274.FSC - Čas Istorije

Slovačka - totalna katastrova, čak ni ne mogu da se setim niti jednog predstavnika. Jedino pamtim onaj užas iz 2009. ali zahvaljujući @Tinte -u koji je rangirao kao najbolju Dramatičnu ESC baladu 🤦‍♀️; kada je Filhy organizovao taj mali specijal.

Crna Gora - naravno Adio, pa onda Igranka.
Vecita rak rana i znam da mi neces oprostiti zbog "Molitve". 😟
Pamtim više slovačkih pesama sa FSC, nego sa Evrovizije. Etica je slala Andreu Bucko na moj 230. FSC i dve Stefanove: Yael je bio kod Marka na My Slowianie, a ne sećam se na kom je izdanju je bila druga balada ženska. Možda sam zaboravio još neku (znam da je Tinte slao neki etno, samo ne pamtim jezik)
Hrdza - Stefan 2. mesto

Austrija :at:

1. Kaleen - We Will Rave
2. Conchita - Rise Like A Phoenix
3. Zoë - Loin D'ici

Crna Gora :me:

1. Knez - Adio
2. Who See - Igranka
3. Andrea Demirović - Just Get Out My Life

Slovačka :sk:
1. Kristina - Horehronie
Ostali i nisu nešto vredni pominjanja

Inače 2 pesme iz Slovačke sam slao na FSC, prvu na Markovo slovensko izdanje, drugu ba Boksijevo ESC izdanja kad sam dobio Slovačku kao zadatak.

Ja se sećam samo ove slovačke pesme koju sam slao, visoko 3. mesto tada, ali je bilo bukvalno pre 100 godina. :ROFLMAO:

Kakve su realno sanse da se Slovacka vrati na Esc? Najavili 2025. Pa onda objavili da nemaju budzet.

Na današnjem času će te verovatno najmanje novosti čuti.
Pričaćemo o Srbiji!

1000021292.webp

:rs::rsb::rs:

Na debitantskom nastupu kao što svi znate je došla prva i jedina pobeda. Za pobedu se možemo zahvaliti Mariji Šerifović!
To nije bio jedini odličan rezultat, uz pobedu bilo je još jedno 3. i 5.mesto i još 2 top10 plasmana, što je ukupno 5 plasmana među prvih 10.
12 puta smo izborili plasman u finale iz 15 učešća u polufinalima, a trenutno imamo niz od 6 uzastopnih prolazaka u finale što je među najboljim nizovima bilo koje zemlje, barem ako se gleda samo taj statistički podatak.

Teško mi je bilo da izdvojim 3 pesme, prve dve su mi skoro podjednako drage, a za treće mesto je makar 5 pesama bilo blizu.

🥇 Konstrakta - In corpore sano
🥈Marija Šerifović - Molitva
🥉Nina - Čaroban

1. Jelena Tomašević - Oro
2. Luke Black - Samo mi se spava
3. Konstrakta - In corpore sano
🇷🇸

Srbija
1,Marija Serifovic
2.Zeljko Joksimovic
3. Teya Dora

Tri gracije:
1. Marija Šerifović - Molitva
2. Jelena Tomašević - Oro
3. Sanja Vučić - Goodbye (Shelter)
............
HM: Ramonda, Nije ljubav stvar, Loco Loco...

Meni je Lane moje omiljena, ako se računa a ako se ne računa onda:

1. Konstrakta
2. Marija Šerifović
3. Luke Black / Jelena Tomašević

1. Marija Šerifović
2. Jelena Tomašević
3. Konstrakta

A tu su i Sanja Vučić, Nevena Božović, Hurricane... a pomenuo bih i Tijanu Bogićević čiju pesmu i dalje obožavam, ali eto šteta što nije bolje ispalo sve to na kraju 👌🏻

" Malo " kasnim, ali evo i od mene 😂

🇵🇱
  1. Donatan & Cleo
  2. Blanka
  3. The jet set
🇭🇺
  1. Kati Wolf
  2. Joci Papai
  3. Nox
🇨🇿
  1. Vesna
  2. Mikolas Josef
  3. Aiko
🇧🇦
  1. Deen
  2. Hari Mata Hari
  3. Fazla
🇦🇹
  1. Conchita Wurst
  2. Teya & Salena
  3. Kaleen
🇸🇰
  1. Kristina Pelakova
  2. /
  3. TWiiNS
🇲🇪
  1. Rambo Amadeus
  2. Who see
  3. Knez
🇷🇸
  1. Konstrakta
  2. Marija Šerifović
  3. Hurricane

:yu: :cs: :rs:

1. Jutro Ramonda 🌸
2. Molitva
3. Oro
4. Lane moje
5. In Corpore Sano
6. Goodbye (Shelter)
7. Samo mi se spava

Sestrice 👭
🇲🇪
1. Knez - Adio
2. Who See - Igranka
3. Sergej Ćetković - Moj svijet

🇷🇸
1. Jelena Tomašević - Oro
2. Konstrakta - In corpore sano
3. Marija Šerifović - Molitva

Ne mogu da rangiram srpske pesme jer mi se stalno menjaju na listi, ali suvereno na #1 je i dalje Oro. Možda bi je Ramonda pretekla da je imala bolji nastup i plasman.

Iz Srbije sam slao sve i svašta, ali zanimljivo da dominiraju retro pesme poput Viki Miljković, Xenije, Bajage, Đogani, Cece Slavković LOL Znači to su uglavnom bile neke teme koje su od mene zahtevale starije pesme.

1732042832018.webp

Dušan Svilar i Lidia jedini vredni pomena što se plasmana tiče, a inače i dalje volim i Genesis.

Back