278. FSC - Chant de Nice

baner00.gif

278. FSC - Chant de Nice (Pesma Nice)

Bonjour!
Italija ima Sanremo, Španija ima Benidorm, a Francuska - Nicu. Prelepi krajolici Azurne obale u državi koja dodiruje dve najveće vodene površine u Evropi i koja je umnogome uticala na razvoj istorije cele Evrope i sveta. Po muzici se ne razlikuje, a njena bogata scena može ponuditi sve moguće zvukove.

Jasno je zašto smo ovde. PRAVILA:

-Izvođači koji pevaju na francuskom jeziku (ne moraju nužno biti iz Francuske).
-Izvođači koji su nastupili. MAKSIMALNO 3 puta na FSC/u do sada.
-Pesme ne starije od 10 godina.
-Pesme ispod 100 miliona pregleda.

-Dozvoljene su kolaboracije
-Dozvoljene su višejezične pesme ukoliko je na francuskom makar jedna strofa u pesmi.

-Standardna FSC pravila ostaju na snazi.

liste de chansons
(click)

Prijave počinju 11.2.2025. u 23:15, a završavaju se 18.2.2025. u 00:00

Attachments

Last edited:
Ma ovo je neko podzemlje i život, kao Had i Persefona ili kao starost i mladost

Želim temu za pesmu koju sam našao i za koju odgovorno tvrdim da može da vrati FSC u Srbiju.

Nova tema je tu

Prije svega iskrena čestitka pobedniku iako me pjesma nije osvojila, ali nema veze, demokratski je pobedio većinom pa stoga, bravo!
Čestitke i organizatoru Pokici mukici na svemu, jako profi sve, ponovo smo olizali gelender ali nema veze, biće bolje.

Hvala svima pa i meni. Ljubim.

Bravo Poki. Stvarno si, kao i uvek, Pokidao! 👏👏👏 Nemam šta posebno da istaknem jer je sve fenomenalno bilo i bez greške. :D

Čestitke Libertà! 🏆 Bravo! 👏 Konačno uspeh na FSC-u i jedna jako lepa i emotivno izvedena pesma.
Čestitke na napetoj borbi do samog kraja i visokim plasmanima: vicešampionki Kričr, te Aleksi 49 i EvroBosni na konačno lepim plasmanima nakon 2 i 3 ispadanja i Tetsujinu (Parade of Planets drugi put učestvuju i drugi put su top 5).

Ja sam uspeo da doguram u top 10 na kraju sa sjajnom Fishbach. Pesma mi se izuzetno dopala tek kasnije, baš sam je zavoleo i mislim da je zaslužila i više od ovoga, ali nemam nikakvo pravo da budem nezadovoljan! :D
Drago mi je da su pesme koje su poslali Paučica i Whisky takođe bile u finalu jer su i one bile u mom užem izboru (nacionalnom finalu) od desetak pesama koje sam selektovao. Ipak je Mortel prošla malo bolje od obe, pa je ispalo da sam pametno birao. :)

Ostaje mi da se ovako zahvalim na dodeljim bodovima ovoj odabranoj, jakoj ekipi sluhista: 😁
12: jjl, nnl, cnq i whi ❤️❤️❤️❤️
10: tnt
08: zak i rtt
07: etc
06: ars
05: dwh i dod
04: dež! :love:
03: mik
02: djl i leo
01: dtk i beb

Okram me za 1 bod gurnuo ispred jednog od mojih većih hejtera Tintea i stavio me na lijevu stranu tablice, kakav debi! Dobrodošao i ostani!!! 🙏

Čestitke liberta, umalo da si odustao, a nakraju pobjeda, bravo 🙏

Poky čestitke na još jednoj orgiji 🙏
Auuu. Ovo je za tuzbu i zatvor zbog izrecenih lazi. Kako mozes izjaviti da sam jedan od tvojih vecih hejtera, a ja tvoje pesme ni ne nekomentarisem jer su mi neispirativne za komentarisanje bile one odlicne ili lose. 😵‍💫 Secas li se? Ha? 🤔

Cestitke liberti na pobedi. Pesma mi se dopala i u ovoj dosta jakoj konkurenciji od mene 2p. 👍 Cestitke Pokahontasu na organizaciji. Zaista sam bio iznenadjen temom i to prijatno. Uyivao sam u pesmama, a posle i na zanimljivom glasanju. 👏

Zadovoljan sam sa rezultatom i prikupljenih 100p. Hvala svima na poenima. ☺️ U prvi mah nisam odmah primetio da je to ona mala Valentina koja je ne tako davno pobedila na JESC. Porasla i odrasla je. Pesmu sam cuo bukvalno 2-3 sata nakon objave i odmah mi je privuklo paznju. A posle i njen album. Tako da nije bilo dvoumljena sta da posaljem, s obzirom da je bilo to ogranicenje sa godinama.

Da završim i ja sa ovim izdanjem.
Čestitke liberta na pobedi, eto vidiš da se čekanje i učestvovanje ipak isplati. :D Od mene nije bilo poena, ostala mi je među onima ispod crte, mada generalno je dobro izdanje bilo. Mada je Miki sa Claudom i Zoe mogao i koje mesto više. Pokahontasu pohvale na organizaciji, sve je bilo tip-top.

Za mene, u suštini uobičajen rezultat u poslednje vreme kada uspem da prebrodim polufinale.
Hvala: Destry 12 + 12 poena
Leo 12 + 10 poena
Majsta 10 + 10 poena
NSTS 1 (u polufinalu)
Stole 2 (u polufinalu)
Tetsujin 8 + 8 poena
TheCode 5 (u polufinalu)
whisky 7 + 5 poena
Killy 3 + 4 poena
Anhel 3 (u finalu), creature 6 (u finalu), Djole 5 (u finalu), dracarys 6 (u finalu), liberta 3 (u finalu), Lux 5 (u finalu).

Printscreenovi: prijave: Anhel, Choda; polufinale - glasovi: Okram, Filhy; glasovi - finale: creature, dracarys. @Pokahontas
Prijava i glasovi organizatora:

I šta sam ostala dužna još prošlo izdanje.

fsc.jpg

Isto sam pomislio!!! Ej bre nikad me na listi ni ne bude, možda po koji bod na dnu, a vid’ sad!!!!

Back