278. FSC - Chant de Nice

baner00.gif

278. FSC - Chant de Nice (Pesma Nice)

Bonjour!
Italija ima Sanremo, Španija ima Benidorm, a Francuska - Nicu. Prelepi krajolici Azurne obale u državi koja dodiruje dve najveće vodene površine u Evropi i koja je umnogome uticala na razvoj istorije cele Evrope i sveta. Po muzici se ne razlikuje, a njena bogata scena može ponuditi sve moguće zvukove.

Jasno je zašto smo ovde. PRAVILA:

-Izvođači koji pevaju na francuskom jeziku (ne moraju nužno biti iz Francuske).
-Izvođači koji su nastupili. MAKSIMALNO 3 puta na FSC/u do sada.
-Pesme ne starije od 10 godina.
-Pesme ispod 100 miliona pregleda.

-Dozvoljene su kolaboracije
-Dozvoljene su višejezične pesme ukoliko je na francuskom makar jedna strofa u pesmi.

-Standardna FSC pravila ostaju na snazi.

liste de chansons
(click)

Prijave počinju 11.2.2025. u 23:15, a završavaju se 18.2.2025. u 00:00

Attachments

Last edited:
Sledeći segment - francuske pesme na Evroviziji

Krećemo od jedne od najboljih po objektivnim kriterijumima. Zauzela je respektabilno 26. mesto i ostala upamćena kod svih vernih fanova ovog takmičenja.

Twin Twin - Moustache (2014)

baner009.webp

Last edited:
Oooo prijatno iznenadjenje sa temom. Nisam ocekivao ovako nesto.
Bila bi savrsena da nema ovo ogranicenje sa godinama, ali necu da se zalim. Nakon prosle teme, ovde ocekujem dosta odlicnih pesama i nadam se finim sansonama (mada ih nece biti puno).
Svidja mi se podsetnik francuskih pesama. (y)

Ovoga se sećam. Ta pesma je te godine bila užasno popularna kod nas u Srbiji a i šire.

I dan danas ne mogu da poverujem da nije pobedila tad na fscu. O njoj se najviše pričalo. Pobednika sa tog izdanja se ne sećam a te pesme se sećam :D.
Ja sam zapravo ovo davno poslao na nekom drugom sajtu i pobedio s njom 😂

Iskreno nikad nisam shvatao hajp oko Mercy. Ljudi se se tada stvarno bili naložili da će Francuska u TOP 3. Pjesma je samo prijatna i to je to. Mislim da bi Lisandro bolje prošao u Lisabonu.

Opet mi je zauzet prvi izbor

sestraantonija-srecni-ljudi.gif

Ja hih rado ucestvovals, imam i pesmu, ali sam od sutra na jednom sajmu 4 dana, ne verujem da mogu da preslusam sve pesme 😌

Sirotilja smo, neki sledeći put. Za sada online konferencija uživo iz Allianz Riviere 🙏

Back