285. FSC - Secrets of Wisteria Lane

Cestitke @Destry94 na jos jednoj pobedi, Destry ove godine razbija. Hvala @libertà sto nas je podsetio na ovu seriju, koju doduse nisam celu pogledala, plotovi prvih S su mi bili interesantniji. Ali dala je legendarne zenske sit com likove.

Baneri odlicni.
Nazalost, nisam mogla da ucestvujem zbog previseeeee obaveza 🥲

Čestitke Destryju, pesma je dobra, ali vremenom malo dosadila zato i nije bilo većih poena sa moje strane.

Liberta, tebi pohvale na organizaciji, uspeo si nekako da privedeš kraju i pored svega što je pratilo organizaciju. Razumem da se ponekad pogodi takav period da ti se i privatno dese neke loše stvari, ali šta da kažem, glavu gore, pregura se nekako. Za ono na početku, svakako sam već napisala šta sam imala pa se neću ponavljati, ali što se ostalog tiče, provlače se, svremena na vreme diskusije o pravilima na temama izdanja (šta znam, možda je ljudima lakše po difoltu da "opletu" post u temi koja je aktuelna i pored toga što postoji tema vezana za to), tako da nije to samo do ovog izdanja, ali verujem da se istaklo zbog čitave energije koja ga je pratila. Žao mi je što čujem da želiš da završiš sa daljim organizovanjem, ali poštujem, mada nadam se da bi mogao vremenom da se predomisliš.

Što se rezultata tiče, ne mogu reći da sam zadovoljna skroz, kad mi je TOP3 u drugoj polovini tabele, pretpostavljam da se drugačije ni ne očekuje. Ovde opet moram da istaknem organizatora zbog podsećanja na jednu divnu baladu, koju dugo nisam čula, mada mi je iskreno bolji Darkov album iz 2007. / 2008. ali je svakako i ovo pesma za TOP poene. Verovatno bi bilo i više da nije bilo te jedne (u polufinalu dve) pesme koja mi je bilo otkriće.

Oko mog učešća, rekla sam i nakon polufinala, ponovo ste mi "uboli" zadatak koji mi je potpuno odgovarao, ali opet stara priča da ne znam da izaberem pesmu kako treba. Možda bih bolje prolazila da se "uparim" sa nekim, da meni birate brojeve zadataka, a taj neko drugi da šalje pesme. :ROFLMAO::ROFLMAO: Hvala Luxu na 8 poena, Anhelu na 6, Rou na 5, Detektivki i Marku na po 3 i Милану na 2 poena.

Screenshototovi: prijave: JellyJelly i botbona; polufinale - glasovi: Endrega, Miki; finale - glasovi: Stole, Storm.

glasovi i prijava organizatora, samo da ih uploadujem.

EDIT:

Da, evo i tabele ponovo, pošto, bar u ovoj koju sam ja gledala nije bilo upisano 5 poena za Belen koje je Ro dao (kod Carlosa su bili obrisani). I još jedna mrvica koju sam primetila je da Tetsujin u drugom polufinalu ima 54 poena i 9 glasača (stajalo je 8) ali ne utiče na plasman. Pohvale i za razrešavanje do kraja stanja sa izjednačenjima, iako je kod Viki i Matta vredelo jedino toliko da se istakne koliko je pesama završilo ispred direktnog finaliste u tom polufinalu.

Attachments

Last edited:
Ja bih još dodao ako može da se ubaci pravilo da se organizator, odnosno forumaš kojemu je dodijeljena organizacija, odnosno excel pehar objavi minimalmo tri sata nakon objave rezultata, a nova tema otvori malo kasnije. Kada se odmah objavi, po isteku priredbe, stjece se dojam da sav trud organizatora pada u vodu i ostaje onaj osjecaj zakinutosti. Isto tako, na taj način bi se spriječilo štampanje izdanja, a kasnije otvaranje teme ostavilo bi dovoljno energije za zahvale domaćinu, drugim učesnicima, onima koji su dali bodove i slicno.

@Ivana postavio sam tvoju tabelu u prvi post, ne znam šta se desilo, kada otvorim na telefonu je bilo izmrljano, ne znam koliko puta sam menjao sam izgled tabele, a na laptopu sve normalno. Mada vidim da kada otvorim na ajfonu da fali font pa neke pesme nemaju ni naziv. Ova tabela tvoja je dobra i sve je na svom mestu. Ja sam prvobitno radio u sheetsu pa sačuvao kao excel fajl ali radio sam to više puta, možda sam stavio pogrešnu verziju. Hvala tebi kao administratoru za razumevanje za sitne greške oko organizacije. Što se tiče teme, bilo kako bilo, prošlo je. Ne verujem da ću organizovati ponovo iskreno, energetski se baš dam i onda se razočaram 🤣

Evo i printskrinova:

Prijave: botbona i JellyJelly

Screenshot_2025-07-03_054654.webp
Screenshot_2025-07-03_054726.webp
Polufinale: Endrega i Miki
Screenshot_2025-07-03_055531.webp
Screenshot_2025-07-03_054904.webp
Finale: Storm i Stole
Screenshot_2025-07-03_055003.webp
Screenshot_2025-07-03_055019.webp

Ne znam šta se desilo. Mada, možda je i do mene, pošto sam žurila da sve dovršim, kako ne bi previše čekao na ovo završno, kao neki od organizatora u poslednjem periodu kojima se još jednom izvinjavam. :) Odmori se sad, a što se ostalog tiče, verujem da je tako ali možda da prepustiš vremenu pa, možda eto jednom opet dobiješ želju. Ono, nikad ne reci nikad, što bi se reklo. :)

@zeleni, good point, ali onda svako ko postavi pitanje "kad će nova tema?" može da se samobanuje sa narednog izdanja. :D Šalu na stranu, u redu, obratiće se pažnja na to, mada, u slučaju kad pobednik prihvata (iako su ređi slučajevi u poslednje vreme) se to baš i ne može iskontrolisati. Ili da i pobednicima damo barem dva-tri sata da razmišljaju? :D

Last edited:
liberta, na stranu lične čarke i nerešene nesuglasice u koje niko od nas van tih priča ne želi da ulazi, ali zaista ne treba da shvatiš lično to ukoliko ljudi ne učustvuju u temi u meri u kojoj si inicijalno očekivao. Neke teme su jednostavno 'inspirativnije' za blebetanje, sprdnju i priču, druge (recimo tvoja sada) su malo specifičnije i više ih kapiraju oni upućeni u tematiku o kojoj se radi i to je sasvim ok. Nekada je prilično tup period na forumu, pa to ume da se reflektuje i na FSC. Uostalom, nije svima uvek dan, ili nedelja i raspoloženje na nivou da se aktivnije uključe u priču. I to ne treba shvatati lično. A da li neko svesno bojkotuje izdanja, ne znam, verovatno i toga ima u određenoj meri.

I moram da dodam da ovde za moj ukus prečesto provejava narativ kako su samo hajpom nabudženi FSC koji obaraju rekorde oni koji su vredni pomena i pohvala. Naravno, uvek je zabavnije kada je tema živa i vesela, ali mislim da to treba da ide spontano. Prošle godine su maltene svi koji su odgovarali na (čini mi se tvoj) FSC upitnik popljuvali Vaxovo izdanje kao najgore i ono koje žele da zaborave. Svi imaju pravo da se izjasne, ali malo su takve kvalifikacije bile over the top. Ako vam se ne dopada tema, zadatak, organizator, sveopšta atmosfera ili vas je smorio track rekord, onda jednostavno preskočite izdanje, ili pauzirajte. Ne vidim poentu u tome da se negde silimo da učestvujemo ako nam nešto nije po volji. I treba da zapamtimo da se, koliko god nam nešto delovalo dosasno, traljavo ili ne na nivou koji očekujete, neko ipak potrudio i izdvojio vreme da se posveti organizaciji.

MI SM0 VAG3 I SV3 SHV4T4M0 L1ČN0 D4 N3 B1 B1L0 DV0L1ČN0!!!

Vase legitimno pravo je da se zakljucate u sobu i cuvate to sto radite u svoja 4 zida ispod belw plahte.

Evo i mene. Juce sam napustio do pred sam kraj zbog posla. Probudio se, iscitao i video, pre svega, da je pala jos jedna 12. Hvala lepa @etica .☺️ I na kraju sam izbegao poslednje mesto.
Ipak je na kraju bilo zanimljivo i u vrhu. Cestitke @Destry94 . Ovo je drugi put za redom da moja 12-ica pobedila. 😮 Nesto cudno se desava. 🤔 Meni je ovo odlicna pesma sa odlicnog albuma koja mi nije dosadila. A ovajput su mi poznate pesme dominirale, istakle se u odnosu na ove nepoznate.

Cestitke i @libertà na organizaciji. Svideli su mi se oni kratki videi vezani za seriju, koliko toliko da nam prikazes koliko je serija zanimljiva.👍 Ocigledno mi tvoje organizacije odgovaraju, jer retko imam gde tako pozitivan skor u odnosu finale/pf. Na kraju rezultat zamalo izbegnut bottom 5.
Ja volim teme sa zadacima, nego da mi je slobodna tema, jer kada je slobodna tema, onda mi je tesko odluciti se. Ovaj put sam dobio bukvalno zadatak koji je skoro pa slobodna tema pa sam imao veliki izbor. Na kraju je palo na Bobby Womak i za ovu pesmu, nekako mi je bio pravi trenutak. Kome se dopala pesma, toplo preporucujem film "Jackie Brown" (triler) u reziji Kventina Tarantina iz 1997. Odlicna glumacka ekipa (Pam Grier, Robert Forster, Robert De Niro, Samuel L. Jackson, Bridget Fonda and Michael Keaton). Svidela mi se uvodna scena sa ovom pesmom. Hteo sam to poslati ali sam ipak odustao.

Iako mi se Chapel nije svidela (nekako mi je pesma isprazna, tako mi ostavlja utisak), zaista nije "humano" da celo vreme budes prvi i na samom kraju ne pobedis. U tom smislu mi je zao @Doctor Who (jos mi je udelio fine poene 🥹).

Prosto sam zatečen i oduševljen, hvala vam svima na poenima za The Killers i visoko 3. mesto, ovo se dešava jednom u nikad, žao mi je što nisam mogao da pratim rezultate live, bilo je napeto.

Čestitke @Destry94 na pobedi i hvala @libertà na sjajnoj organizaciji i odličnoj temi!

Bravo za pesmu! Jedna od onih što je obeležila moje detinjstvo! 12 poena u PF i 8 u finalu!

Čestitke pobedniku, 3p od mene za Tošketa, sasvim pristojan pobednik. Grehota za Chapel ali šta sad, ne može uvek biti po mome.

Hvala i organizatoru i čestitke na svemu, bilo je prijatno kod vas u domaćinstvu.

Hvala svima koji ste glasali za Elodie, bezvezno je reći da je zaslužila top 10, ali tako osećam pa ću ipak tako i reći jer se vodim time da nema taktiziranja nego pišem ono što i osećam a osećam da je pesma zaslužila bolji plasman. Naravno, svako ima pravo da se ne slaže i da kaže haha gle ovog klošara, tek će prolaziti loše, ali ja ne zameram jer su bitne pozitivne vibracije. Energetski vampirizam i mrtvačku energiju ostavljam vama koji se pronađete. Zlo vuče u mrak a u mraku svašta vreba.

Posebne zahvalnice @Stole @Miki @dodo @Милан @Anhel na top ocenama i @Pipi na promociji i prepoznavanju pravih vrednosti ❤️ ❤️ ❤️ Lepota će spasiti svet.

Back