281. FSC - Semafor Party

Sa zakašnjenjem smo videli rezultate.

Čestitke svim finalistima na izborenom finalu! Lep je osećaj biti ponovo u finalu a ono što mi je, naravno, najdraže je što smo, nakon zajedničkog ispadanja prošli put, i Veronika i ja sada prošli dalje 😍

Vrlo jako izdanje generalno i dosta pesama mi se sviđa. Biće teško glasati u finalu.

Žao mi je i nekih pesama koje su ispale. Prevashodno Percival i Delain. Ove dve pesme su mi u samom vrhu celog izdanja. Isto tako se kod mene dobro kotiraju/bi se dobro kotirali Jelusick, Mylene Farmer & Sting, Stardust, Lilith Czar i Amedeo. Šteta zbog ovakvog ishoda :(

Dežurnom sve pohvale kako na samoj organizaciji tako i na posvećenosti. Jedno veliko bravo 👋

Prezentacija rezultata 🚦 sjajna @Dežurni , a sami rezultati baš bez veze! :(
Žao mi je što mi je 12 poena ispalo (Ladaniva), kao i 6 (Delain). Ali iz prvog polufinala je tek ispalo dosta top pesama: ovi dueti kojima je poen falio, najpre: Đoli i Asija i Mylene i Sting - sjajne pesme! Dino Jelušić 🤘 bi isto dobio 12 poena da sam imao prilike tamo da glasam. 🥺 3LAU i Ethan su isto odlični.

Izvinite, ali 17 poena za Stardust su mi smehotresni. 🤣 Iako je većina semafora bila zelena, nisam očekivao prolazak, ali ovoliko ponižavanje takvog hita mi nije verovatno. Dobro, da, poštujem to što ste se odlučili da umesto toga glasate za neke generične pesme... 😒 Hvala @Mala na podsećanju da ova pesma uopšte postoji (na slušljivoj temi). A ako ste mislili da je možda zaostala sa prethodnog FSC-a, onda ste u pravu, jer jeste velika nostalgija što se mene tiče, naročito sam spot sa ovim dečakom i avionom. 🤗
Ovo mi je osmo ispadanje u poslednjih deset izdanja, pa izvinite ali malo počinje ovo sve da me smara. 🙁
Zanimljiva je činjenica da sam u poslednjih deset izdanja samo prošao baš kod forumaša koje sam i lično upoznao 😂 (iako su mi obojica dala nule u finalu), ali sam i sa svim ostalim skorijim organizatorima odlično i u komunikaciji mimo foruma, samo što ih nisam live upoznao. :)

Bez obzira na sve, finale mi deluje baš jako i već vidim da ću morati neke dobre pesme da eliminišem iz poena.
Čestitke svim finalistima! Mislim da je jedna pesma veliki favorit za pobedu, ali neću toj gospođici sada da crtam metu na čelu. 🎯

Prezentacija rezultata 🚦 sjajna @Dežurni , a sami rezultati baš bez veze! :(
Žao mi je što mi je 12 poena ispalo (Ladaniva), kao i 6 (Delain). Ali iz prvog polufinala je tek ispalo dosta top pesama: ovi dueti kojima je poen falio, najpre: Đoli i Asija i Mylene i Sting - sjajne pesme! Dino Jelušić 🤘 bi isto dobio 12 poena da sam imao prilike tamo da glasam. 🥺 3LAU i Ethan su isto odlični.

Izvinite, ali 17 poena za Stardust su mi smehotresni. 🤣 Iako je većina semafora bila zelena, nisam očekivao prolazak, ali ovoliko ponižavanje takvog hita mi nije verovatno. Dobro, da, poštujem to što ste se odlučili da umesto toga glasate za neke generične pesme... 😒 Hvala @Mala na podsećanju da ova pesma uopšte postoji (na slušljivoj temi). A ako ste mislili da je možda zaostala sa prethodnog FSC-a, onda ste u pravu, jer jeste velika nostalgija što se mene tiče, naročito sam spot sa ovim dečakom i avionom. 🤗
Ovo mi je osmo ispadanje u poslednjih deset izdanja, pa izvinite ali malo počinje ovo sve da me smara. 🙁
Zanimljiva je činjenica da sam u poslednjih deset izdanja samo prošao baš kod forumaša koje sam i lično upoznao 😂 (iako su mi obojica dala nule u finalu), ali sam i sa svim ostalim skorijim organizatorima odlično i u komunikaciji mimo foruma, samo što ih nisam live upoznao. :)

Bez obzira na sve, finale mi deluje baš jako i već vidim da ću morati neke dobre pesme da eliminišem iz poena.
Čestitke svim finalistima! Mislim da je jedna pesma veliki favorit za pobedu, ali neću toj gospođici sada da crtam metu na čelu. 🎯
Ne odustaj Filhy! Sve se to vraća na kraju. ^^ Kako ja vidim FSC to jeste mesto gde možeš slati ono što voliš da slušaš ali takođe treba naći i tu notu neku koja će da obuhvati većinu ako želiš da pesma ostvari dobar rezultat. A takođe je bitno ko ti zapadne u polufinalu. Ljudi s kojima imaš sličan muzički ukus ili ipak neko s kim ne deliš muzički ukus.

Gledacu da budem, ako ne zaspem. Dosao sam iz nocne i jos nisam spavao, a slobodan sam veceras. 😅 Plus, Denver igra u 21:30h.

Denver u 7!

EDIT: Ja ću jednim uhom da slušam pesme a očima da gledam Jokića!

Denver u 7!

EDIT: Ja ću jednim uhom da slušam pesme a očima da gledam Jokića!
U mojoj kući se samo za Bogija navija ❤️🫶 možda je Jokara najbolji košarkaš, ali je Bogi bolji čovek 100x. Tako da idemoo Klipersi 😍

U mojoj kući se samo za Bogija navija ❤️🫶 možda je Jokara najbolji košarkaš, ali je Bogi bolji čovek 100x. Tako da idemoo Klipersi 😍

Navijam ja i za Bogija. On je naš kapiten. ^^ Ali ovde ne gledam ko je bolji čovek. Ne poznajem nijednog ni drugog a to što mediji pišu ne verujem ni 1 posto jer Jokić nije osoba koja se eksponira :) A ovako niko nikada nijednu ružnu reč za njega nije rekao pa ni Bogi koji je inače jako iskren kad priča o nekome.

Da se vratimo na temu pre nego što Ivana sugeriše, Bebilendija je poslala svoje glasove jer nam je vrlo jasno ko treba da dobije poene a ko ne. Lepo finale zaista, voleo bih neko od favorita da trijumfuje.

Ma mislio sam Denver pobeđuje Kliperse u 7 utakmica :D

Predviđam 4-3 na kraju za Denver.
A tooooo. Hahah A ja mislio da je utakmica u 7.
A pa da, moguce je da ce biti u 7 utakmica i da ce se Denver provuci, kao sto sam se ja provukao sad u finale.

Navijam ja i za Bogija. On je naš kapiten. ^^ Ali ovde ne gledam ko je bolji čovek. Ne poznajem nijednog ni drugog a to što mediji pišu ne verujem ni 1 posto jer Jokić nije osoba koja se eksponira :) A ovako niko nikada nijednu ružnu reč za njega nije rekao pa ni Bogi koji je inače jako iskren kad priča o nekome.
Dobro i ja ga pretara, ne mislim da je Jokic loša i zla osoba, više se odnosi na to da mi je Bogdan draži, iskreniji i simpatičniji, a i što kažeš iskreniji. Zato kažem da mi je bolja osoba od njega. A i više volim timove iz LA svakako najviše Lejkerse.

Što se tiče glasova moji stižu najkasnije do ponedeljka 😂❤️

1. Na šta Vas asocira crvena boja na prvu pomisao? Mozda ce cudno zvucati, ali na vatrenu romantiku sa puno zara.
2. Da li ste nekada prešli ulicu dok je crvena boja na pešačkom semaforu?
Presao jesam, ali mozda ne vise od 10 puta u zivotu. Generalno postujem pravila.
3. Šta je za Vas red flag (crvena zastavica) u prijateljskom odnosu?
Uplitanje politike i nepostovanje.
4. Šta je za Vas red flag (crvena zastavica) u vezi?
5. Šta je za Vas red flag (crvena zastavica) u forumskom svetu tj generalno kod nečijeg pisanja na forumu?
6. Koje emocije Vas asociraju na crvenu boju tj mogle bi biti njom predstavljene?
Pozuda, ljubav, strast...
7. Da li mislite da Vam stoji crvena boja i nosite li često neki komad garderobe u toj boji?
Nikad ne bih ovako kupio nesto crveno, ali imam jednu majicu u toj boji koju sam dobio na poklon.
8. Omiljeno crveno voće/povrće?
Visnja/paradajz.
9. Navedite pesmu koja se uklapa u crvenu kategoriju a slali ste je ranije na FSC (ili makar fsc pesmu koju je neko drugi slao ranije ukoliko nemate ideju za svoju)?

10. Navedite pesmu koja se uklapa u crvenu kategoriju a učestvovala je na Evroviziji?

1. Na šta Vas asocira žuta boja na prvu pomisao? Sunce.
2. Limun ili ananas? Oker žuta ili drečavo žuta? Fanta narandža ili fanta shokata? Limun. Oker zuta. Ne pijem gazirano, tako da nijedno.
3. Šta najlakše kod neke osobe/situacije može da Vas dovede do "žute minute" kada Vam ponestane živaca i naljutite se?
Jako retko i tesko se naljutim. Visok mi je nivo tolerancije. Ali recimo ne volim kada se ne drzi dogovora u sve sfere zivota. Ajde jednom, dva puta, tri puta, ali sto puta...
4. Kada vidite žuto na semaforu dok vozite, da li prođete kroz njega ili sačekate? Kao pešak da li imate intuiciju da pretrčite kad vidite žuto svetlo ili ipak zastanete?
Ne vozim. A kao pesak, mozda sam jedno ili dva puta tako nesto uradio. 99,9 % slucajeva cekam da se upali zeleno.
5. Da li ste nekada imali fazu da želite da se ofarbate u plavo ili ste već bili ofarbani u plavo?
Ne. Nikako.
6. Koje emocije Vas asociraju na žutu boju tj mogle bi biti njom predstavljene?
Na nesto pozitivno, lepo...sretno.
7. Da li Vam više prija sunce i toplo vreme ili zima?
Sunce, toplo.
8. Često se pored ostalih značenja kaže i da je Žuta boja - boja ljubomore: da li ste Vi nekada ljubomorni i smeta li Vam ljubomora kod drugih?
Nisam ljubomorna osoba, ali pozeljna je ona pozitivna ljubomora, pogotovo u vezi ili braku, jer to znaci da vam je stalo do te osobe.
9. Navedite pesmu koja se uklapa u žutu kategoriju a slali ste je ranije na FSC (ili makar fsc pesmu koju je neko drugi slao ranije ukoliko nemate ideju za svoju)?

10. Navedite pesmu koja se uklapa u žutu kategoriju a učestvovala je na Evroviziji?

1. Na šta Vas asocira zelena boja na prvu pomisao? Na mir, stabilnost.
2. Koga biste poveli sa sobom od forumaša u greenroom u slučaju da nastupate kao takmičar na pze/esc-u? Poveo bih ekipu sa kojom sam se proveo odlicno za vreme u "Evrovizija u doba korone". A to su: Andrej, Boxy, Filhy i Leo Cezar.
3. Kivi ili zelena jabuka? Grašak ili kupus?
Kivi. Kupus, ali salata..
4. Šta je za Vas green flag u prijateljstvu?
Otvorenost i pozitivna energija.
5. Šta je za Vas green flag u partnerskom odnosu?
Osecaj pripadnosti i pozitivna energija.
6. Koje emocije Vas asociraju na zelenu boju tj mogle bi biti njom predstavljene?
Sigurnost, smirenost.
7. Da li volite miris sveže pokošene trave?
I da i ne.
8. Da li mislite da su vanzemaljci zeleni kako se najčešće pominje?
Ne.
9. Maslinasto zelena ili fluorescentno zelena? Masline na pizzi ili bez njih?
Maslinasto zelena. Bez, jer ne volim masline.
10. Navedite pesmu koja se uklapa u zelenu kategoriju a slali ste je ranije na FSC (ili makar fsc pesmu koju je neko drugi slao ranije ukoliko nemate ideju za svoju), ili ukoliko ste noviji učesnik: navedite ESC pesmu koja bi se uklopila u zelena pravila ?

1.
- Srećni ljudi
- Bolji život
- Porodično blago

2. Sve tri su mi dobre
- Ljubav, navika, panika
- Radio Mileva
- Otvorena vrata

3. Mrtva trka izmedju Nevene i Princa. Oboje mogu zeleno
- Princ
- Luke Black
- Nevena Božović

4.
- Erika Vikman
- Tommy Cash
- Miriana Conte

5.
- Barbara Pravi
- Slimane
- Louane

6. Ne mogu da ostavim boju, jer ne koristim nista od toga
- instagram
- tiktok
- tviter (x)

7. Ne slusam nijednu od njih, ali daleko od toga da mi se ne svidjaju
- Milica Pavlović
- Tea Tairović
- Aleksandra Prijović

8.
- psi
- papagaji/ribice/hrčci
- mačke

9. Inace ne biram. Obozavam slatko. Sem ratluka (od njega mi bude muka i zaboli me glava) i torte od ananasa (u sustini ne volim bas zbog istih, jer onda gutam, jer mi je glupo da ostavim onako u tanjiru, kao ispljuvak 😅 )
- čokoladna torta
- voćna torta
- čiz kejk

10.
- crveni FSC zadatak
- žuti FSC zadatak
- zeleni FSC zadatak

Nadam se da slušate pesme i da ćete glasati, takođe i da imate na umu da ide i Vaskrs pa ćete možda imati manje vremena za druge stvari 😅👌🏻🎶

Slušanje večeras u 21h 🎧

Imamo 2 asocijacije koje je Destri osmislio, pa ko želi zna šta mu je činiti: 😍

1000051189.webp

Back