276. FSC - Destrijeva Muzička Čarolija

baner glavni.webp

Dragi forumaši i forumašice dobrodošli na još jednu moju organizaciju. Slogan 276 FSCa jeste Destrijeva Muzička Čarolija. Šta ovo znači? Ako dobro pogledate baner videćete 12 10 i 8 a ovi brojevi označavaju broj poena. U ovom slučaju to znači da ćete na ovaj FSC slati isključivo izvođače kojima sam ja dao 12 10 ili 8 poena od 223 FSC-a do 275 FSC-a. Dakle od početka novog foruma pa do sad. Spisak svih izvođa kojima sam dao 12 10 ili 8 poena će biti attachovan kao eksel fajl da vam bude lakše da pretražujete i da nađete nešto odgovarajuće za vas!

Pravila su ja se nadam jako jednostavna a ona su sledeća:

Osim ograničenja da šaljete isključivo izvođače kojima sam dao top 3 ocene ograničenje je i da možete slati samo izvođače koje vi niste slali. Dakle ako vidite izvođača kog ste vi slali njega na ovom izdanju ne možete poslati. Samo nešto novo.

Drugo pravilo jeste da ću dozvoliti da šaljete izvođače koji su bili ili jesu članovi bendova kojima sam dao top 3 ocene kao solo izvođače. Videćete da imam više bendova na spisku, svaki izvođač koji je član benda a ima i solo karijeru ili je izbacio neki singl može učestvovati na ovom izdanju kao solo izvođač.

Ostala pravila su ista kao i na svakom FSCU a to je da nema pesmi sa Nacionalnih Finala i Evrovizijskih pesmi.

A sad onaj deo zbog kojeg sam rekao da će ovo izdanje biti posebno a to je zbog toga što je ovo poslednje izdanje u mojoj organizaciji. A možda i poslednje izdanje na kojem ću učestvovati. Razlozi za to nisu negativne prirode koliko samo smatram da mi je potrebna pauza od forumskog sveta. Postoje stvari u mom privatnom životu na koje moram da se fokusiram dok još uvek mogu. I zato sam odlučio da ovo bude neki moj poslednji trzaj i da ovom organizacijom probam da ostavim neki pozitivan pečat na ovom forumu. Ne znam da li ću potpuno odustati od FSCA, to ne mogu da kažem jer kad god sam to rekao porekao sam. Za sada mogu samo da kažem da će me ovde biti sve manje ali da ću vas uvek ali uvek sve imati u svom srcu i to najiskrenije mislim i osećam.

Spisak pesama koje su prethodno učestvovale možete pogledati OVDE.

Srećno svima i neka najbolja pesma pobedi! Nadam se da ćete uživati na ovom izdanju! Potrudiću se da vas svakim danom držim zainteresovane za temu i da na kraju izdanja ostanu samo pozitivni utisci a ne negativni!

Prijave počinju 8.1. 2025. u 13:00 h i trajaće sve do 14.1.2025. u 13:00 h.

Attachments

Last edited:
Pa jaoj, utripovala sam da je u 21 h, malopre sam usla u kucu. Sad cu morati sama 😢

Nijedna pesma u crvenoj kategoriji. Nije mogao biti lepši početak fsc godine.🎁

Prvo polufinale

Tini - el cielo

BEYOND THE BLACK - Winter Is Coming
Neoni - DARKSIDE

George Michael - I Can't Make You Love Me
Džej Ramadanovski - Od ljubavi do mrznje

Eivør - HUGSI BERT UM TEG/STILL JUST YOU
Saša Matic - Idemo anđele

twenty one pilots – Ride Dermot Kennedy - One Life
M. Pokora - Si te's pas là
Winona Oak - Break My Broken Heart

Dean Lewis - Looks Like Me
Damiano David - Born With a Broken Heart

Marko Louis i Marcelo - Vatra u Mraku
EMINA - KRIZIRAM
ALIKA – Õnnenumber

Imagine Dragons- Bones
Slimane - A fleur de toi

Drugo polufinale

Sanah- Miłość jest ślepa

Jessie Ware - Begin Again

Griff - Good Stuff
Rita Ora - Poison

Κωνσταντίνος Αργυρός - Δε Χωρίζουν Οι Καρδιές
Mina Kostić - Moj lepi
Loreen - Forever

Ruben - Mama Don't Know
Laura Pausini - E ritorno da te
Jeck - Sans toi
Avril Lavigne - What The Hell

Palaye Royale - Broken

CHÉRI - Mira Me
Ari Abdul - You Belong to Me

Chisu - Pinnalla
Murat Boz - Derin Mevzular
Blitz Union – Not Proud (To Be A Human Being)

MIKA - YoYo

Jedan semafor sa komentarima (za neke). Pesme sa zvezdicom pesme koje su posebno za istaknuti.

Solidno izdanje za start godina, dobar balans između zvukova. Drugo polufinale jače od prvog.

I Love You Hearts GIF by Feliks Tomasz Konczakowski

* CHÉRI - Mira Me / ovo je fenomenalno, muzički, vizuelno, sve 10. Bravo!
* Jessie Ware - Begin Again
/ kao mešavina Mikijeve Jaqotene i Bebijeve Telenove, vrhunski. Bravo!
* Murat Boz - Derin Mevzular
/ jedna od najboljih turskih pesama koju sam čuo na FSC, odlična produkcija, a i vizuali. Bravo!
* Winona Oak - Break My Broken Heart
/ najbolja njena do sada, neobjašnjivo nostalgično. Bravo!
Ari Abdul - You Belong to Me
/ estetika odlična, da je malo jači poslednji refren bilo bi za vrh.
Avril Lavigne - What The Hell / simpatično i lepo.
BLITZ UNION - Not Proud (To Be A Human Being) / engleski koji ovde para uši je odvaja od toga da bude za vrh, ali u svakom slučaju dobra.
Chisu - Pinnalla / jako eterično, fali malo gradacije u pesmi da bi bila za vrh.
Emina - Kriziram / nisam neki fan njenih pesama, ali mi ova prija.
Loreen - Forever / jedna od najboljih njenih, sviđa mi se progressive house u matrici.
MIKA - YoYo / drugačije od standardnog Mike, sviđa mi se.
Mina Kostić - Moj lepi / ističe se, treba prošarati ovakvim pesmama s vremena na vreme.
Neoni - DARKSIDE / ideja odlična, malo mi fali da bude zvezdica pošto nešto fali.
PALAYE ROYALE - Broken / dobra je, ali mi je muzički mlako u odnosu na njihov izgled kao benda.
Ruben - Mama Don't Know / slično kao Neoni, ideja je veoma kul, samo da pesma ima jaču gradaciju.
TINI - el cielo / sviđa mi se atmosfera ove pesme, opušta me.

GIF by Psyklon

BEYOND THE BLACK - Winter Is Coming
Dermot Kennedy - One Life

Džej - Od ljubavi do mržnje
Griff - Good Stuff
Jeck - Sans toi

Imagine Dragons - Bones
Laura Pausini - E Ritorno Da Te
Marko Louis i Marčelo - Vatra u Mraku
M. Pokora - Si t'es pas là
Rita Ora - Poison
sanah - Miłość jest ślepa
Saša Matić - Idemo andjele

twenty one pilots - Ride

Limited Edition Wtf GIF by XCOPY

ALIKA - Õnnenumber
Damiano David - Born With a Broken Heart
George Michael - I Can't Make You Love Me
Κωνσταντίνος Αργυρός - Δε Χωρίζουν Οι Καρδιές

Slimane - A fleur de toi

Smislio sam još jednu igru. Postaviću vam 20 pitanja koja su isključivo vezana za ovaj FSC i za izvođače koje ste vi slali. Ko da najviše tačnih odgovora dobiće jednu lepu nagradu. Molim vas da odgovore šaljete meni u PP možete i u poruci gde ste već poslali glasove a ako niste poslali glasove samo mi pošaljite u poruci gde ste prijavu slali.

Pa da počnemo.

1. Koje je pravo ime izvođačice Chisu i koliko poena sam joj dao prethodni put kad je učestvovala i za koju pesmu?
2. Kako se zove prvi album Saše Matića i koje sve instrumente zna da svira?
3. Iz Ohaja sam, imam dva brata i sestru, sviram 7 instrumenata, ko sam ja?
4. Sa koliko godina je Sanah počela da piše pesme i koji joj je prvi instrument koji je naučila da svira?
5. Koji je prvi koncert na koji je Dermot Kennedy otišao i za koji fudbalski klub navija?
6. Odakle je CHÉRI?
7. Kako je Jeck počeo da se bavi muzikom tj kako je počeo da gradi svoju karijeru a kasnije je postao poznati i priznati izvođač?
8. U kom rijaliti showu se Rita Ora pojavila da otpeva pesmu ali nije učestvovala u ovom showu?
9. Navedite mi bar 3 poznate osobe s kojima je Griff išla na turneju.
10. Koji je prvi instrument Konstantinosa Argirosa i sa koliko godina je naučio da ga svira? Takođe kako mu se zovu brat i sestra njegovi blizanci?
11. Koliko puta je Jessie Ware bila na FSCU?
12. U kojoj pesmi Matt Pokora govori o svom detnjistvu i o traumi koju je doživeo zbog razvoda svojih roditelja?
13. Koja pesma govori lično o Loreen tj koja je njena najličnija pesma koju je ikada napisala i kada i gde ju je izvela?
14. O kom periodu Džejeveg života govori film Nedelja i sa kojom njegovom pesmom je u filmu oduševio Marinu Tucaković i Futu?
15. Koju pesmu je Mina Kostić 2005 godine izvela na BK televiziji?
16. Ko su dugogodišnji prijatelji Jessie Ware a da su i nama i celom svetu opšte poznati?
17. Ko je inspirisao Deana Lewisa da započne svoju karijeru?
18. Kako Marko Luis naziva žanr muzike koju komponuje šta u jednoj Marčelovoj pesmi Marčelov otac pita Marčela?
19. U kom filmu glumi Murat Boz?
20. Kada je Slimane počeo da peva i piše pesme?

Neka pitanja su laka neka nisu. Nadam se da će vam biti zabavno da istražujete o ovim izvođačima.

Ako budete hteli da igramo i korak po korak još mogu i to da pripremim :D

Last edited:
Ugrabilo se vremena za brzinsko preslušavanje pesama, evo kako stoje stvari kod nas:

Prvo Polufinale:

1. Tini - el cielo - Ima mi malo Aitanin vajb što mi se sviđa, lepa pesmica
2. BEYOND THE BLACK - Winter Is Coming - Jako lepo vozi, energično i snažno! Može.
3. Neoni - DARKSIDE - Odlično je i ovo, drži pažnju sve vreme...
4. George Michael - I Can't Make You Love Me - Elegantno i maestralno, bas lepo za slušati.
5. Džej Ramadanovski - Od ljubavi do mrznje - Jedna od meni omiljenih njegovih pesama, prelepo!
6. Eivør - HUGSI BERT UM TEG/STILL JUST YOU - Ovo mi se definitivno manje dopada od ostalih pesama koje su u zelenom, ali prosto nije za žuto.
7. Saša Matic - Idemo anđele - Baš me u ovom momentu radi ova pesma xD Ali i inače gotivim ovu pesmu.
8. twenty one pilots – Ride - Omg ne mogu da verujem da ovo nije bilo ranije, svaka čast ko se setio ovog!
9. Dermot Kennedy - One Life - Mlako mi je ovo kada uporedim sa svim ostalim pesmama.
10. M. Pokora - Si te's pas là - Posle prvog minuta sam je ubacio na svoju plej listu.
11. Winona Oak - Break My Broken Heart - Simplastično je i to je to, samo toliko.
12. Dean Lewis - Looks Like Me - Baš je bezveze.
13. Damiano David - Born With a Broken Heart - Bukvalno šta izvodi on sad solo, uopšte mu ne leži.
14. Marko Louis i Marcelo - Vatra u Mraku - Divna pesmica! Još više mi je milija kad ide u pozadini nekog snimka na kome se nalazi preko 50.000 ljudi!
15. EMINA - KRIZIRAM - Obožavam Eminu i njenu muziku, bas lepe pesme pravi.
16. ALIKA – Õnnenumber - Simplastično.
17. Imagine Dragons- Bones - Ahhh, izvolte da me j u p !
18. Slimane - A fleur de toi - Obožavam njegov glas i njegove pesme!

Drugo Polfuinale:

1. Sanah- Miłość jest ślepa - Lepa pesma, ali dok gledam spot dozivljavam je kao balegara xD
2. Jessie Ware - Begin Again - Uhhh ovo je odlicno, bas sam iznenadjen ovom pesmom.
3. Griff - Good Stuff - Dosadno je.
4. Rita Ora - Poison - Obožavao sam ovu pesmu kad je izašla!
5. Κωνσταντίνος Αργυρός - Δε Χωρίζουν Οι Καρδιές - Ahhh, bas je pesmica za mozak na ispašu.
6. Mina Kostić - Moj lepi - Ožeži!!!
7. Loreen - Forever - Uvek se setim nastupa uz ovu pesmu kad je pustim.
8. Ruben - Mama Don't Know - Pa lepo je, ali ovaj zvuk mi je već viđeno i ni približno dobro kao ostale pesme u zelenoj zoni.
9. Laura Pausini - E ritorno da te - Nije mi baš nešto izbor ove pesme, ali ne mogu a da je ne stavim u zeleno.
10. Jeck - Sans toi - Prelepo, u početku mi bila kao malo smor, ali kako je išlo popravljao se utisak.
11. Avril Lavigne - What The Hell - It insists upon itself.
12. Palaye Royale - Broken - I nije mi bas nesto leglo ovo tbh...
13. CHÉRI - Mira Me - Nekako mi je razbacano sve, vrlo haotično pa nisam baš siguran po pitanju ovoga
14. Ari Abdul - You Belong to Me - Monotono i neinspirativno.
15. Chisu - Pinnalla - Vrlo interesantno i zanimljivo iskreno.
16. Murat Boz - Derin Mevzular - Joj ekstra, baš dugo nisam čuo dobru turkiš pesmu.
17. Blitz Union – Not Proud (To Be A Human Being) - Može sa prođe, ima dobre delove i lepo vozi.
18. MIKA - YoYo - Jako gotivno i lepo za sam kraj.

Back