242. FSC - Samoglasnici

U koliko sati želite početak velikog finala?

• Total voters
    22
  • Poll closed .
Da slučajno ne mislite da namerno glasam za BIH izvođače, ovo se baš potrefilo, moj otac je iz Bihaća, iz mešanog braka, Adnan je Bišćanin, ali poreklom iz Mkd, stvarno nema veze sa tim, a pesmu od Amne - "Lagana" mnogo volim, mislio sam njoj da dam 12 i u finalu, ali nju sam znao od pre i to dobro, a ovu sam prvi put čuo ovde, pa mi je tako bilo zabavnije...

Pokahontas, bravo na celokupnom programu i organizaciji koja je bila apsolutno fenomenalna i dinamična od početka do kraja!!! Svaka čast, stvarno mislim da smo uživali, posebno što je tema bila sve vreme živa zahvaljujući tvojim dodatnim aktivnostima, interesantnom programu i konstantnom animiranju forumaša! 👏 👏 👏

Finale je bilo prilično jako, iako mi se na početku nije činilo da će tako biti.
S obzirom da sam uspeo da uđem u finale sa podrumarskom pesmom koju jako volim, melanholičnim Beatles rokom koji ima manje od 4.000 YouTube pregleda, mogu samo da budem prezadovoljan što se to dogodilo, naravno uz malo (više) sreće. :D
Marko je pokazao pravi ukus i vidi se koliko je nedostajao FSC-u! :love:
Hvala vam veliko na poenima:
- 12 Marko
- 10 Etica
- 8 Cinque, Rintintin, Zeleni
- 7 Boxy, Vax, Djole89 (hvala Đole i na podršci na Zajedničkom slušanju)
Hvala i na sitnim poenima: Sparkle, dracarys i NSTS.

Meni je najoriginalnija pesma izdanja bila Evelyn Evelyn i zato je zevredila mojih 12 poena, a drago mi je da je dosta nas bilo takvog mišljenja. Bravo još jednom cinque!
Takođe mi je drago da su ipak (sa lepim pesmama) dobili lepe poene forumaši sa kojima se retko poklapam (Stefix i Novinar), a nikada do sada (mislim) nisam uspeo da budem u tako jakoj "koaliciji" sa zelenim (osmica za desetku) :D Bravo!!! (sa Eticom je bilo obrnuto: "desetka" za "osmicu", ali ništa neuobičajeno) :)

Sinoc sam bukvalno projurila kroz temu, danas sam sve lepo iscitala.
Cestitke, @sparkle! Od mene nema poena, motala mi se Aitana oko crte i pf-u i u finalu, ali drago mi je sto si pobedila i sto si uopste uspela da glasas.:love:
Stvarno je hit sto su ti obe prijave, i uspesna i neuspesna zavrsile u samom vrhu.
Tebi i mami zelim brz oporavak.🙂

Hvala svima koji su glasali za Angelinu Jordan! :love: Sjajan plasman. A mozda bi pesma i pobedila da je nisam zauzela.:LOL:
Cula sam je nekih nedelju dana pre pocetka ovog izdanja i odusevila se. I mene je odmah asocirala na Estoniju 2015; stil na Amy Winehouse, glas na Adele. Iznenadila sam se kad sam videla da jos nema 18 godina, a zvuci tako zrelo.

Lepo sto mi je dupla 12-ica, Izia, u top 10 (nije me uzalud Endrega povezao s njom🙂)
I drago mi je sto su Okta Logue, dupla 10-ka, uspeli da udju u finale.

Pokahontas, bravo za organizaciju! Sve je super!(y)

Cestitke sparkle na ubedljivoj pobedi, Poky na maestralnoj organizaciji, a sad da se objasnimo kako i zasto Angellina zadnje mesto u PF, a Ofenbach, Amir i Il Volo nisu u finalu?!
Angellina je na poslednjem mestu jer mi je njena pesma najbolja pesma ovog izdanja, a u poslednjih xx izdanja, Top pesma mi zavrsava na dnu pf-a.
Meni licno je Amirova pesma najbolja pesma koju sam cuo od njega.

Poeni za 1. pf-e na dan pf-a:

12p Angellina
10p Elley Duhe
8p Allie X
7p Alan Walker & Ava Max
6p Emkal
5p Animal Sun
4p Amna
3p Elena Esenina
2p ATC
1p Aine ft Courage
----------------------------
11. Isak Danielson

S obzirom na ophođenja moderacije prema FSCu i blokiranja slobode govora / neslaganja želim da kažem kako nikada više neću organizovati FSC niti bilo koji vid eventa na forumu, a i učešće na samom FSCu u budućnosti se svakako dovodi u znak pitanja.

Što se tiče Boksijevog izdanja maksimalno ću ga ispoštovati pošto se vidi da mu je izuzetno stalo i da se trudi da svima bude lepo i komforno na njegovom izdanju uprkos gomilu miniranja kako određenih forumaša, tako i same moderacije.

Generalno uopšte ne volim da ulazim u ovakve situacije, ali mislim da je kap odavno prelila čašu.

@Pokahontas Čemu to histerisanje? Samo zato što su forumaši zamoljeni da manje spamuju na forumu? To se ne odnosi samo na FSC, već čitav forum, nevezano za to što sam komentar napisao u ovom potforumu. Niko ne brani ovde slobodu govora, ali sasvim je normalno da moraju postojati granice. Apsolutna sloboda bez posledica ne postoji nigde. Kada bi to postojalo, ne bi bilo ni ovog sveta, svi bi se poubijali međusobno, jer eto imaju slobodu da rade šta hoće. Lepo sam napisao da ima i tehničkih razloga zašto se mora kontrolisati. Uvek se prednost mora dati kvalitetu ispred kvantiteta.​

@Pokahontas Čemu to histerisanje? Samo zato što su forumaši zamoljeni da manje spamuju na forumu? To se ne odnosi samo na FSC, već čitav forum, nevezano za to što sam komentar napisao u ovom potforumu. Niko ne brani ovde slobodu govora, ali sasvim je normalno da moraju postojati granice. Apsolutna sloboda bez posledica ne postoji nigde. Kada bi to postojalo, ne bi bilo ni ovog sveta, svi bi se poubijali međusobno, jer eto imaju slobodu da rade šta hoće. Lepo sam napisao da ima i tehničkih razloga zašto se mora kontrolisati. Uvek se prednost mora dati kvalitetu ispred kvantiteta.​
zašto ne mogu da se pobrišu teme koje su manje prioritetne poput "Offtopica", "Šta trenutno slušate?" ili ona ljubavna, nego mora da bude na grbači FSCa koji je svojevrsni vid Forumske Evrovizije?

slažem se ja da poneki forumaši poput mene ponekad preteraju u spamu, ali za sve postoji normalni način da se reši bez naglih prekida i polupretnji. Evo vidimo kakav odziv je imala ova reakcija na Boksijevoj temi, niko se više ne usuđuje ni reč da napiše da ne bi ispalo kako je tobože spamer.

sam FSC (bar meni) nije isto bez propratnih sadržaja, zezanja, komentara i lažnih "afera", stoga bez tih stvari gubi svoju kvintesenciju. Ako neki oće samo da poslušaju pesme, daju poene i vide rezultate bez ičega drugog to je njihovo pravo, kao što je i naše da izrazimo protivljenje tome.

Zamislite, recimo, da ESC umesto crvenog tepiha, intervjua sa izvođačima, nacionalnih izbora itd. bude samo da dođu, otpevaju i odu bez da kažu zdravo.

Back