, dakle, sutra ujutru u 9h i traje do nedelje u 12h.

Hvala @Destry94 na plejlistama, a evo i Spotify "rekapitulacija":

Ovde fali Nexx!

Priredba fenomenalna pesme za sad onako. Videćemo na drugo slušanje kako prolaze. Neke se izdvajaju neke ne.

Back