281. FSC - Semafor Party

Ispravno je pisati i malim i velikim početnim slovom, a velikim se piše ako želimo nekome iz poštovanja da se obratimo 👌🏻

Preslusavam pesme, dosta je jako polufinale, stizu glasovi ubrzo.

Zao mi je zbog stresa ako ga prozivljavas @Dežurni, pretpostavljam da su veliki broj pesama plus praznici doprineli tome da se malo sporije glasa ovaj put ali nadam se da stizu svi da glasaju na vreme! 🤞🤞

Ја ћу морати да гласам ујутру, да се слегну утисци и праведно распоредим бодове 😄

patiently-waiting.webp

Pravićemo se da sam ovo objavila pre par dana. 😌

Drugo polufinale

1. Ania Leon x Kopera ft Sarsa - Zabij ze mna czas - Atmosferično jako, prija mi uvek da čujem Poljski tako da može.
2. Phil the Beat - Mama mia - Da nema zanimljivih vizuala ne znam šta bi mi zadržalo pažnju ovde.
3. Lilith Czar - Anarchy - Lillith hodajuća energija. Sve mi je prijalo.
4. Chappell Roan - Pink pony club - Ova pesma mi je prošla ispod radara kad je tek izašla, sad je obožavam.

5. Ay Yola - Homay - Kompletan utisak je skroz zadovoljavajuć iako nisam ostala u nekom hajpu.
6. Tom Morello ft grandson - Hold the line - Solidno, ne uspeva da iskoči iz proseka.
7. Billie Eilish - Birds of a feather - Ne umem da opišem koliko mi je lepo dok slušam Billie, boja glasa od milion dolara.
8. Red Electrick ft Ira Losco - Lonely in the dark - Ovo mi ide uz neku chill vožnjicu noću, lepolepo.
9. Tatiana Kurtukova - Matushka - Odmah mi je srce zaigralo, pravo osveženje u ovoj konkurenciji.

10. Becky Hill - Outside of love - Vokal korektan, kompozicija prosečna, sve u svemu mlako.
11. Sevi - World that doesn't fit - Pravi umetnički performans, nije za svakoga ali ostavlja trag definitivno.
12. Medina - You and I - Instant skip.
13. Amedeo - Lumini neon - Jeste sladak Rumun nema zbora, pesma me nije toliko kupila ali kapiram da će ovo imati svoju publiku.
14. Awolnation - Sail - Idemo dalje.
15. Raye - Oscar winning tears - Ovakav lajv performans se retko čuje. Kapa dole.
16. Connie Francis - Stupid Cupid - Aaaa, podiglo mi je raspoloženje totalno. Biser.

17. Olly, Angelina Mango, Juli - Per due come noi - Olly mi je gotiva, ali pesma potpuno bez identiteta.
18. Delain - Stardust - Nije moj fah.

19. Jaagup Tuisk x Ines - Tuhk ja tolm - Na prvu loptu sam pomislila to je to. 10/10.
20. Stardust - Music sounds better with you - Kakav throwback, trebalo mi je ovo da malo zašareni ovo lepo muzičko izdanje.

21. Matt Hunter ft Lele Pons - Dicen - Malo latino zvuka je uvek dobrodošlo, u nekoj slabijoj konkurenciji bilo bi za zelenu kategoriju.
22. Jennie - Like Jennie - WHOOO WANNA ROCK WITH JENNIE ? Zaraza.
23. Ladaniva - Wayo waya - Iritira me prosto.
24. Forest Blakk - Fall into me - Deluje ovo lepo na mene, ne pronalazim nikakvu zamerku.
25. Anthony Keyrouz, Paradigm - Wake me up in Paris - Sjajno zatvaranje drugog polufinala, sve pohvale.

Čisto da ispoštujem domaćina:

🚦Prvo polufinale:🚦
1. Visions of Atlantis - Tonight I'm alive
2. Mylene Farmer ft Sting - Stolen car

3. My chemical romance - Welcome to the black parade
4. Miravi - Цветы
5. 3LAU ft Carly Paige - Touch
6. Matchbox Twenty - How far we've come

7. Divna Ljubojević i Ladislav Mezei - Vrbo, vrbice
8. Wafia - Background
9. Hannah Mae & Maksim - Ik wil dat je liegt

10. Jelusick - The great divide
11. Bani - Rachuli
12. Diamante - 1987

13. Ethan Bortnick - Cut my fingers off
14. Viva - Ja oprostit ću sve
15. Ni/Co - On purpose
16. Gioli & Assia - Inside your head
17. Brit Smith - Karma's a bitch
18. Lewis Capaldi - Before you go
19. Percival - Lazare

20. Holy Molly - Shot a friend
21. Melis Fis - Misket
22. Allie X - Weird world
23. Roik - My freedom
24. Sera - Hurt me

25. Sawyer Hill - For the hell of it

🚦Drugo polufinale: 🚦
1. Ania Leon x Kopera ft Sarsa - Zabij ze mna czas
2. Phil the Beat - Mama mia
3. Lilith Czar - Anarchy
4. Chappell Roan - Pink pony club

5. Ay Yola - Homay
6. Tom Morello ft grandson - Hold the line
7. Billie Eilish - Birds of a feather
8. Red Electrick ft Ira Losco - Lonely in the dark
9. Tatiana Kurtukova - Matushka

10. Becky Hill - Outside of love
11. Sevi - World that doesn't fit
12. Medina - You and I
13. Amedeo - Lumini
14. Awolnation - Sail
15. Raye - Oscar winning tears
16. Connie Francis - Stupid Cupid
17. Olly, Angelina Mango, Juli - Per due come noi
18. Delain - Stardust
19. Jaagup Tuisk x Ines - Tuhk ja tolm

20. Stardust - Music sounds better with you
21. Matt Hunter ft Lele Pons - Dicen
22. Jennie - Like Jennie

23. Ladaniva - Wayo waya
24. Forest Blakk - Fall into me
25. Anthony Keyrouz, Paradigm - Wake me up in Paris

Pošto je ovakvo izdanje i organizator, izvinite, ali moram i ja.
Ovako bi trebalo da izgleda pravi 🚦

Ni/Co
Lewis Capaldi
Sera
Phil the Beat
Becky Hill
Matt Hunter

Jennie
Miravi
Wafia
Hannah Mae
Bani
Viva
Brit Smith
Percival
Holy Molly
Melis Fis
Roik

Chappell Roan
Ay Yola
Tatiana Kurtukova
Medina
Amedeo
Connie Francis
Olly
Forest Blakk

Anthony Keyrouz
Visions of Atlantis

Mylene Farmer
My Chemical Romance
3LAU
Matchbox Twenty
Divna Ljubojević
Jelusick
Diamante
Ethan Bortnick
Gioli & Assia
Allie X
Sawyer Hill
Ania Leon
Lilith Czar
Tom Morello
Billie Eilish
Red Electrick
Sevi
Awolnation
Raye
Delain
Jaagup Tuisk
Stardust

Ladaniva

Evo i mene ljudi, nema me mnogo u diskusijama, samo da čestitam organizatoru na posvećenosti i kreativnosti, odlične animacije, a ja ću da dam odgovore koje dugujem. Asocijacije propustih ali zabavilo me je da odgovaram na pitanja. P.S. Pesama ima mnogo, oduševljen izborom nisam tako da nije bilo teško odlučiti kome ih dajem, mnoge pesme su mi ostavile meh utisak.

CRVENA/ŽUTA/ZELENA odgovori:

1. Na šta Vas asocira crvena boja na prvu pomisao? - Na strast.
2. Da li ste nekada prešli ulicu dok je crvena boja na pešačkom semaforu? - Da, hiljadu puta :( - ne ponosim se time.
3. Šta je za Vas red flag (crvena zastavica) u prijateljskom odnosu? - Kada vas neko ne podržava nego onako indirektno hejtuje i umanjuje sve što vi postignete, kao i dvoličnost, preveliko zadiranje u privatnost, ima mnogo stvari, ove su jedne od.
4. Šta je za Vas red flag (crvena zastavica) u vezi? - Kada partner ima potrebu da se takmiči sa vama. - Prva stvar koja mi je pala na pamet.
5. Šta je za Vas red flag (crvena zastavica) u forumskom svetu tj generalno kod nečijeg pisanja na forumu? Ubeđivanje nekoga da mora da se taj neko slaže sa mišljenjem pojedinca, spamovanje kao i stvaranje čopora - grupica u svrhu da se neko drugi maltretira.
6. Koje emocije Vas asociraju na crvenu boju tj mogle bi biti njom predstavljene? Strast, želja, ljubav, požuda.
7. Da li mislite da Vam stoji crvena boja i nosite li često neki komad garderobe u toj boji? Ne stoji mi.
8. Omiljeno crveno voće/povrće? Višnje i trešnje.
9. Navedite pesmu koja se uklapa u crvenu kategoriju a slali ste je ranije na FSC (ili makar fsc pesmu koju je neko drugi slao ranije ukoliko nemate ideju za svoju)?
Mislim da bolje predstavnice crvene nema - moje pobednice:

10. Navedite pesmu koja se uklapa u crvenu kategoriju a učestvovala je na Evroviziji?

Prva mi pade Kipranka na pamet - zbog estetike nastupa i pesme.

1. Na šta Vas asocira žuta boja na prvu pomisao? - Na limunadu.
2. Limun ili ananas? Oker žuta ili drečavo žuta? Ananas i oker žuta. narandža ili fanta shokata? - Fanta šokata.
3. Šta najlakše kod neke osobe/situacije može da Vas dovede do "žute minute" kada Vam ponestane živaca i naljutite se? - Kada neko pokušava da mi vređa inteligenciju.
4. Kada vidite žuto na semaforu dok vozite, da li prođete kroz njega ili sačekate? Kao pešak da li imate intuiciju da pretrčite kad vidite žuto svetlo ili ipak zastanete? - Zastanem, da.
5. Da li ste nekada imali fazu da želite da se ofarbate u plavo ili ste već bili ofarbani u plavo?
Nisam.
6. Koje emocije Vas asociraju na žutu boju tj mogle bi biti njom predstavljene? - Ljubomora, strah, razočarenje..
7. Da li Vam više prija sunce i toplo vreme ili zima? - Volim toplo vreme ali sam alergičan na sunce, zimu ne volim.
8. Često se pored ostalih značenja kaže i da je Žuta boja - boja ljubomore: da li ste Vi nekada ljubomorni i smeta li Vam ljubomora kod drugih? - Pa može se desiti da budem ljubomoran kada su prijatelji u pitanju, u nekim merama naravno, a i osetio sam ljubomoru drugih ljudi na moj uspeh, više puta.
9. Navedite pesmu koja se uklapa u žutu kategoriju a slali ste je ranije na FSC (ili makar fsc pesmu koju je neko drugi slao ranije ukoliko nemate ideju za svoju)?

10. Navedite pesmu koja se uklapa u žutu kategoriju a učestvovala je na Evroviziji?

Litvanija mi je uvek žuti vajb a i pevačica sama nekako.

1. Na šta Vas asocira zelena boja na prvu pomisao? - Na slobodu.
2. Koga biste poveli sa sobom od forumaša u greenroom u slučaju da nastupate kao takmičar na pze/esc-u? - Sve bih vas poveo.
3. Kivi ili zelena jabuka? Grašak ili kupus? - Kivi i ljubičasti kupus.
4. Šta je za Vas green flag u prijateljstvu? - Da mogu biti ono što jesam, bez rukavica.
5. Šta je za Vas green flag u partnerskom odnosu? Razumevanje, podrška i motivisanje partnera da sa njim i uz njega napredujem.
6. Koje emocije Vas asociraju na zelenu boju tj mogle bi biti njom predstavljene? - Sloboda, smirenost, mir, spokoj.
7. Da li volite miris sveže pokošene trave? - Volim ali kada je ja ne kosim, haha.
8. Da li mislite da su vanzemaljci zeleni kako se najčešće pominje? - Ne, jedan je @zeleni
9. Maslinasto zelena ili fluorescentno zelena? Masline na pizzi ili bez njih? Maslinasto zelena i bez maslina na pici, ne volim ih.
10. Navedite pesmu koja se uklapa u zelenu kategoriju a slali ste je ranije na FSC (ili makar fsc pesmu koju je neko drugi slao ranije ukoliko nemate ideju za svoju), ili ukoliko ste noviji učesnik: navedite ESC pesmu koja bi se uklopila u zelena pravila?

Definitivno vajb.

I Island - kostimi iz nastupa i Island, uvek asocijacija na slobodu i prirodu.

P.S. Asocijacije po bojama nemaju veze sa bojom zastave, više sa samim vajbom nastupa, estetikom, svetlima tokom nastupa itd.

POJMOVI:

1.
- Srećni ljudi 🟡
- Bolji život 🟢
- Porodično blago 🔴

2.
- Ljubav, navika, panika 🟢
- Radio Mileva 🔴
- Otvorena vrata 🟡

Domaće serije ne volim tako da je ovo više random.

3.
- Princ 🔴
- Luke Black 🟡
- Nevena Božović 🟢 - i ona mi je za žutu ali ajde.

4.
- Erika Vikman 🟡
- Tommy Cash 🔴
- Miriana Conte 🟢

5.
- Barbara Pravi 🟡
- Slimane 🟢 samo zbog pesme koju volim, ali zbog navodnog seksualnog napastovanja (?) bi dobio 🔴 ako je istina.
- Louane 🔴

6.
- instagram 🔴
- tiktok 🟢
- tviter (x) 🟡 u realnosti sva tri su 🟢

7.
- Milica Pavlović 🟢
- Tea Tairović 🟢
- Aleksandra Prijović 🟢

Ne mogu nijednoj da dam crveno, sve ih slušam i cenim njihove karijere.

8.
- psi 🟡
- papagaji/ribice/hrčci 🔴
- mačke 🟢

9.
- čokoladna torta 🟢
- voćna torta 🔴
- čiz kejk 🟡 i ovo je za zelenu a voćna je žuta.

10.
- crveni FSC zadatak 🔴
- žuti FSC zadatak 🟡
- zeleni FSC zadatak 🟢

10 je ALI:

1. 10 je ali...uopšte ne voli i ne prati Evroviziju? 10. Ne moramo imati ista interesovanja.
2. 10 je ali...je u lošim odnosima sa tvojom porodicom? Ne mora ni da bude ali ako se pod lošim odnosom misli na neko vređanje i svađe 0, dovoljno je poštovanje, ne moraju biti u nekim odnosima.
3. 10 je ali...sluša samo turbofolk? 10.
4. 10 je ali...ne vodi mnogo računa o ličnoj higijeni? -1000, to je big NO.
5. 10 je ali...ne voli kućne ljubimce? 0.
6. 10 je ali...se protivi tome što si član Evropesma foruma? 0, i generalno za bilo šta drugo, ne može mi određivati bilo šta.
7. 10 je ali...Vam se razlikuju politički stavovi? Ako je ćaci nije ni u kategoriji nule, nego minusa. Ovako generalno neka bude 5.
8. 10 je ali...krijući od tebe glasa za Breskvicu na PZE? Raskid u najavi 🥲 Ajde neka bude 2. Šalu na stranu, ako voli pesmu okej, poštujem različit ukus ali ako je okoreli Srbenda i vidi u tome neku drugu konotaciju, big no no.
9. 10 je ali...navija za Crvenu Zvezdu? 10.
10. 10 je ali...volite skroz različite filmske žanrove? 10.
11. 10 je ali...uvek previše kasni? 0. Nepoštovanje tuđeg vremena, ok je nekada ali ako je uvek tako,to je baš red fleg.
12. 10 je ali...se protivi tvom muzičkom ukusu? 0.
13. 10 je ali...snima lajvove na tiktoku? Zavisi, ako prosi za giftove i urla kao brđanin kada ih dobije, 0, ovako mi ne smeta ako mu ta platforma služi za promociju svog rada i slično. Ako je u marketinške svrhe ok, ako živi od toga i čeka da mu neko pošalje gift, 0. Takođe lajvovi bez poente i iz dosade, 0.
14. 10 je ali...želi da provodite vreme zajedno 24/7? 5, volim da imam vreme za sebe.
15. 10 je ali... ne koristi ni jednu društvenu mrežu? 10. U današnje vreme blago! Ali i ako ih koristi, koristim ih i ja, opet bi bilo 10.

Back