227. FSC - Baltic Song Contest

Pogodite koja će zemlja imati najmanje predstavnika na BSC-u

• Nemačka

Votes: 2 6.5%
  • Danska

Votes: 3 9.7%
  • Finska

Votes: 0 0.0%
  • Švedska

Votes: 1 3.2%
  • Letonija

Votes: 13 41.9%
  • Litvanija

Votes: 8 25.8%
  • Estonija

Votes: 4 12.9%

• Total voters
    31
  • Poll closed .
Pohvale za priredbu, sve je bilo na nivou!

Nisam iznenadjen ovim ishodom svakako, uopste nisam ocekivao finale.

Hvala svima koji su glasali za Indicu!

Nazalost, vecina meni najdrazih pesama je takodje ispala :(

Cestitke svim finalistima i srecno u finalu.

Ja još uvek ne mogu da poverujem da moja pesma nije prošla u finale! Kakav šok!! 😂

Ostavljam prevod omiljenih delova lyrics-a svoje pesme i mislim da će to biti moj novi ritual nakon svakog ispadanja, CUZ MY PEN GAME IS STRONG! 😌

✨"Block your entire road, just for my presence
I don't need your shine, man, the pu*sy glitters
They pay me just for breathing
100 black cards in the bag from Versace
Nails match the color of the babypink car"✨

Pohvale na izboru pesama:

Vaxu (ponovo mi je pesma u samom vrhu i opet nisam u mogucnosti da je nagradim jer nisam bio u tom polufinalu :( )

Sivom (top 3 kod mene sto se tice prvog polufinala)

Hansu (vrlo zanimljiva pesma, dobro bi se kotirala kod mene u finalu)

Tinteu (8 bodova od mene u polufinalu)

Chodi (6 bodova u polufinalu)

Filhy-ju (top 5 kod mene u prvom polufinalu, video sam kao sigurnog finalistu :( )

...

Obzirom da mi je samo par glavnih favorita ostalo u igri, verovatno cu sutra obaviti i glasanje za finale. Iskristalisalo se dosta toga sada.

Ja i Leo se sada pratimo i sto se flopova tice :ROFLMAO: U prosloj sezoni se dva puta desilo da pobedi on pa onda ja, a sad on ispada dva puta i evo odmah zatim, ja ispadam dva puta :eek: Pritom, ovo mi je jedan od najgorih plasmana ikada. Ali ne zalim uopste.

Medjutim, na iducem izdanju, zavisno od teme svakako, mnogo cu ozbiljnije da odmerim sta poslati i necu se zaletati. Naravno u skladu sa mojim nacelima, od toga ne odstupam makar ispao i 10 puta uzastopno.

Ja još uvek ne mogu da poverujem da moja pesma nije prošla u finale! Kakav šok!! 😂

Ostavljam prevod omiljenih delova lyrics-a svoje pesme i mislim da će to biti moj novi ritual nakon svakog ispadanja, CUZ MY PEN GAME IS STRONG! 😌

✨"Block your entire road, just for my presence
I don't need your shine, man, the pu*sy glitters
They pay me just for breathing
100 black cards in the bag from Versace
Nails match the color of the babypink car"✨
Prosto sam zasuzio na ove lyricse, predivno nešto, bravo Storm, nastavi slat ove divetine, ako ništa barem ih je lijepo gledat, a tko zna, možda jedna uđe i u finale, Doja je bila blizu

Znao sam Miloše da će ti se svideti pesma. Ja sam razmišljao o Inidici sa jednom drugom pesmom, ali eto izabrah drugog izvođača.

Varang Nord jedno od glavnih otkrica za mene. Nisam ih cuo ranije. Bez obzira sto si ispao, kod mene ce se pesma sigurno vrteti :)

Eto, moglo je da se desi da ti uzmes Indicu a ja posaljem ovu jednu drugu opciju koju sam takodje ozbiljno razmatrao. No, bice prilike.

Indica svakako ima jos odlicnih pesama. Steta je sto ne snimaju vec neko vreme ali se nadam da ce izbaciti neku novu pesmu ili album uskoro.

Prosto sam zasuzio na ove lyricse, predivno nešto, bravo Storm, nastavi slat ove divetine, ako ništa barem ih je lijepo gledat, a tko zna, možda jedna uđe i u finale, Doja je bila blizu
Ro razume moje lyricse, preslatko! 🥰 Za sledeće izdanje spremam nešto super wow, ako dozvoli tema, možda i ti organizuješ ako pobediš na ovom izdanju, pa ćeš biti prva osoba koja će imati čast da čuje pesmu. 😇

Joj ja ti nisam nikako u mogućnosti organizirat, i tko zna kad ću bit 😢, ali ajde barem ću pobijedit 😉

Ko god ima ideje, Milos, Ivana i ja sa nestrpljenjem cekamo prijave :D

Bit ce tesko glasat, proslo mi 6/10 pjesama ukljucujuci top 5.

Ed. Stvarno brutalno jake pjesme u finalu ajme, ne pamtim ovako jak fsc

Last edited:
8 ili bi mi bila 8 😐
Msm, bitno mi da sam mi ja prošla, ali žao mi za @Milos-S @Tinte @Filhy @Hans Moleman imali ste ili biste imali moje visoke glasove.
Therion, Thundertale, Sisters on Wire, Varang Nord, Indica, Juha Tapio... 😭
Pohvale na izboru pesama:
Filhy-ju (top 5 kod mene u prvom polufinalu, video sam kao sigurnog finalistu :( )
Plus sam iznenadjen nekim ispadanjima, a najvise mi je zao Juha :( 12 ako sam bio u tom polufinalu.
Hvala vam svima!!!
Recept za 12 od Nika je definitivno Skandinavija! 😃
Pesma mi je super i tek mi je sada onako baš ušla u uvo i došla do izražaja da je svakodnevno pustam. 😎☺️ Nadao sam se da će ovako hitična rok numera da naiđe (možda) na veće odobravanje i glasove, ali i očekivao sam nakon komentara da će biti tu negde na ivici za prolazak.
U prvom polufinalu su prošle dalje dve pesme koje sam jedine otpisao od starta kao najgore i ne znam kojim čudom su one ostavile veliki broj odličnih pesama van finala. Nadam se makar da je jedna od njih direktan finalista, a bila je ispod crte, i isto se nadam da neka od njih nije bila baš tri poena ispred Juhe, tj. prva iznad crte jer bi me to smorilo! Doduše, i red je da ja jednom budem prvi ispod crte (mislim da se do sada u istoriji FSC-a to desilo samo jednom ranije, dok je sirotom Anhelu ovo verovatno 16. put, ako ne i više) jer mi je dojadilo da prođem u finale i tamo se zakucam za poslednje ili pretposlednje mesto. Dakle, ovaj put sam bio pre za časno ispadanje nego finale kroz iglene uši.

Prvo polufinale:
Prošla mi je dvanaestica što je super, ali od visokih poena mi nisu prošli:
10: Therion - Rise of Sodomah and Gomorrah (Vax'ildan) 🥰
7: Die Toten Hosen - Zehn kleine Jägermeister (Hans Moleman) 😎
Kod obe pesme sam pogodio pošiljaoca na Zajedničkom slušanju (uzgred, ko je Hans H? 😄)
Zatim,
6: Sira - Koma (Bebi)
4: Mikael Gabriel - Oli alkoi (Boxy) - jako simpatična pesmica, samo je glas malo problematičan (Finska solidarnost) :)
2: CRO - Traum (euronik)
Bez obzira na one dve pesme, računaću da sam ispao zbog jakog polufinala.

Drugo polufinale:
U ovom polufinalu se našla po meni najbolja pesma sa ovog izdanja i ne mogu da verujem da ste ovako patosirali Here I Am i Petrija sa samo 21 poenom na pretposlednjem mestu. 🥺 Da li ste realni? Pa vajda nije fizički izgled uticao, nadam se!? :oops:
Svakako, bravo za Čodu i predivna emocija i interpretacija, moćan tekst - stvarno mi je bilo dirljivo ovo! 🥰
Pored nje, još tri pesme su mi se baš izdvojile. Jedna od njih je Thundartale - Švieski, žvaigžde, aukštai (ovo može biti i neka brzalica 😃). Da smo bili u istom finalu, desio bi se istorijski trenutak da smo Tinte i ja razmenili visoke poene!
Ostale dve pesme su srećom prošle u finale. Da ih sada ne favorizujem, ali ću malo da hintujem: kod jedne se radi o prilično poznatom bendu, a za drugu sam na Zajedničkom slušanju izjavio da mi je jedan deo refrena vrlo zarazan. ;)

Slušamo obojicu, naravno.
Hvala lepo i pohvale za još jednu divnu priredbu! (y)

poslednji?! CRO poslednji? e pa svasta..a dobro.. neko i to mora da bude. mislim poslednji.
priredba jako lepa, pohvale domacinu. finalistima cestitke.
ć ć (by konstrakta).

Za kada smo zakazali slusanje, ponedeljak ili utorak?

Back