289. FSC - Almost the best

Odlučili smo se ovaj put da ipak bojimo, relativno strogi kriterijumi tako da ako ste zeleno možete se radovat!

Polufinale 1

Sasha Lopez x DARA - Gasoline
X Ravna je pesma, a pomalo i prežvakana.
Zella Day - Mushroom Punch X E ovo je baš krasno za čut!
Ani Lorak — Through the Fear
Jelena Tomašević - Gde da odem da te ne volim
X Pa nije loš pesmuljak, malo dosadan, ali sasvim korektan za domaće (ne)prilike.
Μιχάλης Χατζηγιάννης Χ Τάμτα - Εκδρομή X Isto sve ko Sasha Lopez, ctrl+C ctrl+V.
Elton John - Rocket man X Predah. Vizuali prelepi, ima priču.
Артем Пиваров х SadSvit - Терпи X Granično da bude topina, ali sasvim dovoljno da bude vrlo dobro. Možda sa više slušanja dostigne vrhunac.
Jelena Rozga - Lavica
Juliette Moraine - Papa
X Isto kao Elton John, vizuali imaju priču koja se upija. Malo slabiji utisak ipak.
THE HARDKISS - Crush X Još jedna vrlo dobra, granično vrhunska ukraještina. Ne sviđa mi se što je na engleskom tho.
Miach - Led (feat. Grše) X Trebala je da sačeka još par meseci, još uvek nam burgija mozak koliko puta smo je čuli svuda ovih letnjih dana.
Margaret - Tak musiało być X Pa lepo, ali nas ne radi na ovu emociju trenutno.
Zorja - Tetno X Bolja mi je od "Sama", a slično kao Miach X Grše trebala je da sačeka. Doduše bolja mi je "Led" od ove.
RAYE - Genesis X Razumem da je u pitanju mjuzikl, umjetnost, apstrakcija itd. al 7 minuta je mnogo za fast food slušanje muzike. Lepo je, kao i sve od RAYE doduše.
Beyond the Black - Free me X Milos-S / Veronika tip pesme, ima relativnu prođu u Pohatanu u zavisnosti od konkurencije.
Axwell & Ingrosso - Something New X Tralalast EDM, nije loše pozadinski, ali nema vezivno svojstvo.
JLS - She Makes Me Wanna ft. Dev X Ovo vrišti 2010. godina bez da gledam kad je izašla. Vuče me na nostalgiju iako prvi put čujem pesmu.
Patrisha - Pilsēta no lauskām X E znam ovu gospojicu sa Supernove, a i pesmu, sve najlepše!
Marco Mengoni - Io ti aspetto X Ne bih ovako nešto povezao sa Mengonijem. OK je, recimo.
Isabel LaRosa - Good For You X Pa lepo, kao i sve od ove gospojice. Ona i Tate McRae su mi ponekad jedva različite osobe, i muzički i vizuelno. Mada i na Ari Abdul malo vuče... nebitno.
Wrabel - Ten feet tall X Čuli smo, lepo je baš za čuti opet.

Polufinale 2

M. Pokora - Reflet
X Stereotipičan francuski pop, nije loše.
Ben Hazlewood - Lay Me Down X OK koreografijica, pesmuljak onako.
Camila Cabello - Shameless X E ovo senzastično bombastično, da!
Stephen Sanchez - Baby Blue Bathing Suit X Gospodin Božić bata u letnjem izdanju. Rizzler.
Walls - Mi nena X Vozi sasvim dobro! Originalan izbor.
Goldielocks - Live again X Solidan radijski popić.
Purple Disco Machine, Sophie and the Giants - Hypnotized X Isto kao Goldielocks
TheFatRat - The Calling X Znam ovo i lepo je, nema šta!
Comagatte - Comme l'italien X Nisam siguran jel trol ili pokušaj originalnosti. Treba više slušanja za konačni utisak.
Milica Pavlović - Ona nosi pradu
Greg Gould feat. Morissette - Love It All Out
X Tužno, smrt raku. Spot izvlači melodijsku dosadnost pa je utisak sredina.
Karolina - Mog života dio X Prolazno.
Sara James - PSYCHO X Popičasto.
Billy Ocean - Red Light Spells Danger X Drugačije, to se ceni.
Goca Tržan - Haljina X Neloše, tetkasto.
Pavell & Venci Venc’ feat. Kristian Kostov – Vdigam LEVEL X Volim ove pesme što su baš sranje, nula pretencioznosti. Više ovakvih na FSC bi moglo.
Marina - Cuntissimo X Mnogo volimo dijamantašicu, a ova pjesma je fina skroz.
Grace Davies – Do Or Die X Dosta popičasto pf.
Barbara Popović - Srebrno nije zlato X Pa ok je, nije užas, bit izvlači stvar.
Lazza, Takagi & Ketra - PANICO X Pa ne može ovo prismrdeti Cenere/u nažalost, dosta pozadinski i zaboravno.
Modà - Sono già solo X Fino je, malo repetitivno, do kraja me već izgubi.

Last edited:
Meni isto zvuči da su zapravo slične pjesme posebno u refrenu. Ali ne mora biti da su identične pjesme. Čak i chat gpt kaže da nisu iste i da nemaju dodirnih točaka.

Волим што су нам имена сортирана по ћирилици
A ja se čudim i ne shvatam zašto me nema tamo gde obično treba da me bude.
Lepa je bila priredba. Bravo! 😃

Valjalo je više originalnosti u odabiru pesama na prvu loptu, ali videćemo šta ste nam sve pripremili.

Prvo polufinale:

Silver Medal 3D GIF

01. Sasha Lopez x DARA - Gasoline
02. Zella Day - Mushroom Punch
03. Ani Lorak — Through the Fear

04. Jelena Tomašević - Gde da odem da te ne volim
05. Μιχάλης Χατζηγιάννης Χ Τάμτα - Εκδρομή
06. Elton John - Rocket man

07. Артем Пиваров х SadSvit - Терпи
08. Jelena Rozga - Lavica
09. Juliette Moraine - Papa
10. THE HARDKISS - Crush

11. Miach - Led (feat. Grše)
12. Margaret - Tak musiało być
13. Zorja - Tetno

14. RAYE - Genesis
15. Beyond the Black - Free me
16. Axwell & Ingrosso - Something New
17. JLS - She Makes Me Wanna ft. Dev

18. Patrisha - Pilsēta no lauskām
19. Marco Mengoni - Io ti aspetto
20. Isabel LaRosa - Good For You

21. Wrabel - Ten feet tall

Drugo polufinale:

rowingat-rowing.webp

01. M. Pokora - Reflet
02. Ben Hazlewood - Lay Me Down
03. Camila Cabello - Shameless
04. Stephen Sanchez - Baby Blue Bathing Suit
05. Walls - Mi nena

06. Goldielocks - Live again
07. Purple Disco Machine, Sophie and the Giants - Hypnotized

08. TheFatRat - The Calling
09. Comagatte - Comme l'italien

10. Milica Pavlović - Ona nosi pradu
11. Greg Gould feat. Morissette - Love It All Out
12. Karolina - Mog života dio
13. Sara James - PSYCHO
14. Billy Ocean - Red Light Spells Danger
15. Goca Tržan - Haljina
16. Pavell & Venci Venc’ feat. Kristian Kostov – Vdigam LEVEL
17. Marina - Cuntissimo
18. Grace Davies – Do Or Die

19. Barbara Popović - Srebro nije zlato
20. Lazza, Takagi & Ketra - PANICO
21. Modà - Sono già solo

1.PF

01. Sasha Lopez x DARA - Gasoline - Onako, nije mi baš nešto. Prvi komentar na yt i ovi 🐦 koji se pojavljuju u pesmi su sve 😅
02. Zella Day - Mushroom Punch
03. Ani Lorak — Through the Fear - Očekivao sam da će mi biti u zelenom, međutim ovo je tip pesme kao npr Arilena Ara sa prošlog fsc-a neka uzvišenost, dramatičnost koja ne vodi ničemu. Za koga ona peva na engleskom?
04. Jelena Tomašević - Gde da odem da te ne volim
05. Μιχάλης Χατζηγιάννης Χ Τάμτα - Εκδρομή - Nije me pomerilo. Okej, ali bez jačeg utiska.
06. Elton John - Rocket man
07. Артем Пиваров х SadSvit - Терпи
08. Jelena Rozga - Lavica - Jedna je lavica na forumu, ali ne liči mi ovo na nju xD ..Kada sam video da je Rozga tu pevušio sam 🎶ti bi mjenjao me za neku mlađu🎶 .. ali to nije ta pesma. Nije loše ali mi nije ni nešto
09. Juliette Moraine - Papa
10. THE HARDKISS - Crush

11. Miach - Led (feat. Grše) - Vau, baš neočekivano. Pa skoro si bila ... ova mi je možda najbolja od nje.
12. Margaret - Tak musiało być
13. Zorja - Tetno
- I šta sad da ti radim? Nimalo se ne kajem za 0 na prošlom izdanju jer nisi podrumara (pravila su to dozvoljavala). Pesma je mnogo bolja nego prošla, a opet skoro si bila.
14. RAYE - Genesis - Ima mi neke slične delove kao "Tetno". Nije loše.
15. Beyond the Black - Free me
16. Axwell & Ingrosso - Something New - Baš bledo, najslabija iz prvog.
17. JLS - She Makes Me Wanna ft. Dev - Pa simpatično.
18. Patrisha - Pilsēta no lauskām
19. Marco Mengoni - Io ti aspetto

20. Isabel LaRosa - Good For You - Nije loše.
21. Wrabel - Ten feet tall

2.PF

01. M. Pokora - Reflet - Ističe mi se po tome jer jedini peva na francuskom u ovom pf.
02. Ben Hazlewood - Lay Me Down
03. Camila Cabello - Shameless - Ja ovu pesmu čujem prvi put. Okej je. Jako je blizu da uđe u prve dve kategorije.
04. Stephen Sanchez - Baby Blue Bathing Suit - Ako pošiljaoc voli ovakav zvuk moglo je nešto drugo. Pesma kao pesma okej, njegova najslabija na takmičenju.
05. Walls - Mi nena
06. Goldielocks - Live again
07. Purple Disco Machine, Sophie and the Giants - Hypnotized - Vidimo se u finalu u top10, ali mene ovakve pesme već duže vreme umaraju na fscu.
08. TheFatRat - The Calling
09. Comagatte - Comme l'italien
10. Milica Pavlović - Ona nosi pradu - Nije hejt prema Milici, muzika je odlična, ali tekst.. Sa druge strane da je sve ovo npr na turskom bilo bi me briga šta kaže, al' stvarno ona nosi Pradu a ja samo grudi gole mi je baš krindž.
11. Greg Gould feat. Morissette - Love It All Out
12. Karolina - Mog života dio
13. Sara James - PSYCHO

14. Billy Ocean - Red Light Spells Danger
15. Goca Tržan - Haljina

16. Pavell & Venci Venc’ feat. Kristian Kostov – Vdigam LEVEL - Zvuči kao da je i Justin Bieber svratio, verovatno zbog Kostova.. nije loše.
17. Marina - Cuntissimo
18. Grace Davies – Do Or Die - Nije loše, ali ostale zelene su mi bolje.
19. Barbara Popović - Srebrno nije zlato - Žao mi je što za "Vatrena" nisam dao poene jer sam tek kasnije krenuo da slušam tu pesmu. Ali ova mi je mlaka.
20. Lazza, Takagi & Ketra - PANICO - Nije loša, ali mi ostale zelene pesme ipak imaju jači efekat, ova malo bleđa u tom društvu.
21. Modà - Sono già solo

Utisci od sjaja do očaja! To!

Komentare pišem sutra, danas radim dubinsko čišćenje.

Imam nekako osjecaj da ce poslije Natune ljubav vera nada doci na red.Ana Nikolic s pogledom na zid i Rozga s modernom ženom

Ima jako dobrih pesama u oba polufinala, ali ima i mnogo onih koje su mi totalno nepoznate.

Back