247. FSC - Eurovision Language Diversity

Da doživim i pozitivne komentare za pesmu do sad!!!

oh-yes-yes-applause-entertainment.gif

Pa da, dobro i to, ali sam konkretnije mislila na ovo "buvara." Kao što rekoh, razumem da je sprdnja na neki način, ali ne mora značiti da je svako shvata tako.
A Šljamoviziju nismo trebali da svi shvatamo lično? To je isto terminologija koja se koristila. Kmečarke?

A Šljamoviziju nismo trebali da svi shvatamo lično? To je isto terminologija koja se koristila. Kmečarke?

Dobro, i to svakako nema lepu konotaciju, svakako se trudite ubuduće da takva obraćanja smanjite na minimum.

MIslim da je to BN televizija koja je imala seriju Balkanske prevare - užas nad užasima, a sa Karamelom je to vodila Suzana Perović (kao neki privatni detektivi), ona koja je bila skroz odlepila za Mikijem Đuričićem u jednoj od Zadruga.

screenshot_from_2022-04-03_16-11-50.jpg

Inače učesnica Jugovizije 1987. 🙏

Što se celokupne drame tiče biću diplomatična vagetina razumem argumente za i protiv , ali moram da se složim sa moderacijom da ume da se pretera u postovima i mnogi shvataju neke stvari lično. Ne znam kako je bilo na starom forumu, verujem da je itekako bilo sankcija, svađa i ostalog. Ja ovo gledam kao neki safe space, opuštam se i čavrljam na razne teme. Ne unosim se ništa preterano, iako mi se desi da se probudi u meni neki takmičarski duh na FSC-u pa se malo nerviram. Van toga je bilo sigurno situacija gde su se neke stvari više tolerisale a druge ne pa je to napravilo pometnju kod određenih forumaša. Što bi rekli, da ne duljim, lep dan i slušanje večeras svima želim 💗 Hajde da uživamo u muzici, mir u forumskom svetu 👀

O, Stefix pa kako nećeš prisustovati segmentu "Forumaši pevaju pesme na jezicima svojih predstavnika" koji kreće od sutra :(

Komentari posle prvog slušanja:

Samo da kažem da mi raspoloženje nije na nivou pa ako se nekome baš ne svidi moj komentar neka ga slobodno pripiše trenutnom raspoloženju. Glava me otkida i uopšte mi nije dobro. Ali kad sam već počeo da preslušavam pesme i pišem komentare, odlučih da to i uradim do kraja.

Svakako ću poslušati pesme još bar 5 6 puta dok ne glasam tako da ovi komentari mogu da znače dosta a mogu i da ne znače apsolutno ništa.

Prvo PF

:si: AKA Neomi - Bakhantka - Za ovo će mi trebati više slušanja definitivno. Ali ovako na prvu mogu da kažem da mi se melodija baš sviđa i da me pesma podseća na još jednu rusku pesmu sa 239og fsca za koju mi je trebalo više vremena da mi se slegnu utisci pa na kraju je dobila visoke poene.

Sviđa mi se misterija koju ova pesma poseduje. Ocena 8/10

:cy: Charis Savva - Λένε Λένε (Léne Léne)
Ne radi me na prvu i ne vidim da ima nekog potencijala da proradi i posle 5og slušanja. 5/10
:gb: Dimension - DJ Turn It Up - Vidim da se ova pesma baš hvali a meni haos u glavi dok ovo slušam. Možda proradi posle ali trenutno mi je samo ok. Ne vidim hajp. 6/10
:bg: Diona - Filmarka - Prosečna Bugarska trešina. 3/10
:at: Fabian Wegerer - Kein Happy End - meni ovo zapravo prija haha. Možda zbog toga što je došla na red posle Bugarke pa nakon toga sve prija. U suštini sviđa mi se i melodija i njegov glas. Prija mi dok slušam. 8/10
:lt: Irena Upė - Vėjas - Koja pesmetina. Ovo me baš vozi. Ima sve što mi prija trenutno u ovom haosu. Misteriju, melodiju koja se ne vrti u krug već dinamična. Ma super! 9/10
:fi: Lauri Tähkä - Palavaa vettä - Jako dobro! Moj ukus je pogođen! 9/10
:am: Lilit Hovhannisyan - Yeli Yeli - Ovo bi na escu čak bilo simpatično i vrv bi dobro prošlo. E pa fsc nije esc i ovo definitivno ne prija. Čujem vrisku u mojoj glavi. 5/10
:rs: Marko Louis - DUDE - Odlično! Svašta sam očekivao da će predstavljati Srbiju ali ovako nešto ne. Fenomenalno otkriće za mene. Bravo! 10/10
:sm: Mosaico - Splendido Splendente - Dobra pesmica onako za slušanje u autu dok čekaš u koloni u Beogradskoj gužvi pa ti dođe kao pravi stres balans. 8/10
:pt: Nininho Vaz Maia - Bebé - Uh. Prošlo i kao da ništa slušao nisam. Možda proradi kasnije. 6/10
:mc: Nour - Premier amour - Odlično. Jako dobra pesma. Njen glas je fenomenalan! Bravo za ovo otkriće! Stvarno mi sve prija ovde. Nije mi dosadno ni sekundu a glas joj je zaista snažan! 10/10
:ee: Põhja-Tallinn - C´est la vie - Nakon prethodne pesme ovo dođe kao neka reklama. 6/10
:de: SILBERMOND - AUF AUF - Auf auf pa ovo nije toliko loše. Jeste da do kraja bude dosta ponavljanja i kao da se ništa bitno ne dešava u pesmi ali opet mi je bolja od većine proseka iz ovog polufinala. 8/10
:ro: Spike - Lume - Definitivno dobar izbor za Rumune. Odlična pesma. Imam osećaj da će se boriti za sam vrh na ovom fscu. Ima i taj rep deo koji mi prija i posle prelaz na glasove u pozadini uh. Odlično! 10/10
:dk: Sys Bjerre - Alle Mine Veninder - Dobro je i ovo. Nije sad da sam nešto baš baš oduševljen ali nisam ni smoren. Brza pesma, dobar ritam, ovo mi je svakako bolje od ovogodišnje Danske na escu. Može da peođe! 8/10
:pl: The Dumplings - RAJ - Prošlo kao da me je neki vetrić dodirnuo i posle ga više nije bilo. Nadam se da će posle više slušanja utisak biti jači i bolji. 6/10
:ru: VADÁ - Бирюзовая - Dobra pesma. Prijaće i naredna slušanja uveren sam u to. 9/10
:cz: Viktor Sheen - Rozdělený světy - Sve što sam čuo su alkohol i cigarete. 4/10

Drugo PF

:be: Arno - Je Veux Vivre -Mračna pesma i glas je jako specifičan! Za sad mi se sviđa. Posle par slušanja videćemo. 8/10
:au: Charley - Worst Tastes in Girls - Ništa mene ovde nije kupilo. Ono prolazna pesmica koja mi baš ništa ne govori niti me radi. 5/10
:gr: Dimitris Tatarakis - Jasmine - Ovako na prvu dobro funkcioniše. Dobar ritam, brza pesma, definitivno se izdvaja ovde. Ko hod je ovu pesmu ukrao Doktoru znao je šta radi :D 9/10
:ad: Els Catares- Fins que arribi l’aba - Pesma za đuskanje. Dobra stvar! 8/10
:nl: FLEMMING - Amsterdam - Katastrofa epskih razmera. A mene glava ne prestaje da boli. 3/10
:no: Isah - Blitz - Užasnut sam. 4/10
:fr: Lilian Renaud - Savoir dire merci - Prelepota. 9/10
:it: Madame - LA FESTA DELLA CRUDA VERITÀ - Nešto definitivno neočekivano od Italijana. Pesma baš ima dobar vajb! Kidalica! 9/10
:il: Miri Mesika - מירי מסיקה - אוקיינוס - קליפ - Ovo stvarno prija. Neverovatno koliko! Jako lep jezik takođe! Ma prelepo u svakom smislu. 10/10
:sk: Nia - Nechám Íst - Prelepo. Mada ovo me dira baš u emotivnu stranu toliko da sam zaplakao a ko me poznaje zna da ja nemam običaj da plačem. I da bih plakao mora nešto posebno da se dogodi. 10/10
:by: HOMIE - Пустые вагоны - Mačka je pored mene i kako sam ovo pustio počeo je da se trese. Mačku ste mi istraumirali alo!
Šalu na stranu njegov glas je baš kritično piskav. Nije dobro za bolove u glavi. 6/10
:lu: Pawentaore - L'amour d'une mère -
:tr: Sarp İkiler - Acı Biber - Ne radi me. Bar ne na prvo slušanje. Baš mi nije prijalo. očekivao sam više od Turske. 5/10
:mk: Slatkaristika - Terorista - Nije loše. Ima bit koji mi se sviđa ali nije nešto što inače slušam ni u čemu inače uživam. 6/10
:is: Sprite Zero Clan - Lundinn í Dalnum - Ovupesmu bih opisao kao jedno zanimljivo iskusvo. Vozi me ali ne znam tačno gde je destinacija. 7/10
:me: Šako Polumenta - Snajka - Nikada nisam voleo Šaku i njegove pesme. Tako ni ova baš ne prolazi dobro kod mene. 3/10
:md: The Motans - August -Mračno i dobro. Dobra melodija. jako dobar bit. Sviđa mi se glas i kako je sve upakovano u jako dobru pesmu. 8/10
:al: Venera Lumani - Pak nga pak - Sladunjava pesma ali mi jako smeta njen glas. Bar za sad. Ne prija mi mada ne kažem da neće proraditi posle više slušanja! 6/10
:ie: Walking On Cars - Monster - Standardno dobar rok bend iz Irske. Sviđa mi se. Pesma koja baš obećava! 9/10
:ge: Zviad Bekauri - ამ ღამეს | Am Ghames - Pokušavam da se udubim ali me pesma na pola gubi. Ima taj mračni bit i nešto što mi se dopada ali me u momentima izgubi. Mislim da će ovo proraditi posle par slušanja i da ću imati skroz drugačiju reakciju posle par dana ... 7/10

Kad vidim ocjene i komentare za svoj prijedlog, bolje da ste mene izbacili umjesto Regulusa i Storma, manje bi boljelo!

Back