247. FSC - Eurovision Language Diversity

Boxy je već obrazložio, nema potrebe dalje diskutovati o tome. Dakle, nije reč o jednoj reči van konteksta, tj. oluja kao reč nikada nije bila zabranjena na forumu, već se radi da je cela pesma takva da se može tumačiti na više načina, a poželjno je da izbegavamo škakljive političke teme koje se dotiču ovih prostora, posebno nešto novije istorije. Dobro je poznato da ako bi neko smatrao to referencom na '95, dok jedna strana to smatra danom stradanja i etničkog čišćenja ili koordinisane seobe od strane druge strane, ta druga to slavi kao dan pobede i radosti. Ako tumačimo kao ratovanje protiv Turaka na ovim prostorima, opet može dovesti do šire diskusije itd. U tom slučaju, bolje je zaobići politiku i ponuditi neku drugu numeru koja ne bi izazivala nelagodu te vrste.​

Hvala Petre, ja volim da svi budu zadovoljni sa svojim pesmama, da svi uživaju.... Uživam inače...

bb1YyA9.png

ova tema bi trebala da se prebaci na onaj pravilnik da ne uništavamo temu Boxyju...

Po mom misljenju mislim da nije bilo potrebe za zabranom pesme i smatram da je steta zbog odustajanja. Ako su moderatori tako odlucili sta da se radi, sad je svakako kasno za ispravke. Boxy, bez nerviranja, znam kako moze to da utice, ali pokusaj da se fokusiras na lepsi deo organizacije (naravno, upisivanje poena u excel).

i jedino ovo je iz Hrvatske moglo proci pod “sviđa mi se”? Bosch sačuvaj, ko da smo Gruzija 😭
Bila mi je Kolonija u opticaju inicijalno, jer je gotivim, ali malo mi je bilo outdated i nedovoljno konkurentno za ovo izdanje.

Bolje i da nema ništa drugo nego da mi je Mrmčina izvukao rodnu grudu i poslao Tinu Vukov 💀

Bezveze situacija skoz, ali i meni je teško da poverujem da nije bilo ništa drugo što je moglo da ti se svidi. @Regulus

Hrvatska je praktično premija kao zadatak za ovu temu.

Bila mi je Kolonija u opticaju inicijalno, jer je gotivim, ali malo mi je bilo outdated i nedovoljno konkurentno za ovo izdanje.
Colonia je čist zicer ovde jer realno otkida se na Coloniu.

Hrvatska je praktično premija kao zadatak za ovu temu.
Nije mi toliko loš zadatak tako da mi je glupo da se žalim imajući u vidu šta su neki drugi forumaši sigurno izvukli, međutim lično ne slušam muziku iz te države, te mi je malo bedak da šaljem nešto što inače ne slušam. Imam utisak da bi se neki od vas znatno bolje snašli sa mojim zadatkom i pokidali
nije da nije rekao lol

Colonia je čist zicer ovde jer realno otkida se na Coloniu.
Ali je ispala u polufinalima na polovini učešća... Svakako, ne želim da se više priča o ovome niti da zatrpavam temu samo zato što sam salty 🧂Možda će mi prijati pauza od FSC-a, jer sam se sasvim nepotrebno previše investirao.

uh kako imam dobru pesmu iz HR, toliko bi prštelo da bih završio na LU sa trocifrenim brojem poena odjednom :love:

Da sam dobio Hrvatsku blistao bih na ovom izdanju. 😍

Da ovde niste napisali ne bi mi na pamet palo da povežem ovu pesmu u kontekstu Oluje, čak i pored eklatantnog pominjanja te reči u tekstu. Meni je odluka da se ovo ne dopusti potpuno neracionalna i podržavam Regulusovo povlačenje.

Ipak mi je odbijena pesma nakon što je prethodno prihvaćena, tako da se povlačim sa ovog izdanja, pošto ne želim da pošaljem neku drugu pesmu 😅 Takođe, mislim da ću generalno da napravim pauzu od FSC-a neko vreme, jer ni na jednom takmičenju do sada nisam imao sreće sa prijavama, pa je malo demotivišuće da uvek šaljem pesme koje su mi drugi ili treći izbor i koje flopnu.

Pozdravljam vas i želim vam uspešan FSC i ostavljam vam pesmu sa kojom bih se takmičio, možda se nekom dopadne. Bend je fenomenalan i pesma je o borbi balkanskih naroda protiv Osmanlija, ali su moderatori odlučili da drugačije protumače 😅

podrska za manjine koje se bore protiv moderatora!

Back