244. FSC | 3. jFSC | Tražimo novu zvezdu!

Grand show je naravno svakog petka bio rado viđen gost na našem tv-u (nije da se hvalim) , ali ovu Sani prvi put i vidim i čujem xD
Moooolim?!
Pa imala je onaj hit "kada sine sunce na proleće il' ćeš sa mnom il' te biti neće"

• Love
Reactions: Mrm
Ufff rado bih ali sada, nemam kada. Previše toga mi se izdešavalo, a i dalje se dešava ovih poslednjih dana, pa ne znam gde udaram.

koje 3? 🤔🤔🤔

ili je izdanje toliko loše da si samo 3 pesme odslušao... do kraja
Pa kako znam kakvo je izdanje kad još ništa nisam čuo ahahaha

Šalu na stranu, poslušaću sve pre vas svakako jer prvi glasam! 😍

Pa kako znam kakvo je izdanje kad još ništa nisam čuo ahahaha

Šalu na stranu, poslušaću sve pre vas svakako jer prvi glasam! 😍
pa mislim jel si 3 pesme pustio samo da si ih čuo ili si 3 pesme od svih pristiglih pustio... do kraja

pošto je ovo drugo malo zabrinjavajuće da je tako 💀

Ovog jutra se podsećamo još učesnika za koje su mnogi od nas prvi put čuli na jFSC-u, a onda smo ih gledali i slušali u nekom drugom kontekstu.

Među zapaženijim takmičarima 211. FSC-a je bio Theoz, koga je slao @Novinar. Vesela pesma Theori je zauzela 9. mesto u finalu. Theoza smo ponovo slušali na poslednja dva izdanja Melodifestivalena.

Petarstan je na 167. FSC, odnosno 1. jFSC, slao čak i tada dobro poznati norveški duo Marcus & Martinus. Zauzeli su 4. mesto u finalu sa veoma zaraznom pop pesmom, a njih smo, takođe, skoro slušali na Melodifestivalenu.

Aleyna Tilki je debitovala na 1. jFSC-u i FSC-u uopšte sa svojim tadašnjim hitom Sen olsan bari. Kopachka nije uspeo da se plasira u finale sa tom pesmom, a Aleynu danas znamo i po ovoj pesmi:

Mnogi od nas su za Miu Negovetić po prvi put čuli upravo na 1. jFSC-u kad je sa pesmom Trouble zauzela 7. mesto. Tada je slao @Tetsujin.

Već sada mogu da kažem da ćemo na ovom izdanju takođe saznati za dosta novih lica, a biće uzbudljivo pratiti ko će od njih postati popularniji u godinama koje dolaze!

Ukoliko se sećate, možete slobodno da dodate da li ste tada otkrili još neke izvođače koje i dalje slušate. Sećam se da sam na jFSC-u prvi put neku pesmu famozne Ruže Rupić. :D A Au/Ra mi je bila toliko veliko otkriće da mi je danas najslušaniji izvođač ikada. :)

Dok čekamo da prijave pređu broj 30, da pogledamo kakvo je stanje na tabeli što se tiče izvođača i njihovih godina:

2001 6
2002 8
2003 4
2004 2
2005 4
2006 1

Da li će neko uspeti da pošalje osobu rođenu nakon 2006. godine ostaje nam da vidimo!

Još jedna novost iz TV Petarstana jeste da smo za grafička rešenja angažovali eksperte iz Stojkolenda. Oni na osnovu naših skica (bukvalno) prave fenomenalnu grafiku visokog kvaliteta za predstavljanje učesnika! Moramo javno da kažemo BRAVO jer su na osnovu crteža i videa od 15 sekundi u potpunosti razumeli našu zamisao i pretvorili je u realnost.

Urednik zabavnog programa TVP je izjavio: Znali smo da u trenutnim kapacitetima ne možemo da odradimo bolji show od onog koji smo napravili sa Baltic Song Contest-om, pa smo odlučili da pomoć tražimo od boljih od nas. Mislimo da je ovo bila dobra kupovina! Naša kreativnost i njihovo umeće su dobitna kombinacija.

Grafika je inspirisana bojama jFSC-a - plavom i ljubičastom - i sastoji se od trouglova koji simbolizuju krilaticu Republike Petarstan: Drama. Smeh. Shitposting.

Nmg

That 70S Show Lol GIF by Peacock

Stigao je i Steamy u Peterstan i ocekuje sada debakl ali ova pesma vec dugo stoji da sam zaboravio da postoji 💀

Subjektivni osećaj da prijave traju već 10 dana, prerano sam prijavio pa mi je sad dosadno da čekam još 4 dana 🤣

View attachment 7215

Dragi forumaši, dobrodošli na 3. izdanje Junior FSC-a!

Zadovoljstvo mi je da vas ugostim u Petarstanu, koji po treći put postaje epicentar potrage za sledećom zvezdom FSC-a.

Podsetimo se da je jFSC na vaše plejliste po prvi put stavio imena poput Bili Ajliš, Au/Re, Theoza, Marcusa & Martinusa, i mnogih drugih, do tada poprilično anonimnih izvođača.

Ovog izdanja, doduše, imamo i mali "obrt" odmah na početku, a to je da je produkcija odlučila da ugosti SVE izvođače koji su rođeni u 21. veku, bez obzira na godine!

Dakle, šaljete:
• Izvođača rođenog nakon 01.01.2001. godine
• Koji nastupa sa svojom originalnom pesmom (obrade nisu dozvoljene)
• I koji poštuje osnovna pravila FSC-a kojih se prisećamo svakog izdanja

>> SPISAK PESAMA <<

Prijave počinju u ponoć, 20.06. i završiće se 26.06. u 12h.

Puno sreće svima i neka pobedi najbolji. A mi se sada prisećamo poslednje pobednice, Erze Mućoli!

Ko je nasao ovu pesmu?

Back