257. FSC - Spektar Emocija!

Nikako ne mogu da pronađem pesmu. :( Možda i zato jer imam nisku emocionalnu (i socijalnu pritom) inteligenciju. :( U svakoj pesmi vidim samo neuzvraćenu ljubav, patnju... Čak sam i pitao ChatGPT da mi iz nekih tekstova objasni koja je dominantna emocija... :( Jedna pesma koja mi se baš sviđa i za koju sam mislio da bi odgovarala temi.. evo šta mi je ChatGPT odgovorio:

"The protagonist in the song is expressing their desire for a submissive partner who is into kinky activities like being choked and tied up." 🤦‍♀️

Inače pesma nema veze sa tim uopšte...

ChatGPT je za neke stvari dobar a za neke jako loš.

Pomoćiću ti da pronađeš ono što ti odgovara ako želiš.

Kao organizator tu sam svima da pomognem ko god se muči s tekstovima. I stvarno se trudim da vam izađem u susret i da gledam na tekstove i pesme koje ste slali iz vašeg ugla a ne samo iz svog ^^

Vreme je da predstavim drugu pesmu sa kojom sam pobedio na FSCu. Pobedio sam odmah nakong svoje prve pobede i to na fscu u svojoj organizaciji.

Pesma sa kojom sam pobedio je:

In sleep he sang to me
In dreams he came
That voice which calls to me
And speaks my name
And do I dream again?
For now I find
The Phantom of the Opera is there
Inside my mind
Sing once again with me
Our strange duet
My power over you
Grows stronger yet
And though you turn from me
To glance behind
Inside your mind
Those who have seen your face
Draw back in fear
I am the mask you wear
It's me they hear
Your/my spirit and your/my voice
In one combined
Inside your/my mind
He's there
The Phantom of the Opera
Beware
The Phantom of the Opera
In all your fantasies
You always knew
That man and mystery
Were both in you
And in this labyrinth
Where night is blind
Inside your/my mind
Sing, my angel of music
He's there, the Phantom of the Opera

Kada sagledamo ovaj tekst, i želimo da vidimo njegovo dublje značenje, shvatamo da pesma govori o kompleksnosti ljudskih emocija, i o tome koliko je tanka linija između ljubavi i opsesije. Bend Nightwish je jako dobro izveo ovu pesmu jer je dodao i tu mračnu notu i emociju ovom već mističnom i dubokom tekstu. Osećaju se emocije u tekstu, više emocija, duboka čežnja, strast i misterija. Da li je ljubav uvek i opsesija ? Da li postoji prava zdrava ljubav ili se sve završi na tome da je to bila samo strast i čežnja za onim nepoznatim, čežnja da se ispunimo nekim kako bi smo na kraju shvatili da tamo nije pravo ispunjenje? Puno pitanja ovaj tekst donosi :)

Nije ni sada bojkotovan, nego zavisi od pesme koja je poslata. To što se očekuje da je dovoljno samo poslati poznatog izvođača i da se automatski ostvari dobar rezultat, žao mi je - ne može.

Nije ni sada bojkotovan, nego zavisi od pesme koja je poslata. To što se očekuje da je dovoljno samo poslati poznatog izvođača i da se automatski ostvari dobar rezultat, žao mi je - ne može.
Slažem se i sa ovim ali opet mislim da zbog toga Nightwish neće proći kao što bi pre prošao. Ipak su bili 19 puta i možda su ljudima dosadili i onda to automatski umanjuje priliku za dobar plasman. Ali opet slažem se i sa tvojom konstantacijom. Dosta zavisi od pesme!

Kad se samo setim koliko je Adele bila bojkotovana sa Don't You Remember jer je sve smorila...

ChatGPT je za neke stvari dobar a za neke jako loš.

Pomoćiću ti da pronađeš ono što ti odgovara ako želiš.

Kao organizator tu sam svima da pomognem ko god se muči s tekstovima. I stvarno se trudim da vam izađem u susret i da gledam na tekstove i pesme koje ste slali iz vašeg ugla a ne samo iz svog ^^
Ja sam iskoristio ovu opciju i zahvalan sam na tome, jer bi se ovako jos uvek mucio. A opet nisam sad hteo da saljem gomilu tekstova, pa da se samo bakce sa mojim tekstovima.
Apsolutno se slazem, iz mog ugla. Recimo. Evanescence mi je jedan od najboljih bendova i volim veliku vecinu pesama, ali sad zadnji put pesma je bila slabasna i od mene 0p. A trebao sam dati bar 5-6p na ime.
Tako i kod drugih popularnih pevaca ili pesama, koji se meni ne dopadaju, dobice nula poena zbog pesme a ne zbog bojkota jer su popularni ili dosadili.
Verujem da vecina tako radi i misli.

Stižemo i do moje 3e pobede na fscu. Pobedio sam na 68fscu sa bendom Hurts i pesmom Sunday.

There are times when we question the things we know?
Never thought that the cracks will begin to show
We both know love is not that easy
I wish I'd known that it would be this hard to be alone.
Please, come home!

Loveless nights, they seem so long
I know that I'll hold you someday.
But till you come back where you belong
It's just another lonely Sunday.

Is this the end of the love that had just began?
I always hope that the best it was yet to come.
Please, come back, don't you leave me
We both so young, I know you need me too.
And there'll always be times like these.

Maybe we'll see that we were wrong
If ever we look back one day
But till you come back where you'll belong

Lonely, lonely.

If you don't come back tomorrow
I'll be left here in the cold
If you don't come back tomorrow, I'll go

Maybe we'll see that we were wrong
If ever we look back one day
But till you come back where you'll belong
Lonely, lonely.

Lonely Sunday

Ova pesma nam govori o tom bolu i patnji koja dolazi kada izgubimo one koje volimo. Ovde je dosta izražena usamljenost, osećaj izgubljenosti kada ta osoba nije više pored nas ali i ta emocija straha i ranjivosti koji se jasno vide u nama dok prolazimo kroz period usamljenosti. I kao što tekst na kraju kaže - Ako se ikada budemo osvrtali na prošlost, možda jednom i uvidimo da smo pogrešili, ali dok se ne vratiš tamo gde pripadaš to će biti još samo jedna usamljena Nedelja.

Baš se patim sa pesmama, retko koja ima eksplicitno navedenu neku od emocija iz pravila.

I ne mora da ima eksplicitno navedenu emociju. Dovoljno je da iz samog teksta može da se nasluti neka emocija.

Nisam se možda najbolje izrazio. Mislio sam na to da još uvek nisam našao pesmu koja bi mogla da se univerzalno pročita, a takvu želim da pošaljem. :)

Ja i dalje nemam predstavu šta bih poslao, opet će biti u poslednji čas izgleda. :LOL:

Za sad imamo 29 prijavljenih. Ako sam nekome slučajno zaboravio da odgovorim ili sam prevideo nešto slobodno mi javljajte :D Može to da se desi kad imaš toliko poruka u Inboksu :D

Kome treba pomoć da pronađe nešto isto slobodno pišite!

Još samo 2 dana do početka pljuvanja Svemirdonske pjesme, ali nema veze, uvijek nas pljujete i uvijek dobro prođemo. :*

Baš me zanima što će vam smetati u pjesmi koju smo vam spremili za ovo izdanje

LP.

Back