DRUGO POLUFINALE:
1) Tea Tairović - Na jednu noć 2/10
Nisam do sada čuo za ovu pevačicu, ali sam primetio da ste je dosta komentarisali u ovoj temi, pa sam bio znatiželjan, misleći da će biti neki sasvim drugi žanr. Moram da priznam da sam se veoma negativno iznenadio kada se ispostavilo da je pesma u suštini turbo Teheran/ diskoteka Paralija vajb sa potuno kriminalnim tekstom

Nije mi namera da bilo koga uvredim, ali ovo nikako nije moj žanr…
2) Anne-Marie - Heavy 4/10
Okej pesma, ali me malo podseća na filer muziku za butike.
3) Rüfüs du Sol - On My Knees 8/10
Žanrovski neobična pesma i dopada mi se pomalo zloslutan instrumental. Da nema elemenata house muzike, bila bi 9 ili 10. Mislim da je potencijal za top 5 na ovom izdanju.
4) Farruko - Pepas 4/10
Logično se uklapa u letnji motiv, ali je malo napadna za moj ukus i prosto nisam ljubitelj popularne latino muzike.
5) Goran Bare, Majke - Teške boje 7/10
Najprijatnije iznenađenje ovog polufinala. Mislio sam da će biti hot mess na osnovu banera, međutim je instrumentalno veoma kvalitetna i pevač ima grubu boju glasa koja savršeno upotpunjava vajb muzike.
6) Mahmut Orhan, Irina Rimes - Hero 5/10
Isto mišljenje kao za pesmu pod rednim brojem 2, samo je za nijansu bolja.
7) Leonie Pernet - Hard Billy 7/10
Ističe se po jedinstvenosti, nešto sasvim drugačije. Instrumental je napet. Jedini razlog zašto nije 8 je zato što je tekst malo Gruzija 2023.
8) Yenne - Feed The Demon 5/10
Solidna, ali malo ravna i po mom mišljenju je najslabija rok pesma u drugom polufinalu.
9) Aleksandra Prijović - Placebo 3/10
Slično mišljenje kao i za uvodnu pesmu ovog polufinala, samo je podnošljivija. Nisam čuo za pevačicu do sada, zvuči kao Ceca. Again, not my cup of tea. At all.
10) Fly By Midnight - Dance 6/10
Malta, vi ste? Fina pesmica.
11) Muse - Time Is Running Out 8/10
Muzički najtalentovaniji izvođači na ovom takmičenju. Pesma je klasik + je kraj pesme brutalan
12) Beyonce - Alien Superstar 2/10
Ovde mi se skoro ništa ne dopada. Recitacija, narcisoidni tekst, repetitivan instrumental, itd. Takođe, Bijons mi je strašno odbojna kao pojava i ima mi dubioznu energiju zbog promovisanja i uzdizanja satanizma u svakom mogućem spotu.
13) PVRIS - Death of Me 5/10
Okej pesma, ali je malo tinejdžerska. Osećam se matoro.
14) Cannons - Shadow 6/10
Opuštajuća i sanjiva pesma.
15) Joker Out - Demoni 7/10
Nije Carpe Diem, ali je Joker Out
16) Olivia Rodrigo - Vampire 6/10
Slatka pesma i izvođačica. Pomislio sam da će biti još jedna generična tinejdž pop devojčica iz fabrike i da ću se žestoko smoriti, ali su me struktura pesma i pojedini elementi u instrumentalu prijatno iznenadili.
17) Jão - Louquinho 3/10
Lowkey verzija pesme pod rednim brojem 4, ali ista zamerka.
18) Dermot Kennedy - Kiss Me 6/10
Sladinjav pesmuljak, mogao bih tačno da ga zamislim u nekoj gej seriji koja je popularna među tinejdžerima.
19) Sasha - Da se ljubimo 6/10
Malo je repetitivna i ravna, ali plus poeni za domaću alternativu.
20) Amaranthe - Damnation Flame 8/10
Wheeeew

Kako vozi ovaj instrumental. Miks cirkusa, ponora u ludilo i gotike.