272. FSC | Hocus Pocus Party Focus

Baner0.webp

Hocus Pocus Party Focus,
Laughter fills the chilling air,
Casting spells with every chorus,

Join us if you dare!
Dragi ljubitelji muzike i Halloween čarolije,

Sa velikim uzbuđenjem vas pozivam da se pridružite našem Hocus Pocus Party Focus - Halloween Forum Song Contestu-u koji će vas odvesti u svet mračnih tonova i mističnih melodija!

Pripremljena su vam dva načina na koja možete učestvovati:

1. VIZUELNA ČAROLIJA:
Spotovi sa mračnim, mističnim ili horor motivima. Tu očekujem sve — od krvavih noževa do veštica, maskiranih figura i tarot karata. Vaša muzika treba da stvara atmosferu koja će nas sve poslati na putovanje kroz svet misterije!

DETALJNIJE: spotovi koji koriste različite vizuelne elemente koji pojačavaju osećaj straha ili neizvesnosti:

-
Veštice i okultizam: Prikazivanje veštica u tamnim šumama, rituali sa svetlima i senkama, ili tarot karte koje otkrivaju sudbinu.

- Maskirani likovi: Anonimne figure sa maskama ili kostimima, često u okruženju koje stvara napetost — poput napuštenih kuća ili mračnih ulica.

- Krv i noževi: Elementi koji simbolizuju opasnost i strah, prikazani na način koji je umetnički i intrigantan, a ne previše eksplicitan.

- Natprirodni fenomeni: Prikazi duhova, senki ili drugih natprirodnih bića, često uz igra svetlosti i tame.

- Mračna priroda: Tematski elementi poput olujnog neba, crnih ptica ili zagušljivih pejzaža, koji doprinose opštem osećaju misterije.

- Simbolika smrti: Prikazi lobanja, crne ruže ili starinskih grobova, koji podsećaju na prolaznost života i prirodnu strahotu.

2. ZVUČNE I TEKSTUALNE ČAROLIJE: Dakle, ukoliko vaša pesma nema takav spot, onda ste u mogućnosti poslati pesme u kojima se kroz tekst i zvučnu atmosferu prožimaju gore navedeni motivi.

OGRANIČENJE: Nažalost, ovaj put neće biti dozvoljeno slati izvođače koji su učestvovali više od 3 puta na Forum Song Contestu (dakle dozvoljena su 3, ali nisu 4,5... ).

Napomena: Posmatrati temu samo i isključivo kao povod za zabavu i druženje i nipošto ni na jedan drugi način. U pozadini moje želje za ovom temom i organizacijom, ne postoji nikakav vid stvarnog proslavanja i ideologije istog. Budimo otvoreni i zabavimo se.

Pripremite svoje spooky pesme i neka vaša umetnička magija zasija! Radujem se vašim prijavama i obećavam izdanje puno zabave, smeha i malo straha!

Neka čarolija počne! 🖤🥳🕸

Here's an invitation, hear the call.
Join our contest, we're having a ball.
In the spirit of Halloween, let's ignite.

At the Hocus Pocus Party we'll groove all night!

Pozivnica0.webp

PRIJAVA PESAMA POČINJE 15.10. U 3:33 AM I TRAJE DO 21.10. U 3:33 AM.

SPISAK PESAMA

Last edited:
Evo jednog pitanja od mene: Da li ću ikada završiti rad koji pišem već jednom?!

Draga Zakaya,

Pogledajmo tvoju staklenu šolju. Zlatni tragovi espressa govore o tvojim ambicijama i sjaju koji ponekad zaboraviš. Znaš, oni su kao tvoje pesme – povremeno zabljesnu, ali često završe na dnu, baš kao onaj smeđi krug.

Ovaj smeđi krug? Ah, to je tvoje "polufinale" – mesto gde se snovi sudaraju sa stvarnošću. Možda se čini kao stara mrlja, ali zapravo je tvoj lični pečat: ti si kao ta sitna zrna kafe koja, iako u malim količinama, mogu stvoriti snažan ali i gorak okus.

Tvoje melodije su kao zvezde na nebu – sjaje, ali uvek negde mnogo daleko. I dok uživaš u svojoj kafi, zadrži vedrinu, jer prava pobeda dolazi iznutra. Kada jednom shvatiš da je tvoja bezbrižnost najjača pesma, čak i kada te drugi ne čuju, tvoje mesto na forumu će postati neizbrisivo.

Evo jednog pitanja od mene: Da li ću ikada završiti rad koji pišem već jednom?!
Ju, izvini Killy sto ti nisam videla poruku, jos si na onom rezimu odobravanja pa ne vidim poruku ako ne listam u nazad. Kakav rad je u pitanju?

Ju, izvini Killy sto ti nisam videla poruku, jos si na onom rezimu odobravanja pa ne vidim poruku ako ne listam u nazad. Kakav rad je u pitanju?
Opušteno, razumem. U pitanju je rad za fakultet, a ako me pitaš za konkretnu temu, uopšteno što ti mogu reći je da se radi o gramatici japanskog jezika

Odgovor na @libertà pitanje:

Veštičiji sat se često odnosi na određene sate u noći koji se smatraju "magijskim" ili "demonskim". Odnosi se na vreme između 3:00 i 4:00 ujutru, pri čemu se 3:33 smatra posebno značajnim. Ovaj sat je poznat kao vreme kada se veruje da su svetovi duhova i demona najbliži našem svetu. Odnosno, smatra se da su veštice, demoni i duhovi najaktivniji baš tada, da je granica između našeg i demonskog sveta tada najslabija. Prema starim verovanjima, tada veštice i duhovi mogu da putuju iz jednog u drugi svet, pa sile crne magije mogu da prevladaju. Zbog toga su žene koje bi u to doba bile uhvaćene van kuće nekada slale na lomaču, pod pretpostavkom da su veštice. Stotinama godina je u Evropi trajao lov na veštice. Sve bolesti i ratovi pripisivali su se njihovom delovanju, kao i aktivnostima drugih ljudi koji praktikuju magiju, a za koje se verovalo da obrede obavljaju upravo noću, i da je njihova snaga najveća upravo između tri i četiri sata. Trend se ponavljao nekoliko vekova, a 1835. godine u crkvenim zapisima po prvi puta se pojavio i pojam "veštičji sat".

Takođe, 3:33 se često povezuje sa nekim negativnim ili mračnim aspektima, a to može da uključuje i vezu sa brojem 666, koji se često smatra "brojem Zveri" u biblijskim i okultnim tekstovima. U popularnoj kulturi, broj 666 simbolizuje zlo ili antihrista, dok 3:33 može predstavljati neku vrstu "satnice" za prizivanje ili kontaktiranje negativnih entiteta. Naravno, ovo su sve supersticije i verovanja, i ne postoji naučna osnova za tvrdnje o "veštičijim satima".

Zanimljivo mi je da sad dok sam istraživala naišla sam da Hristos u Bibliji daje popularno rečeno hintove ili naznake o svom dolasku kod Mateja u 24. glavi po stihovima od 3 do 33.

Mnogi jutjuberi snimaju videe na "ukletim" mestima bas u 3:33 ujutru. A ja sam, isto tako radi fore stavila da prijave počinju i završavaju se u 3:33 ujutru. A prezentacija naravno da neće biti tada.
images (8).webp

Opušteno, razumem. U pitanju je rad za fakultet, a ako me pitaš za konkretnu temu, uopšteno što ti mogu reći je da se radi o gramatici japanskog jezika
Napisaćeš, naravno da hoćeš! 😍
Hocus pocus bookus openus! ✨🪄

Nisam mogao da prisustvujem u to vreme kada sa pila kafa, zbog obaveza, ali mene interesuje (iako nemam sad ispijenu solju kafe) da li cu do kraja ove godine upisati se bar jos jednom na LU? 😁

A veceras cu da obratim paznju u 3:33h da li ima nekih "cudnih" aktivnosti. 👍

Čini se @Tinte da ćeš se upisati na LU, ali samo pod svetlom punog meseca, kada inspiracija dolazi kao svitanje. Ako ti se putevi ukrste sa muzom, očekujmo remek delo koje će svenuti sve što si do sada čuo. No, ako te zavede mrak sumnje, možda ćeš morati da se suočiš s vlastitim demonima. Noć je tajna, a u njenom zagrljaju ti se krije sudbina za LU!

Ja nisam stigao danas da popijem popodnevnu kafu, ali ako možemo da pitamo pitanje ko i drugi imamo:
Da li ulaskom u novu 2025. godinu treba da odemo sa foruma na godinu dana?

Oproštajna turneja kao i Cher svake godine dok ne stanemo u kovčeg.

Dragi Bebi,

Kao vodolija, ti si pravi umetnički slobodni duh, ali da li je stvarno dobra ideja da nestaneš? Tvoj jedinstveni muzički ukus i duhoviti komentari su kao tajni sos koji čini forum ukusnijim! Ako odeš, ko će nam onda donositi inspiraciju i biti referenca za uspeh?

U svakom slučaju, kako god odlučiš, pogrešne odluke nema, znaj da će te forumaši uvek čekati s otvorenim rukama (i slušalicama)! Razmisli, možda je bolje da ostaneš i dalje širiš svoje pesmetine nego da ostaviš forumaše u tišini!

Da li će Creature da prestigne Leove 23 pobede?

Da li će Destrilend pre penzije dostići 8u pobedu ili ćemo večno ostati na magičnom broju 7?

Da li će se Leo ikada vratiti u formu ili mu je zaista došao kraj fenomenalnih rezultata?

Da li će Creature da prestigne Leove 23 pobede?
- Creature će imati težak put da dostigne i prestigne Leove 23 pobede. Duh pobednika nikada ne umire, ali ona takođe poseduje isti. Taman kad mu se bude približila njegova crna sveska će mu ispisati nove pobedničke pesme i on će pokušati da održi razdaljinu. Biće borba titana.

Da li će Destrilend pre penzije dostići 8u pobedu ili ćemo večno ostati na magičnom broju 7?
- Vidim organizaciju u Destrilendu, ali na osnovu vlastite Destrijeve zasluge. Tako da odgovor je DA, Destri će zabeležiti i osmu pobedu.

Da li će se Leo ikada vratiti u formu ili mu je zaista došao kraj fenomenalnih rezultata?
- Dala sam odgovor u prvom pitanju. Ovo je samo period zatišja pred novu buru.

Gatanje je nešto što nam je svima trebalo!

Back