274.FSC - Čas Istorije

Iz nekog razloga YT misli da sam u Austriji pa reko' 'ajde da vidim šta je na trendingu, možda nađem nešto austrijsko dobro, kad ono Maya Berović, Saša Matić, Alban Skenderaj i Mirko Plavšić 💀
maca-diskrecija.gif

Austrija:

1. Shine
2. Halo
3. Nobody But You
-
4. Who The Hell is Edgar?

One praistorijske ne znam.

Na FSC do sada nisam slao pesme iz Austrije.

:at: AUT

🥇01. Rise Like a Phoenix
🥈02. We Will Rave
🥉03. Who the Hell Is Edgar

:at:
1. Rise Like a Phoenix
2. Who the Hell Is Edgar
3. Running On Air

Austrija
Zoe – Loin d'ici (2016)
Lumix feat. Pia Maria – Halo (2022)
The Makemakers – I Am Yours (2015)
Nisam baš obožavateljica njihovih pjesama...

Na FSC slala sam već spomenutu pjesmu Hunger (Češka & Austrija).

Sledeći 6. čas istorije nas vodi u Slovačku!

1000021289.webp

:sk::skb::sk:

Slovačka ESC istorija nije naročito bogata, a nažalost ih nema već 12 godina kao učesnika.
Ukupno su imali 7 predstavnika.
Plasmanom u top10 ne mogu da se pohvale, takođe nisu nijednom uspeli da se plasiraju u finale kada su svoje mesto tražili kroz polufinalnu večer.
Najbolji plasman im je 18.mesto iz 1996. koje im je doneo Marcel Palonder sa pesmom Kým nás máš.

Moj favorit bi bio, kao možda i većini.

🥇Kristina - Horehronie

Let' tmou mi je omiljena slovačka pesma sa ESC, Horehronie nikad nisam doživeo, mada šteta što ni tad nisu prošli u finale, delimično svojom zaslugom.

Ja sam samo jednom slao slovačku pesmu, Zuzana Smatanova - Horou, 21. mesto u finalu 145. FSC-a...

Nažalost, Slovačka je imala baš loše pjesme tako da ne mogu ni sastaviti listu.

I ja volim baladu iz 2009, volim i one dve mučenice iz 2011 a Horehronie obožavam.

🇦🇹
1. Zoë - Loin d'ici
2. Teya i Salena - Who the Hell is Edgar?
3. Vincent Bueno - Amen

🇸🇰
1. Kristina - Horehrone
2. Twiins - I'm still alive
3. Max Jason Mai - Don't close your eyes

Inače prijave idu jako lepim tempom, još neke standardne FSC učesnike čekamo, a imamo i neke povratnike što mi je izuzetno drago.
Samo je jedna zemlja bez predstavnika. Tako da verujem da za svakoga ima po nešto.

Back