273.FSC - Wheel of Luck

1.polufinale:

afc8d7300531df56bcb8ba2fc6c06297.gif

01. Thunderstruck - AC/DC - Nisam nešto u ovom vajbu, skroz me pokočilo nazad od intenzivnosti koju nisam tražio danas. Biće dana za megdana, ljubitelji će ceniti vaš odabir.
02. Petit Corps - Solann - Ohh hvala vam na ovome, zaista nešto magično i odgovarajuće ambijentu kod nas doma. A i ovih dana nam je mirno ko i pesma.
03. Il Sudore Ci Appiccica - Francesco Gabbani - Vrlo nepretenciozno i prosečno za standard italijanske pesme. Baš me nije odvelo nigde.
04. Savage Daughters - Alexia Evellyn - Đurđina Golubović iz džungle se vratila! Pa dobro je ovo, miriše na ambicioznost. Hmmm...ostaje mi hm na kraju utiska.
05. Saoroma - Zejna - Znači Saoroma ocenjujem iz linka? Ok, VOZI pesma, tako da percipiram po tom ambijentu gde uboda moju žicu kad sam rejverka.
06. Сияй - Zivert - Skroz prijatna pesma, prijao mi je ovaj radio ambijent. Nice.
07. Lose Your Head - London Grammar - Ovo tako prija i umiruje lepo, čuo sam ovu pesmu ranije. Ovo pred kraj gradacija da poželim da zaspim na oblacima uz pesmu.
08. W.A.S.P. - The Idol - Joj presek s one pesme na ovu mi nije prijao, izvinite ali desilo se baš tako.
09. Nieko Nieko - Jessica Shy - E ova me lepo vratila u priču, ovi tonovi su mi super danas. Simpatična je i ona i pesma. Čak mi se i sviđa minimal podrum produkcija.
10. Hurricane - Josh Alexander - E ovo je jedna od pesama gde može da se namiriše...namiriše...ajde nećemo. Sasvim korektno odrađeno, dobra pesma i nastup.
11. Hanya Rindu - Putri Ariani - Kad slušam pesme na jezicima koje ne razumem ja instant krenem u glavi da smišljam verziju na našem i onda tako se pravim da sam cover pevačica. Meni je ovo odlično, ubedila me u suze svoje, sad sam u vrlo spiritualnom raspoloženju jer došlo je takvo vreme u životu.
12. Die with a smile - Lady Gaga & Bruno Mars - Uvek me proganjalo pitanje kome je Bruno Mars omiljeni pevač? Gagana i on se uklapaju fino, pesma je lepa i sviđa mi se.
13. Ancient Voices part 2 - Survivor Mashup - Russ Landau - Čemu smo mi upravo svedočili? Loše omamljivanje koje traje i traje, krek haus.
14. Can't catch me now - Olivia Rodrigo - I ova ptičica je lepo otpevala, ne znam šta mi je krenule baladičke da me trzaju. Tu dilemu ću razraditi u temi LJnP.
15. DELILAH - Mikolas (with Mark Neve) - Predvidiva dosadna forma, pumpalica bez orgazma.
16. I wrote you a letter - Mona et Toi - Ahhh, ODLIČNO! Apsolutno svaki segment pesme je ono što meni treba ovih dana, hvala još jednom zaista.
17. Ako si volela - Lift - Amadeus bend šta se foliramo rokeri, e. Malo mi je cringe.
18. Champion - Bishop Briggs - Posle Amadeus benda, vratilo me je u ravan, malo cheer up pesme ne fali ništa.
19. Орбiти - TVORCHI, Klavdia Petrivna - Joj ovo mi je tako divno, baš je umetnički i hipnotišuće. Predobro zvuče u duetu, pesma baš keči.
20. Plastik Fantastik - Rambo Amadeus - I onda se neko baš iskenjao.
21. Pray - Tina Cousins - HVALA BOGU nakon prethodne noćne more nešto praistorijski i odlično, to se ceni!
22. Igra rokenrol cela Jugoslavija - Električni orgazam - Ovo sam toliko puta čuo u životu i nijednom nisam osetio da pripadam toj pesmi.

2.polufinale:

mandala-sunwheel.gif

01. Forget you - Fast Boy & Topic - Korektna pesma od pobednika NLJSČ, isto mi je tako bila i prethodna al konkurencija nije dala prostora.
02. Dva prsta - Senidah - Nije me puklo, ne znam, od nje me rade ukupno tri pesme i to je to.
03. Dépendance affective - Gwennili - Eee ovu pesmu sam čuo kod sebe na autoplay kad sam vozio kola i iznenađen sam da je ovde neko poslao. Baš lepa pesma, vrlo rado poslušana još jednom.
04. Alitheia?! - Evangelia, Marseaux - Meni je ovde sve bilo captivating, od spota, ritma koji ima pesma, sve odlično upakovano i vozika lepo.
05. I'm with you - Avril Lavigne - Ja sam plakao uz ovo u moje vreme. Nešto divno, a pesme koje volite i koje vam znače uvek ćete hteti da ih slušate.
06. Love me better - Luca Hänni - I ovo je korektna komercijalna pesma, da nije on u pitanju možda bi mi bila nebitna. Hot je, na osnovu toga plus.
07. Idi - Toma & Đana - Tako dosadno i predvidivo, ovo mi je kao esencija propasti, kao što neko smatra da je najveći domet estradne muzike.
08. Starships - Nicki Minaj - E ovu pesmu sam uvek obožavao, lepo!
09. Give me your forever - Zack Tabudlo - Lepo, nije me taklo lepo kao neke druge sporije pesme al nemam zamerki jer nije ništa preterano.
10. Losha - ANDREA - Ovo mi je Androgija na ketaminu, transcedentalno putovanje kroz autotjun.
11. Amazing - Seal - Pristojno skroz, nije orgazmično al i nije ni bitno da bude ako je lepo i ok se osećaš.
12. VersuS - Vitaa & Slimane - Pa nije baš dospelo do mene u ovim trenucima, kao neka uvodna špica ili pesma akademije u Operaciji trijumf.
13. Soy Yo - Bomba Estéreo - Uhuhu, šta ovo bi? Vrlo interesantno. Vidim ima milione, ja nečuh za to tako da za mene je ovo podrumara!
14. Do bola - SMS - Molim te nazovi me nemam dovoljno kredita. E to je ova pesma.
15. Astronaut in the ocean - Rain Paris - Mmm, ovo mi intrigantno, zavodljivo i kul. Mmm, da, ovo je da.
16. Evangeline - Stephen Sanchez - Ja tako volim njega da čujem, prelep glas ima, volim vintidž vajb u pesmama. Nešto što volim sebi kod kuće da pustim.
17. Dreamin' - Damien Lauretta - Slatko, nije sad ni počemu specijalno al kao kad je ok valjda je to ok? Ili nije ok?
18. Baila Morena - Julio Iglesias - Vrlo rado bih pio neko vince, ali puno vinceta, pa pušim cigaricu pričam sa ljudima i ovo da ide. Onako pozadinski lep španski narodnjak.
19. Set me free - RANI - Nije me nešto osvojila gospođica, vrlo predvidivo i generično od glasa do koncepta pesme.
20. Sans Toi - Lenie - Mmmm, ovo je nešto baš baš fantastično. Od početka do kraja mi drži pažnju pesma, gradacija odlična. Svaka čast.
21. Tu tu tu - In Vivo - I ZA KRAJ HIT IZDANJA! Stvarno ako zmija ovo bude jela preselo joj sve svaki dan.

Ovo će biti prvo izdanje ikada bez mog semafora 😱 jer moram pokazati objektivnost prema svim takmičarskim pesmama! 👌🏻
Ali se nadam da će dosta Vas okačiti Vaše semafore/komentare/debitantske semafore u narednim danima do kraja pf, u čast Dežurne republike koja se oduvek zalagala za njih! 😆

PRVO POLUFINALE:

1. Thunderstruck - AC/DC
2. Petit Corps - Solann
3. Il Sudore Ci Appiccica - Francesco Gabbani
4. Savage Daughters - Alexia Evellyn
5. Saoroma - Zejna
6. Сияй - Zivert
7. Lose Your Head - London Grammar
8. W.A.S.P. - The Idol
9. Nieko Nieko - Jessica Shy
10. Hurricane - Josh Alexander
11. Hanya Rindu - Putri Ariani
12. Die with a smile - Lady Gaga & Bruno Mars (ovo znaci zuto sa tendecijom porasta u zeleno)
13. Ancient Voices pt 2 - Survivor Mashup - Russ Landau (ovo znaci da ne znam sta da mislim, mislim upitnik)
14. Can't catch me now - Olivia Rodrigo
15. DELILAH - Mikolas (with Mark Neve)
16. I wrote you a letter - Mona et Toi
17. Ako si volela - Lift
18. Champion - Bishop Briggs
19. Орбiти - TVORCHI, Klavdia Petrivna
20. Plastik Fantastik - Rambo Amadeus
21. Pray - Tina Cousins
22. Igra rokenrol cela Jugoslavija - Električni orgazam

DRUGO POLUFINALE:

1. Forget you - Fast Boy & Topic (ovo znaci trenutno zeleno s tendecijom pada u zuto)
2. Dva prsta - Senidah
3. Dépendance affective - Gwennili (kao i prva pesma)
4. Alitheia?! - Evangelia, Marseaux
5. I'm with you - Avril Lavigne
6. Love me better - Luca Hänni
7. Idi - Toma & Đana
8. Starships - Nicki Minaj
9. Give me your forever - Zack Tabudlo
10. Losha - ANDREA
11. Amazing - Seal
12. VersuS - Vitaa & Slimane
13. Soy Yo - Bomba Estéreo
14. Do bola - SMS
15. Astronaut in the ocean - Rain Paris
16. Evangeline - Stephen Sanchez
17. Dreamin' - Damien Lauretta
18. Baila Morena - Julio Iglesias
19. Set me free - RANI
20. Sans Toi - Lenie
21. Tu tu tu - In Vivo

PRVO POLUFINALE:

1. Thunderstruck - AC/DC
2. Petit Corps - Solann
5. Saoroma - Zejna
6. Сияй - Zivert
8. W.A.S.P. - The Idol
12. Die with a smile - Lady Gaga & Bruno Mars (ovo znaci zuto sa tendecijom porasta u zeleno)
13. Ancient Voices pt 2 - Survivor Mashup - Russ Landau (ovo znaci da ne znam sta da mislim, mislim upitnik)
17. Ako si volela - Lift
21. Pray - Tina Cousins

DRUGO POLUFINALE:

1. Forget you - Fast Boy & Topic (ovo znaci trenutno zeleno s tendecijom pada u zuto)
2. Dva prsta - Senidah
3. Dépendance affective - Gwennili (kao i prva pesma)
7. Idi - Toma & Đana
10. Losha - ANDREA
11. Amazing - Seal
14. Do bola - SMS
19. Set me free - RANI
20. Sans Toi - Lenie
21. Tu tu tu - In Vivo
Pa pojela si, čemu strah? 😂

Bravo @Dežurni, predivno predstavljanje. :love: Za većinu pesama nikad čuo iskreno, ali slušaće se... Ko je poslao Thunderstruck kapa dole. ❤️

! VAŽNO SAOPŠTENJE !
S obzirom da je naša ljupka Jovana Jeremić morala za Ameriku da izveštava o trenutnim dešavanjima u pomenutoj državi, MAJKA delegacije Svetlana Ceca Ražnatović ( devojačko Veličković ) će Vam predstaviti semafore! Šaljemo puno pozdrava i podrške našoj ljupkoj JJ ( džejdžej ) i nadamo se da nam se brzo vraća.
IMG_5575.webp

Prvo polufinale:
1. Thunderstruck - AC/DC
2. Petit Corps - Solann
5. Saoroma - Zejna
6. Сияй - Zivert

8. W.A.S.P. - The Idol

12. Die with a smile - Lady Gaga & Bruno Mars

13. Ancient Voices part 2 - Survivor Mashup - Russ Landau

17. Ako si volela - Lift

21. Pray - Tina Cousins

Drugo polufinale:
1. Forget you - Fast Boy & Topic
2. Dva prsta - Senidah

3. Dépendance affective - Gwennili

7. Idi - Toma & Đana
10. Losha - ANDREA
11. Amazing - Seal

14. Do bola - SMS
19. Set me free - RANI
20. Sans Toi - Lenie
21. Tu tu tu - In Vivo

PRVO POLUFINALE

1. Thunderstruck - AC/DC - Interesantno, inače ne slušam baš ovo, ali dopalo mi se, podsjeća me na Guns N' Roses
2. Petit Corps - Solann - Nisam baš neki fan ovakvih francuskih pjesama, malo mi je sve to njanjavo hahah, ali ovo je lijepa pjesma 😁
3. Il Sudore Ci Appiccica - Francesco Gabbani - Onako, ništa posebno. Inače baš volim onu pjesmu Viceversa od njega. :)
4. Savage Daughters - Alexia Evellyn - Bilo je ovakvih epičnih pjesama i na FSC-u 264., mislim da joj vjerujem. Malo mi je beat predvidljiv.
5. Saoroma - Zejna - Sanja Vučić vajb, pamtljiva melodija, ok.
6. Сияй - Zivert - Baš mlako
7. Lose Your Head - London Grammar - Aaaa, baš mi se dopada ovakva produkcija:love:, opuštajuće, ovo bih slušao ujutro ili kada se vraćam kući
8. W.A.S.P. - The Idol - Ovo je onaj heavy metal koji mi se sviđa, klasika
9. Nieko Nieko - Jessica Shy - She looks like she's about to represent Lithuania at Eurovision
10. Hurricane - Josh Alexander - Sviđa mi se pjesma, zvuči kao nešto što bih čuo na Eesti Laul-u, ovo mi nikad ne smeta
11. Hanya Rindu - Putri Ariani - Baš lijepo, umirujuće
12. Die with a smile - Lady Gaga & Bruno Mars - Iskreno ne znam, ne osjetim uopšte ovu pjesmu
13. Ancient Voices part 2 - Survivor Mashup - Russ Landau - Pretpostavljam da je ovdje zadatak neki specifičan bio da možda bude mashup neki, previše mi je messy sve ovo, a ne zvuči koherentno
14. Can't catch me now - Olivia Rodrigo - Lijep zvuk
15. DELILAH - Mikolas (with Mark Neve) - Summer bop 2023.-e, slušao sam ovu pjesmu prošle godine
16. I wrote you a letter - Mona et Toi - Sviđa mi se ovakva muzika u ovo hladnije doba godine, sentimentalno, melanholično i indie
17. Ako si volela - Lift - Pa iskreno nije toliko loše, ali ne bih slušao ovo
18. Champion - Bishop Briggs - Malo mi je cliche, ali može proći
19. Орбiти - TVORCHI, Klavdia Petrivna - Pa ok je
20. Plastik Fantastik - Rambo Amadeus - E sad bi strani fanovi Evrovizije diskutovali je li ovo joke act ili pjesma sa nekom dubokom porukom :ROFLMAO:
21. Pray - Tina Cousins - Bopić 90-ih, fino.
22. Igra rokenrol cela Jugoslavija - Električni orgazam - Nebitno kakav je kontekst pjesma je pamtljiva i vozi i to je bitno

Last edited:
Jbt, ko se setio SMS-a, svaka čast. 🤣
Kakav throwback, slušalo se tamo između 2006. i 2010. samo tako. Isto i za "Tu, tu, tu." 🤣

DRUGO POLUFINALE

1. Forget you - Fast Boy & Topic - Ok pjesma
2. Dva prsta - Senidah - Ima mi boljih pjesama od nje, ali nije ni ovo loše
3. Dépendance affective - Gwennili - E ovo mi se već sviđa što se francuskih pjesama tiče
4. Alitheia?! - Evangelia, Marseaux - Klasično grčki, nije loše!
5. I'm with you - Avril Lavigne - Nisam milenijalac, ali baš volim ovakve pjesme iz tog perioda :giggle:
6. Love me better - Luca Hänni - Bolje mu stoje veselije pjesme
7. Idi - Toma & Đana - Najbolje bi bilo da je sama ovo otpjevala
8. Starships - Nicki Minaj - Ovo baš vrišti 2012-a :)
9. Give me your forever - Zack Tabudlo - Tekst mi je onako, ali sviđaju mi se muzika i njegov glas
10. Losha - ANDREA - Ovo Tea Tairović da prevede i snimi
11. Amazing - Seal - Može!
12. VersuS - Vitaa & Slimane - Ovo mi je zapravo poprilično dobro
13. Soy Yo - Bomba Estéreo - A fora je hahaha, ovo ne bih slušao svojevoljno, ali dobar je vajb
14. Do bola - SMS - Ovaj pjevač ima jako lijep glas, zaboravljeni hit
15. Astronaut in the ocean - Rain Paris - Fali mi više energije da bi ovo zvučalo baš onako dobro
16. Evangeline - Stephen Sanchez - Classy, lijepo
17. Dreamin' - Damien Lauretta - Bezveze iskreno
18. Baila Morena - Julio Iglesias - Ok mi je ovakva muzika, ali ima i boljih pjesama u ovom žanru
19. Set me free - RANI - Zvuči mi kao pjesma sa Melfest-a, ali u pozitivnom smislu
20. Sans Toi - Lenie - Kao što sam rekao francuske balade me ne dotiču, ima ljudi kojima se ovo sviđa
21. Tu tu tu - In Vivo - Baš ikoničan kraj polufinala 😁

Hoćemo još semafora! U Dežurnoh Republici semafori su veoma popularni u jednoj ulici imate čak tri, a ima i u šoping centrima. Mi smo kupili jedan semafor na popustu.

Back