A uh!!! Sta se ovde sve izdesavalo.
Krenucu redom. Cestitam Pokahontasu na jos jednoj pobedi, bez obzira sto mi je negde pri dnu.

Organizatoru, Stefanu28, cestitke i pohvale na organizaciji, a posebno cestitke za prolaz u finale i plasman u TOP10. Pesma mi se dovoljno dopada za takav plasman.
Hteo bih posebno da se zahvalim na malobrojnim glasacima za moju pesmu:
8p
dracarys; 6p
Stole; 4p
Tetsujin; 3p
Endrega,
MarkoH.
Сергей Лазарев и Ани Лорак - Не отпускай pesmu sam cuo skoro kada se prvi put pojavila i od tada pokusavam da posaljem. I sad kada se stvorila prilika, poslao sam je bez razmisljanja, iako sam znao da nije prigodna za ovu temu. Ovo mi je najbolja, najlepsa pesma koju sam poslao do sada. Posto se pominje bojkot

, ova pesma je idealna za bojkot iz vise ugla. Em nije letnja pesma, em je na ruskom, em su izvodjaci dosadili bili vise puta na FSC, em je pesma staromodna, ... A i da je bio drugaciji zreb i verovatno bi bilo jos poena, ali nedovoljno za prolaz.
Sto se tice odluke da organizator, Stefan28, prodje samo sa opomenom apsolutno podrzavam i drago mi je.

Ali ovo je nauk da ubuduce vise povede paznju na pravila koja se trebaju ispostovati. Slazem se sa Nikom.
A sto se tice Petrove kazne, to me podseca kada se ode na sud a svi dokazi su upereni ka optuzenom i nema lufte da se moze izvuci blaza kazna. Ne ulazim u to da li je namerno ili ne tako glasano, ali nazalost, pravilo je prekrseno ( i ja sam jednom za malo mogao da prekrsim, ali samo zato sto mi je to pf-e bilo lose), a na nadleznima je da procene kakva je kazna. Ne znam da li je ostra kazna, s obzirom da odkako se takmicim na FSC-u ovo je prvi slucaj takve vrste.
Svakako mi je zao sto je sve ovako ispalo, a pogotovo za MilanaB (po svemu sudeci najomiljeniji mi FSC forumas) koji nije mogao da se raduje uspehu koji mu se retko dogadja (iako je imao jednu pobedu ove godine). S obzirom da mi je pesma medju slabijima (mada u pf-u bi dobio 2p), a naucno je dokazano da je to odlicno za njega, uspeh se mogao ocekivati. Na kraju mi je drago sto se bar odrzao u TOP 10 i cestitke.
A sve se ovo moglo izbeci da je isplivao Fan Fekt:
Meni je Petrova pesma bila medju najboljima. U pf-u bi dobio 12p, a ukupno mi je na 4. mestu.
Da sam imao vremena da ispisem komentare, ovo bi se izbeglo i Petru bi bilo jasno da nema nista od 9. vezanog finala. Zao mi je

.
Valjda sam napisao sve sto sam hteo. Dodacu kasnije ako nisam.