285. FSC - Secrets of Wisteria Lane

Čitam i ne verujem svojim očima. Empatija samo za odabrane.
Bila sam u situaciji da menjam pesmu i čekam odgovor organizatora od večeri do sutrašnjeg podneva, pozivala sam se na rok od 3 sata, ali to je samo bio uvod u ono što je sledilo.
Dragi Libi, postupi kako smatraš da je ispravno. Do sada si pokazao da ispravno razmišljaš. 😘

Awkward Season 4 GIF by The Office

A što je može da učestvuje , ima neku zabranu, šta ? Zaboravio sam

Ajde da ne započinjemo ovu temu, neka duhovi iz prošlosti ostanu u prošlosti 🙏 već je od početka zatrpavamo glupostima

Dok čekamo zamenu da okači organizator, evo semafora na prvo slušanje, ipak nije toliko loše kao što mi se na prvi pogled učinilo (zbog velikog broja starijih pesama koje ne volim), imaće šta da se probere za zaslužene bodove 👌🏻

Cat Spotify GIF

Prvo polufinale:

1. Nicole Scherzinger - “I am what I am”
2. ⁠Merlin - “Lelo”
3. ⁠Alissic - “Be no body”
4. ⁠Craig David - “7 days”
5. Carlos Rivera “Para ti”
6. ⁠Belen Aguilera - “Labernito”
7. Džejla Ramović - “Bol”
8. Garbage - “Bleed like me”
9. Taela - “Keep your demons”
10. Misha Miller x Alex Velea - “Bam bam”
11. Elodie - “Black nirvana”

12. Senidah - “Crno srce”
13. Toše Proeski - “Da l’ si sretnija?”
14. Addison Rae - “Aquamarine”

15. The killers - “Somebody told me”
16. ABBA - “Super trouper”
17. Eligarf - “Terapeut”
18. Chesney Hawkes - “The one and only”
19. Fleetwood Mac - “The cain”
20. ⁠Gala - “Izaberi”
21. Sara Jo - “Lava”
22. Darko Radovanović - “Sanjam te”

Drugo polufinale:

1. Dove Cameron - “Boyfriend”
2. ⁠Boban Rajović - “Pomozite mi drugovi”

3. Živa - “Voices”
4. ⁠Sueco - “Outta my head”
5. ⁠Armin van Buuren vs Sophie Ellis - Bextor - “Not giving up on love”
6. ⁠Kat Dosa - “Sexy express”
7. ⁠Griff - “Miss me too”
8. ⁠Bobby Womack - “Across 110th street”
9. ⁠Queen - “Who wants to live forever”
10. ⁠Chappell Roan - “Good luck, babe!”
11. ⁠Kate Miller - Heidke - “You’ve underestimated me, dude”
12. ⁠Matt Maltese - “As the world caves in”
13. ⁠Basshunter - “Vi sitter i ventrilo och spelar DotA”
14. ⁠Shawn Mendes - “Like to be you” ft Julia Michaels
15. ⁠Viki Miljković - “Ti muškarac”
16. ⁠Tate McRae - “Sports car”
17. ⁠Golden features - “Vigil”
18. ⁠Klergy with Valerie Broussard - “Start a war”

19. ⁠Maja Odžaklijevska - “Sve ti opraštam”
20. ⁠Sophie and the giants - “Shut up and dance”

21. ⁠Banks - Banks - “The devil”
22. ⁠Maja Marijana - “Napraviću lom”

Liberta od noćas nije bio na forumu, sačekaćemo ga.

Sad smo malo napravili zabunu, ali tako je to kada ti kasno padne na pamet da ipak pokreneš to pitanje pa smo se ipak dogovorili da forumašu pružimo šansu da pošalje zamenu (ukoliko to želi, naravno) pošto će taj rok svakako biti modifikovan, a i zbog slučaja o kome je pisano (266. FSC) kada je forumaš takođe mogao da pauzira a nije. Ali nisam sigurna koliko još da ga čekamo ukoliko se ispostavi da zamena nije stigla. 🤔

Morala sam puno odličnih stvari staviti u žuto jer ne želim vas zazeleniti i onda da računate na bodove, a onda krumpir. Držim se nekog pravila 10 zelenih, 3 crvene, ostalo žuto.

Happy Saved By The Bell GIF by PeacockTV

Prvo polufinale

1. Nicole Scherzinger - “I am what I am” - I'm not a theatre kid, sorry. Nije moj đir.
2. ⁠Merlin - “Lelo” - ovo je baš lijepo i nostalgično. Klasik.
3. ⁠Alissic - “Be no body” - sviđa mi se jako njena estetika, ali pjesma mi je samo solidna, voljela bih da je više catchy refren.
4. ⁠Craig David - “7 days” - ne volim r&b, a i ovo mi je baš cheesy.
5. Carlos Rivera “Para ti” - lijepo pjeva i ugodna pjesma, ali ne volim baš cheesy balade
6. ⁠Belen Aguilera - “Labernito” - zašto je ovo tako dobrooo?? Otkriče izdanja! PREDIVNO! ❤️
7. Džejla Ramović - “Bol” - ovo je baš prelijepo. Balade me teško osvajaju, a ovo me baš oborilo s nogu.

8. Garbage - “Bleed like me” - samo okay. Estetika paše seriji i tekst također, ali pjesma mi nije nešto.
9. Taela - “Keep your demons” - nije mi zanimljivo. Nisam fan ovako sporijih stvari

10. Misha Miller x Alex Velea - “Bam bam” - dobro je, dosta nostalgično mi jer ima taj zvuk 2010-ih ahah
11. Elodie - “Black nirvana” - predivno, ali ništa manje od Elodie nisam ni očekivala.

12. Senidah - “Crno srce” - Senidah mi je dosta hit or miss. Ova mi pjesma uopće nije zanimljiva, nemam se za što uhvaiti
13. Toše Proeski - “Da l’ si sretnija?” - nikad prežaljeni. Imam par dražih koje još nisu bile na FSC-u, ali i ova je stvarno dobra. Cijela diskografija mu je odlična i svaka čast forumašu koji/a nas je podsjetio na njega.
14. Addison Rae - “Aquamarine” - bilo što sa synthovima i ja sam prodana! Baš mi se sviđa!

15. The killers - “Somebody told me” - solidna stvar. Volim rock 00-ih. Nema mjesta u top10 nažalost.
16. ABBA - “Super trouper” - stara i često puštana stvar, ali dobra i popularna s razlogom
17. Eligarf - “Terapeut” - urlam na ovo. Presmiješno i prikladno temi haha.

18. Chesney Hawkes - “The one and only” - sviđa mi se jako i volim 80e, ali imam bar 10 drugih pjesama ispred ove :/
19. Fleetwood Mac - “The cain” - ne bih je preskočila da dođe na plejlisti, ali ne bih je nikad sama potražila
20. ⁠Gala - “Izaberi” - ne sviđa mi se uglavnom, ali dobar beat pa ipak žuto.

21. Sara Jo - “Lava” - ima baš wtf momente, ali to mi se i sviđa hahaha
22. Darko Radovanović - “Sanjam te” - ne volim baš balade previše. Previše je njanjavo za mene

Zanimljiv fun fact! Svim pobjednicima na svim izdanjima na kojima sam sudjelovala do sada sam uvalila 0 u polufinalu! (dobro, neki nisu bili u istom), tako da se ne ljutite se ako ste žuti ili crveni kod mene jer to vjerojatno znači da pobjeđujete. ;)

Drugo ide nakon što dođe zamjena i nakon što se vratim s plaže!

na.webp

Back