233. FSC - World Cup

Pa FSC kao tema Christmas Songs je bezveze. To je više onako nekakav specijal da se obilježi vrijeme u kojemu smo. Bilo je između dva Božića. Može se krenuti s njime usporedno s drugim specijalom. Zapravo tako je i bilo. Bila su tri dosad mislim. Ali nemam više popis pjesama koje su bile. I uvijek je bilo smao finale.

Ju ja prosao. Ladno sam uzeo mesto u finalu nekom ko voli svoju pesmu ksksksk

Sto se specijala tice, sve je spremno tako da ce tema biti otvorena ubrzo nakon zavrsetka WC-a.

Last edited:
Pa FSC kao Christmas Songs je bezveze. To je više onako da se obilježi vrijeme u kojemu smo. Bilo je između dva Božića. Može se krenuti s njime usporedno s drugim specijalom. Bila su tri dosad mislim. Ali nemam više popis pjesama koje su bile. I uvijek je bilo smao finale.

Ne znam što je bzvz.. Sasvim OK bi bilo kao tema jednog izdanja..Ili da eventualno ide ovako kako sam predložila kao deo specijala..

Bolje kao deo specijala pa ko hoće, zamisli sad da za jedno izdanje bude prijavljeno 30-ak pesama, pa za sledeći Christmas FSC ne bi imali nijednu da prijavimo

Ja sam glasao a vi možete krenuti već za pola sata.
Glasovanje vam je od danas u 23h pa do utorka u 19h.

Od mojih poena u pf-u su ispale 1p Emilia i Saudijska Arabija 5p ,odlična pesma ali nekako sam osetio da neće dobro proći. Prezadovoljan sam finalnim pesmama,i boga mi biće tesno veoma!

Slažem se, pojma nemam kako da rasporedim glasove pošto sam većinu pesama u finalu ocenio peticom. Izdanje je među najjačim ove sezone.

Zato što je ovoliko teško finale mi je ovo najdraži prolaz ove godine.

Prođoh i ja u finale. Nisam proveravao, ali mislim da je ovo prvi put da prolazim u finale na poslednjem FSC-u u godini.
Uglavnom sam zadovoljan rezultatima, jedino mislim da su Giorgos i Emilia trebali u finale. Neshvatljivo mi da je završlila sa samo 25 poena.

Opet ništa, a sad sam se baš ponadao.. Boja glasa je jako fina, zanimljiva..
Dobro to je to, hvala svima koji su glasali za Saudi Arabiju ovaj put..

Mislim da je ovo prvi put da mi je čak ovoliko pesama za koje sam glasao prošlo u finale. Iz mog polufinala ispala mi je samo Brooke Fraser - Kings & Queens kojoj sam dao 2 poena.

Inače nisam uopšte u šoku što sam ispao, pričao sam i ranije da ne očekujem finale, jedino nisam očekivao da završim sa toliko malo poena, ali dobro. 🤣

Lepo što mi je pesma još jednom prošla u finale! :) Biće zanimljivo!

Rezultati polufinala su onako - mogu biti bolji, tj. bolji su bili u drugom polufinalu, ali tu mi je ispao glavni favorit i 12 poena: Mashrou' Leila - Radio Romance. :( Od ostalih koji su mi bili u vrhu su mahom svi prošli.
A u prvom polufinalu mi je prošla 12-ica, ali zato nisu ni 10, ni 8, niti 7, a to su redom:
- Ana Carolina - Quem de nos dois: bravo zeleni, izvanredna pesma i predivna pevačica prelepog glasa! Nije zaslužila ni 11. ni 12. mesto u polufinalu, već top 3 ovog izdanja (ne znam zašto su je toliko hejtali). @Ivana koji je original ove pesme (na italijanskom ili na španskom)?
- Sandra Nurmsalu - Kevad on alati alles (baš sam se zarazio)
- Γιώργος Κακοσαίος - Η Μία
Znao sam da iza Estonije i Grčke stoje Vax i Ivana. :)

Od ostalih pesama vrednih pomena koje su po meni zaslužile finale (iako mi nisu baš top) su: Argentina, Holandija, Kolumbija, a i Italija mi je taman postala simpatična nakon prvobitnog wtf! :D

Moja je greška jer si me bio zbunio u tom trenutku, imaš 35 učesnika, to je prva brojka kod koje se broj diže na 19.
Moj je predlog je da se u Pravilniku napravi jednostavna tabelica u kojoj bi u jednoj koloni bio ukupni broj učesnika, a u drugoj broj prolaznika po polufinalima i mislim da onda ne bi nikada moglo doći do zabune.

4 sam finala spojila, rekord sam oborila. Hvala još jednom na ukazanom povjerenju!

Sad baš gledam kakva je prolaznost. Južna Amerika najslabije prošla na ovom FSC-u, samo jedna pesma od šest prijavljenih ušla u finale.

UEFA: 8/13 - 61,54%
AFC & OFC: 3/7 - 42,86%
CONMEBOL: 1/6 - 16,67%
CAF: 4/5 - 80%
CONCACAF 3/4 - 75%

A u prvom polufinalu mi je prošla 12-ica, ali zato nisu ni 10, ni 8, niti 7, a to su redom:
- Ana Carolina - Quem de nos dois: bravo zeleni, izvanredna pesma i predivna pevačica prelepog glasa! Nije zaslužila ni 11. ni 12. mesto u polufinalu, već top 3 ovog izdanja (ne znam zašto su je toliko hejtali). @Ivana koji je original ove pesme (na italijanskom ili na španskom)?

Moj je predlog je da se u Pravilniku napravi jednostavna tabelica u kojoj bi u jednoj koloni bio ukupni broj učesnika, a u drugoj broj prolaznika po polufinalima i mislim da onda ne bi nikada moglo doći do zabune.

Piše naslov verzije na italijanskom u zagradi (La mia storia tra le dita), na španskom je možda još i poznatija i ima više obrada (Mi historia entre tus dedos), izvođač je Gianluca Grignani. Na kraju sam išla da proverim da se nisam ja zeznula pa napisala da je to original, a pesma ustvari starija.. :D Ali nije, vidim da je bio na Sanremo Giovani 1994. sa njom i našla se kasnije na albumu. Bila sam na korak na jednoj od tema na starom forumu da je pošaljem, mislim kod Brojčanog, ali italijanska verzija koju sam želela, nije odgovarala uslovima (čini mi se da se radilo o temi gde su se slale pesme objavljene između 1995. i 2000. ako se dobro sećam).

Za ovo drugo, baš i rekoh juče Tetsujinu mislim, videću da napišem, ako ništa drugo barem objašnjenje postupka računanja na primeru, ali možda napravim i tabelu.

Back