272. FSC | Hocus Pocus Party Focus

Baner0.webp

Hocus Pocus Party Focus,
Laughter fills the chilling air,
Casting spells with every chorus,

Join us if you dare!
Dragi ljubitelji muzike i Halloween čarolije,

Sa velikim uzbuđenjem vas pozivam da se pridružite našem Hocus Pocus Party Focus - Halloween Forum Song Contestu-u koji će vas odvesti u svet mračnih tonova i mističnih melodija!

Pripremljena su vam dva načina na koja možete učestvovati:

1. VIZUELNA ČAROLIJA:
Spotovi sa mračnim, mističnim ili horor motivima. Tu očekujem sve — od krvavih noževa do veštica, maskiranih figura i tarot karata. Vaša muzika treba da stvara atmosferu koja će nas sve poslati na putovanje kroz svet misterije!

DETALJNIJE: spotovi koji koriste različite vizuelne elemente koji pojačavaju osećaj straha ili neizvesnosti:

-
Veštice i okultizam: Prikazivanje veštica u tamnim šumama, rituali sa svetlima i senkama, ili tarot karte koje otkrivaju sudbinu.

- Maskirani likovi: Anonimne figure sa maskama ili kostimima, često u okruženju koje stvara napetost — poput napuštenih kuća ili mračnih ulica.

- Krv i noževi: Elementi koji simbolizuju opasnost i strah, prikazani na način koji je umetnički i intrigantan, a ne previše eksplicitan.

- Natprirodni fenomeni: Prikazi duhova, senki ili drugih natprirodnih bića, često uz igra svetlosti i tame.

- Mračna priroda: Tematski elementi poput olujnog neba, crnih ptica ili zagušljivih pejzaža, koji doprinose opštem osećaju misterije.

- Simbolika smrti: Prikazi lobanja, crne ruže ili starinskih grobova, koji podsećaju na prolaznost života i prirodnu strahotu.

2. ZVUČNE I TEKSTUALNE ČAROLIJE: Dakle, ukoliko vaša pesma nema takav spot, onda ste u mogućnosti poslati pesme u kojima se kroz tekst i zvučnu atmosferu prožimaju gore navedeni motivi.

OGRANIČENJE: Nažalost, ovaj put neće biti dozvoljeno slati izvođače koji su učestvovali više od 3 puta na Forum Song Contestu (dakle dozvoljena su 3, ali nisu 4,5... ).

Napomena: Posmatrati temu samo i isključivo kao povod za zabavu i druženje i nipošto ni na jedan drugi način. U pozadini moje želje za ovom temom i organizacijom, ne postoji nikakav vid stvarnog proslavanja i ideologije istog. Budimo otvoreni i zabavimo se.

Pripremite svoje spooky pesme i neka vaša umetnička magija zasija! Radujem se vašim prijavama i obećavam izdanje puno zabave, smeha i malo straha!

Neka čarolija počne! 🖤🥳🕸

Here's an invitation, hear the call.
Join our contest, we're having a ball.
In the spirit of Halloween, let's ignite.

At the Hocus Pocus Party we'll groove all night!

Pozivnica0.webp

PRIJAVA PESAMA POČINJE 15.10. U 3:33 AM I TRAJE DO 21.10. U 3:33 AM.

SPISAK PESAMA

Last edited:
Meni lično pesma bila meh, manje više promašena tema. Ranije smo imali pesme koje su bukvalno bile promašena tema, a odlično su prolazile, prvo čega se uvek setim jeste ona balada što je pobedila na kpop izdanju lol
Vriska, ali tada su nam prodali priču da je kpop sve što se sluša u Koreji??? 😂

Lidija je juce proslavila svoju krsnu slavu Sv. Petku, te je konacno skupila snagu da poslusa demonske pesme koje se nasle u finalu. Pomolila se Bogu, zamolila za oprostaj i odradila svoj posao, kako dolikuje svakoj sefici delegacije. Na kraju je morala ipak da prizna, da joj je ovo jedno od najboljih izdanja kako je postala sefica i prekrstila se 3 puta, rekavsi u sebi “ znam da sam gresna, ali mi se ipak dopada, oprosti mi Sv.Petko”. 🤭

IMG_1827.webp

Pretpostavio sam da ću ispasti, imao sam možda i konkurentnije pesme u opticaju, ali "Riptide" slušam već neko vreme i potpuno me je zarazila. U svakom slučaju, nije mi baš leglo ovo izdanje. Pesme u globalu nisu loše, ali ne vajbujem nešto uz ovaj dark fazon. Kako god, glasam sutra, a finalistima srećno. :)

Meni lično pesma bila meh, manje više promašena tema. Ranije smo imali pesme koje su bukvalno bile promašena tema, a odlično su prolazile, prvo čega se uvek setim jeste ona balada što je pobedila na kpop izdanju lol
AU! Kad sam počeo čitat ovu dramicu nijesam očekivao i da će se moja presveta teškom mukom nađena korejska pjesma naći prozvana! 😯

Ja kao vrsni nepoznavaoc kpop glazbe koju nisam u životu slušao, sam bio spreman čak i propustit izdanje jer sam također mislio da su kpop oni muški hairless bendovi koji se krevelje u tenoru i odrasle žene izgledom prosječne dvanaestogodišnjakinje koje skakuču lijevo desno i rade ovaj znak 🫶 dok pjevaju o lizanju sladoleda dok se rolaju u blizini korejskih plažica.

ALI! Bijah uvjeravan od drugih pa i od organizatora da to nije tako, a i nađoh tad ovu definiciju kpopa:

K-pop (/keɪ pɒp/, Korean: 케이팝; RR: Keipap), short for Korean popular music,[1] is a form of popular music originating in South Korea.[2] It includes styles and genres from around the world, such as pop, hip hop, R&B, rock, jazz, gospel, reggae, electronicdance, folk, country, disco, and classical on top of its traditional Korean music roots

Ja sam mislio da je moja pobjeda regularna, dal sam živio 2 godine u zabludi!? 😯

Ja sam toj pesmi tada dao 12p i bila mi je u vrhu liste slušanosti te godine, ali da je bila out of place na tom izdanju, jeste.

Ja sam toj pesmi tada dao 12p i bila mi je u vrhu liste slušanosti te godine, ali da je bila out of place na tom izdanju, jeste.
Pa ne znam, evo nisam ekspert, ali sjećam se da je još bilo sporijih pjesama, mislim da je i drugoplasirana pjesma bila balada, sjećam se i nekih pjesama na engleskom također pa se i oko toga bila povela rasprava tad, moja je barem bila na čistokrvnom starokorejskom! 🎎

Sve u svemu pjesma je i dalje relevantna nakon dvije godine!!! Plus ja sad ispao žrtva i sad mi ostaje još samo da pobijedim 😍

Za moj rok na kantriju nije bilo drame sem što je Petar pomenuo i ostalo je na tome 😂 nema veze, ja sam dramio mesto vas.

Za moj rok na kantriju nije bilo drame sem što je Petar pomenuo i ostalo je na tome 😂 nema veze, ja sam dramio mesto vas.
I to zbog Spotify-a, inače ne bi niko ni znao. 😂

Da, ostale pesme su mi izgledale da mogu da prođu u zavisnosti kako su se glasači namestili.
A moja je bila toliko loša da je još i super prošla kako je trebalo? Niđe veze, izvini. :LOL: Pritom ima preko 200 miliona pregleda. Ne kažem da je to merilo, ali pustili ste vi tu malo 🐍.
Ne vredi, kad udariš hejt, to mora da bude prema mojoj pesmi! :ROFLMAO:;)

Sto ljudi sto ćudi, mislim da ne treba da polemišemo toliko deep zbog izjave i utiska. ;) naravno, šteta što jednom godišnje pogodim tebe to je neka druga karmička sila. :LOL:

Evo pitao sam kpop fanatika da razresimo dilemu

Attachments

• Screenshot_20241028_223808_One UI Home.webp
    Screenshot_20241028_223808_One UI Home.webp
    26.4 KB · Views: 26
Najbolje zato imati teme gde su faktografski kriterijumi pa nema vrdanja i slobodnog tumačenja. I za organizatora i za učesnike. Ne znači ni da su teme po zvuku loše, ali ako ne postoji merilo skoro sigurno će doći do negodovanja nekih.

Idemo na jednu basic izjavu, Bebilendija poslala glasove i jako smo uzbuđeni baš smo lepo krčkali ovaj fsc! ❤️

Back