272. FSC | Hocus Pocus Party Focus

Baner0.webp

Hocus Pocus Party Focus,
Laughter fills the chilling air,
Casting spells with every chorus,

Join us if you dare!
Dragi ljubitelji muzike i Halloween čarolije,

Sa velikim uzbuđenjem vas pozivam da se pridružite našem Hocus Pocus Party Focus - Halloween Forum Song Contestu-u koji će vas odvesti u svet mračnih tonova i mističnih melodija!

Pripremljena su vam dva načina na koja možete učestvovati:

1. VIZUELNA ČAROLIJA:
Spotovi sa mračnim, mističnim ili horor motivima. Tu očekujem sve — od krvavih noževa do veštica, maskiranih figura i tarot karata. Vaša muzika treba da stvara atmosferu koja će nas sve poslati na putovanje kroz svet misterije!

DETALJNIJE: spotovi koji koriste različite vizuelne elemente koji pojačavaju osećaj straha ili neizvesnosti:

-
Veštice i okultizam: Prikazivanje veštica u tamnim šumama, rituali sa svetlima i senkama, ili tarot karte koje otkrivaju sudbinu.

- Maskirani likovi: Anonimne figure sa maskama ili kostimima, često u okruženju koje stvara napetost — poput napuštenih kuća ili mračnih ulica.

- Krv i noževi: Elementi koji simbolizuju opasnost i strah, prikazani na način koji je umetnički i intrigantan, a ne previše eksplicitan.

- Natprirodni fenomeni: Prikazi duhova, senki ili drugih natprirodnih bića, često uz igra svetlosti i tame.

- Mračna priroda: Tematski elementi poput olujnog neba, crnih ptica ili zagušljivih pejzaža, koji doprinose opštem osećaju misterije.

- Simbolika smrti: Prikazi lobanja, crne ruže ili starinskih grobova, koji podsećaju na prolaznost života i prirodnu strahotu.

2. ZVUČNE I TEKSTUALNE ČAROLIJE: Dakle, ukoliko vaša pesma nema takav spot, onda ste u mogućnosti poslati pesme u kojima se kroz tekst i zvučnu atmosferu prožimaju gore navedeni motivi.

OGRANIČENJE: Nažalost, ovaj put neće biti dozvoljeno slati izvođače koji su učestvovali više od 3 puta na Forum Song Contestu (dakle dozvoljena su 3, ali nisu 4,5... ).

Napomena: Posmatrati temu samo i isključivo kao povod za zabavu i druženje i nipošto ni na jedan drugi način. U pozadini moje želje za ovom temom i organizacijom, ne postoji nikakav vid stvarnog proslavanja i ideologije istog. Budimo otvoreni i zabavimo se.

Pripremite svoje spooky pesme i neka vaša umetnička magija zasija! Radujem se vašim prijavama i obećavam izdanje puno zabave, smeha i malo straha!

Neka čarolija počne! 🖤🥳🕸

Here's an invitation, hear the call.
Join our contest, we're having a ball.
In the spirit of Halloween, let's ignite.

At the Hocus Pocus Party we'll groove all night!

Pozivnica0.webp

PRIJAVA PESAMA POČINJE 15.10. U 3:33 AM I TRAJE DO 21.10. U 3:33 AM.

SPISAK PESAMA

Last edited:
Čestitke Dežurni na pobedi, zasluženo👏 I drago mi je da si preuzeo org jer sam se i ja prijavio za org, već je počela nervoza da me hvata, ali ko zna zašto je to dobro... Bravo još jednom 👏

Paučica pokidala sa organizacijom i drago mi je da je baš njoj otišlo mojih 12p u finalu 👏👏👏

Zahvaljujem svima koji su udelili poene za Mercredi, pesma je naišla par dana pre ovog FSC-a i baš nam je legla.. 3. mestom prezadovoljni... Hvala na svim poenima u pf-u, zamalo da pobedimo za 2 glasača... Hvala i na svim finalnim poenima, posebno se zahvaljujemo: Stole (12p), Detektivka (10p) i Replay, Miki, Tinte i Ro97 (8p)

Nažalost ili na sreću se ne vidimo u Anheliji na sledećem FSC-u ali se možda vidimo sledeće godine 😆😇

@Dežurni se ne šali ni najmanje! :D Svaka čast stvarno, pesma jeste jako dobra, no kod mene nažalost ovog puta samo sitni poeni. Nije mi prijao ovaj FSC uopšte, prosto mi nisu legle pesme, tako da su svi poeni zasluženi. Taman tih 10 pesama za koje sam glasao ću svakako slušati i ubuduće.
@Paučica Bravo na organizaciji, na top nivou kao i uvek. (y)

Kada si direktni finalista i ako prođeš po bodovima u finale pesma koja je zadnja na crti zapravo ne bi ušla u finale da si ti kao direktni finalista bio van crte i zapravo po poenima ne bi prošao.
To je samo privid. Matematicki i po pravilima, plasman ostalih finalista ne zavisi od direktnog finaliste, tako da nema nikakvog poklanjanja niti kradje od strane direktnog finaliste.

Btw, cestitke Dezurnom na pobedi, fenomenalna pesma; i Paukcici na organizaciji, sve je bilo majstorski odradjeno, taort karte, gifovi, art, a super su bile i kreativne dnevne aktivnosti, ucestvovao sam koliko sam bio u mogucnosti zbog vremena i obaveza.

Kacenovatema?

upravu je Vax zapravo, ako recimo 10+1 pesama prolazi to da li će DF biti u prvih 10 ili ne ne pravi razliku pošto svakako ostaje 10 pesama koje prolaze nevezano od DF

To je samo privid. Matematicki i po pravilima, plasman ostalih finalista ne zavisi od direktnog finaliste, tako da nema nikakvog poklanjanja niti kradje od strane direktnog finaliste.

Btw, cestitke Dezurnom na pobedi, fenomenalna pesma; i Paukcici na organizaciji, sve je bilo majstorski odradjeno, taort karte, gifovi, art, a super su bile i kreativne dnevne aktivnosti, ucestvovao sam koliko sam bio u mogucnosti zbog vremena i obaveza.

Kacenovatema?

Pa niko nije ni rekao da direktni finalista krate nekome mesto :D. Samo da je bolji osećaj kad uđeš u finale kao DF. Bolje nego da znaš da neko nije upao u finale a mogao je nego si ti upao kao DF sa recimo 0 poena :D Što se retko dešava ali dešava se da uđeš kao DF a bio si poslednji u PF.

Mali hint direkt iz Dežurne republike:
👀
donald-duck-ducktales.gif
Sta god samo da pobedim ponovo na svoj rodjendan 🤣🤭

Pa niko nije ni rekao da direktni finalista krate nekome mesto :D. Samo da je bolji osećaj kad uđeš u finale kao DF. Bolje nego da znaš da neko nije upao u finale a mogao je nego si ti upao kao DF sa recimo 0 poena :D Što se retko dešava ali dešava se da uđeš kao DF a bio si poslednji u PF.
Pa ti sad kazes. :D

Čestitke Dežurnom na pobedi, jedva čekam temu da vidim šta je sve smislio. Čestitke i Paučici na interesantnoj i zahtevnoj organizaciji, lepo je bilo videti koliko se investirala u organizaciju i trudila se da nas sve zabavi.
Hvala malobrojnima na glasovima za moju Ehle, nadam se da će se ova talentovana devojka nekad prijaviti na MGP. Za kraj - nastup:

Screenshot_20241031-211157_Instagram.webp

Bravo za Dežurnog! Meni se pesma nije dojmila jer nisam neki ljubitelj takvog stila, ali objektivno gledano lepa je pesma. Čestitke!

Paučice sve je bilo na mestu i kako treba, vidi se da je u ovo ulozeno dosta i isplatilo se! Radujem se tvojoj sledećoj organizaciji :D

Što se tiče mog plasmana nemam ništa pozitivno da kažem, ovakva pesma tako nisko, ja razumem sve bilo je dosta dobrih pesama pa su neke morale da izvise za poene, al' gde baš Lolika da izvisi... Ćeraćemo se mi još!

Back