290. FSC - Risiko v2

Finalno slušanje FSC pesama?

• Total voters
    16
  • Poll closed .
Odvojeno ćemo pf pošto ima dosta toga da se svari. Boje nisu poklonjene.

Sutra preko dana drugo pf.

PRVO POLUFINALE
Kermo Murel - Rahvalaul
🇪🇪 Ovo sam ja poslao. Nadam se da ću u finale.
Angelina Jordan - Bad Valentine 🇳🇴 Lepuškasto, kao kantri verzija Adele. Tu negde u nivou one koju je etica slala.
Gregor Hägele - Mama hatte immer Recht 🇩🇪 Radio hitić, skroz korektno.
Oliver Dragojević - Cesarica 🇭🇷 Muzički klimavo, izbor ne preterano originalan, pevač nisam simpatizer. Sve u svemu ne.
Dora Gaitanovici & Adrian Despot - Vând ploi 🇷🇴 Fino vozika po rifovima. Refren može konkretnije.
Fernando Daniel - Casa 🇵🇹 Lepa baladerka, motivišuća.
Nathy Peluso - Emergencia 🇪🇸 Originalno, vuče me na latino blud. Može.
Albin Lee Meldau - Josefin 🇸🇪 Ništa konkrentno se ne dešava, ali ni ne mora. Samo po sebi je vajbz.
Elyanna - Ganeni 🇵🇸 Urbano. Izvoza me, pa me smori i tako u krug.
Emin feat Jony - Камин 🇷🇺 Lepa baladerka. Ovako nešto mi prija za čut.
Delta Goodrem - Sitting on Top of the World 🇦🇺 High School Musical + Hanna Montana. Nenametljivo.
Eros Ramazzotti - Parla con me 🇮🇹 Dosadno, teško za čuti do kraja.
ADÉLA - Superscar 🇸🇰 Apsolutna muzička i vizuelna bomba.
Elsa y Elmar - amantes y amigos 🇨🇴 Skroz prijajuće iskustvo. Klistira dušu.
$oho Bani, Herbert Grönemeyer - Zeit, Dass Sich Was Dreht 🇩🇪 Vozi. Daje malo na navijačkom dopaminu.
Stars - Dead Hearts 🇨🇦 Eterično, prijajuće. Hvala.
Guma - Чародейка 🇷🇺 Pa ovo sam imao na spisku tako da ne može ništa manje od vrhunskog da se da.
Eva Timush - Tattoo 🇲🇩 Kul vožnja, malo stereotipično ipak.
JJ - Back To Forgetting 🇦🇹 Đasvi mi se. Lowkey, a dovoljno intenzivno da me zavoza.
Bárbara Bandeira - Mais 🇵🇹 Afrobit in da haus. Odlično za septembar.
Mara Sattei - Mare aperto 🇮🇹 Odličan pop, pogotovu me progresija u kraju odradi.
Marina Kaye - Dancing With The Devil 🇫🇷 Lepi popuškasti zvuci koji nadozilaze.
Ken Hirai ft. Namie Amuro - Grotesque 🇯🇵 Top. Netipično za FSC, što je dodatni plus.
The Hardkiss - Tony, Talk! 🇺🇦 Pesma je dosta različita od one koja je bila na prošlom izdanju tako da ne mislim da će uticati na poredak. Sve pohvale za izbor.

Ovo su moji prvi utisci. Izdanje nije loše. Ima jako dobrih pesama ovde.

PRVO POLUFINALE: ✈️

01. 🇪🇪 Kermo Murel - Rahvalaul

Brzalica za sam početak. Nažalost ja se jako retko povežem s ovakvim pesmama na prvu. Tako je i sad bilo. Prošla pesma ja je već zaboravio. Ocena 3 od 5 za sad. Posle više slušanja možda i uđe u uši. 3/5

02. 🇳🇴Angelina Jordan - Bad Valentine

Ovo više odgovara mom ukus od prethodne pesme. Skidam kapu za glas i tekst pesme. Drži pažnju. 4/5

03. 🇩🇪 Gregor Hägele - Mama hatte immer Recht

Fan sam nemačkog jezika postao i mnogo mi je prijala ova pesma u ove kasne sate. Pravo osveženje i otkriće za mene. 5/5

04. 🇭🇷 Oliver Dragojević - Cesarica

Ovo je bila pesma koja se puštala na mojoj svadbi. Emotivno sam vezan za ovo. Oliveru skidam kapu za sve što je napravio u muzici. Ovakav umetnik se jednom rađa. Imao je nešto posebno što je prosto izbijalo iz njega u svakoj pesmi koju je napisao a Cesarica mu je ja bih rekao najbolja pesma. Ovo je naravno samo moje mišljenje. 5/5

05. 🇷🇴 Dora Gaitanovici & Adrian Despot - Vând ploi

Na prvu me ovakva pesma uvek kupi. Osetim to što pevaju bez ds razumem jezik. Jako lepo. Za sad se i žanrovski izdvojila. 4/5

06. 🇵🇹 Fernando Daniel - Casa

PRELEPO. Imao sam dosta njegovih pesama na spisku za slanje. Čovek me iznova i iznova oduševljava svojim glasom. 5/5

07. 🇪🇸 Nathy Peluso - Emergencia

Interesantno je jer se izdvojilo i žanrovski i u svakom smislu. Opet, fali mi nešto da me oduševi ovde. Kao da mi ima previše toga u pesmi i ne drži me do kraja kako bi trebalo. 3.5/5

08. 🇸🇪 Albin Lee Meldau - Josefin

Ovo bi trebalo da mi se dopadne ali mi je na prvo slušanje bilo jako mlako i nedorečeno i nije mi zahvatilo emociju. Slušaće se još. 3.5/5

09. 🇮🇱 Elyanna - Ganeni

Ima nešto u sebi što mi se dopada i ako uopšte ne razumem zbog čega jer generalno i ovaj melos i ovakav tip pesme ne pali kod mene ali ovo je upalilo. 4/5

10. 🇷🇺 Emin feat Jony - Камин (Kamin)

Prelepa balada. Vidim zbog čega se stvorio hajp na temi zbog ove pesme. Poznata mi je bila od ranije i tada mi je bila super a i sada je. 5/5

11. 🇦🇺 Delta Goodrem - Sitting on Top of the World

Super od početka do kraja. Nemam ništa negativno ovde da kažem. Možda će neko reći da je baš bejzik ali meni se sviđa. 4/5

12. 🇮🇹 Eros Ramazzotti - Parla con me

Ipak mi se sviđa. Može on to i mnogo bolje ali meni je prijalo dovoljno da bude primećena. Moj ukus italijanske balade pogođen. 4/5

13. 🇸🇰 ADÉLA - Superscar

Između sam sviđanja i tačke gde mi pesma već ne prija. Na početku sve super. Dođe do sredine i pretvori se u nešto što ne volim. Slušaću i dalje svakako i videću na kraju kako će mi leći pesma. 3.5/5

14. 🇨🇴 Elsa y Elmar - amantes y amigos

Zlatna sredina za sad. Lepa je pesma i sve ali me nije baš oduševila toliko da mi se izdvaja i da kažem e ovo mi je otkriće. 3.5/5

15. 🇩🇪 $oho Bani, Herbert Grönemeyer - Zeit, Dass Sich Was Dreht

Još jedna pesma na nemačkom jeziku koja me je skroz kupila i oduševila. Sve mi se uklopilo u jedan jako lep paket. 5/5

16. 🇨🇦 Stars - Dead Hearts

Odlična pesma koja pogađa moj senzibilitet i osetim emociju koju volim da doživim kada slušam muziku. 5/5

17. 🇷🇺 Guma - Чародейка

Ova vozilica se ne može ignorisati. Super je skroz. Snažan konkurent za sada. Potencijalna pobednica. 5/5

18. 🇲🇩 Eva Timush - Tattoo

Ne prolazi ovo za sad kod mene. 3/5

19. 🇦🇹 JJ - Back To Forgetting

Wasted Love sam svaki dan do esca slušao od kad je izašla i posle esca sam je isto slušao i danas da je čujem po prvi put oduševio bih se. Ovo mi uopšte ne ide uz njega. Baš mlako i nedorečeno. 3/5

20. 🇵🇹 Bárbara Bandeira - Mais

Ovde mi fali nešto i čekam da se bar nešto dogodi i na kraju ništa. 3/5

21. 🇮🇹 Mara Sattei - Mare aperto

Prelepo otkriće za mene. Baš mi prijalo ovo da čujem. 5/5

22. 🇫🇷 Marina Kaye - Dancing With The Devil

Moj stil skroz. Na prvu ulazi u uši. 5/5

23. 🇯🇵 Ken Hirai ft. Namie Amuro - Grotesque

Izdvaja se ovde u ovom polufinalu i može se reći da je ovo jedna dobra vozilica. Jako kreativan i originalan izbor. 4/5

24. 🇺🇦 The Hardkiss - Tony, Talk!

Ovo mi se ne dopada. Ne bojkotujem ali ne mogu a da ne uporedim s pesmom koja je bila na prethodnom fscu i ta mi se dopala jako i očekivao sam nešto slično i ovde ali ipak ne. 3/5

DRUGO POLUFINALE: 🚀

01. 🇳🇱 Dr. Peacock - Trip to Valhalla

Odlično. Baš me zavozalo pogotovo u sredini. 5/5

02. 🇵🇹 Mara Pedro - Ímpeto

Neupečatljivo. Očekivao sam više. 3/5

03. 🇵🇪 Faraón Love Shady - Soy Guapo

Prva pesma koja će dobiti ocenu ispod 3. Jednostavno mi se nije svidelo. 2/5

04. 🇦🇺 Slim Dusty - Waltzing Matilda

Bled utisak ostavlja na prvo slušanje. 3/5

05. 🇷🇴 Magnat & Feoctist - Dă-mă mamă după Iura

Vozi. Dobra pesma. Refren je jako upečatljiv. 4/5

06. 🇪🇪 An-Marlen - Peegel

Još jedna estonska pesma koja mi se nije dopala na ovom izdanju a zapravo volim pesme iz Estonije. Eesti Laul mi je jedno od omiljenih NF. 2/5

07. 🇵🇱 Mateusz Ziółko - W płomieniach

Odlično. Ovde mi se baš sve dopalo. Pogotovo refren. 5/5

08. 🇸🇪 Sandro Cavazza - The Days

I da ne znam da je ovo iz Švedske verovatno bih opet povezao sa Švedskom :D. Volim Švedsku generiku. 4/5

09. 🇪🇸 Rigoberta Bandini - Busco un centro de gravedad permanente

Jako dobro. Ovo može samo da napreduje kod mene. 4/5

10. 🇱🇻 Bujāns - Mēs spīdam

Ne znam o čemu peva ali mi je melodija jako vesela i pri kraju me baš kupila pesma i stilski mi se izdvojila od konkurencije. 4/5

11. 🇬🇷 Antonis Remos - I agapi erhete sto telos (Αντώνης Ρέμος - Η αγάπη έρχεται στο τέλος)

Jedna od retkh Grčkih pesama a da ja volim. Slušam i uživam. 5/5

12. 🇺🇿 Lola - Sevgingni menga ayt

Počelo je dobro i posle sam se pogubio. 3/5

13. 🇧🇪 Mustii - Skyline

Predivan tekst i melodija. Pesma me je baš pogodila. Mustii je preneo emociju iza pesme. 5/5

14. 🇩🇪 Boys Noize - Overthrow

Ništa mi se ovde nije dopalo. Slušam i na pola već mi bude teško. Skroz suprotno mom nekom ukusu. 1/5

15. 🇺🇦 Неангелы ft. A-Dessa - Сирень

Brza pesma sa lepom melodijom a i glasovi se uklapaju skroz. 4/5

16. 🇲🇦 Manal - Moussem

Ovo me baš oduševilo na prvo slušanje. Glas odličan, i melos mi je prijao ovde i solistički deo. Pun pogodak. 5/5

17. 🇦🇺 Josef Salvat - Punchline

Jedna od boljih na ovom izdanju. Bravo. 5/5

18. 🇳🇴 Teo - Ghost

Odlično. Ritmična pesma koja ima odličan tekt i drži mi pažnju od početka do kraja. 5/5

19. 🇬🇷 Klavdia - Βασανίζομαι (Vasanízomai)

Dobra mi je i ova od nje. Prija mi njen glas jako. 4/5

20. 🇰🇷 Jimin (지민) - Who

Ostavila me pesma na kraju bez nekog jakog utiska. 3/5

21. 🇺🇦 Макс Барских - По секрету (Po sekretu)

Jako dobra pesma. Kraj je mogao biti bolji ali nije mi mnogo pokvario utisak o pesmi. 4/5

22. 🇰🇷 Chung Ha (청하) - I'm Ready

Slično kao i za pesmu Who. Ne ostavlja snažan utisak a i previše se ponavlja. 2/5

23. 🇧🇷 Ivana Wonder - Melancholic Blue

Predivan glas. Ostavlja bez teksta. Definitivno skriveni dijamant ovog izdanja. Nisam očekivao ovakvu pesmu da čujem. Kapa dole za izbor. 5/5

24. 🇮🇹 Rizzo, Greg Willen - Cassa Forte (balla

Ju. Nismo ovo očekivali na samom kraju. E ovo je brza pesma koja mi uđe u uši i mozak. Ne ostavlja me ravnodušnog. 5/5

Dobro jutro FSC-ovci!

Nakon što se slegao jučerašnji dan, kako bi svi bili u ravnopravnom položaju, uradio sam prezentaciju i za dve zamenjene pesme, po jednu iz oba polufinala.
Stormove izvođačice su izgleda neprimetne kod mene. :D

Dakle, evo ko se još takmiči na ovom izdanju.

PRVO POLUFINALE:
07. 🇹🇭 Lisa - Rockstar (učestvovala na 279. FSC-u u triju - Doja Cat & Raye)

LKTFIWn.png

DRUGO POLUFINALE:
22. 🇲🇽 Danna Paola - Mala Fama (učestvovala na 270. FSC-u "bez prezimena")

LKTFIWn.png

Filhy, bravo za mega sadržajnu priredbu. Sve je za svaku pohvalu i u normalnim okolnostima, a naročito kada se uzme u obzir u kakvom si stanju pripremao sve ovo. 🙇‍♂️🙇‍♂️

Hvala, hvala, Dodo!!! Hvala vam svima! ❤️

Drago mi je da vam se tako dopalo i kada vidim ovako pozitivan feedback za uloženi trud, onda me to stvarno obraduje! :love:
Moje stanje jeste nezgodno, ali sada mi je već znatno bolje što se oporavka tiče, a i vadi me to što sam na bolovanju i ne radim, nemam ni treninge nikakve, pa imam dosta vremena da se posvetim, malo po malo, koliko stignem, pa odmorim i tako u krug. :) Sada je nekako pao skoro idealan trenutak u ovakvoj situaciji za FSC, ako uopšte može da postoji idealan i da se tako kaže. :LOL:

Inače sam imao malu brljotinu i kod banera za Antonisa Remosa. Niste mi to sugerisali. :LOL: Falio je naziv izvođača i pesme, treperenje Tankyja i zastave kod isečka pesme, pa evo korekcije.

A još jednu zanimljivost sam spazio koja se desila sasvim slučajno kod ovog klipa.
Pogledajte na 0:46! Da sam ciljano hteo to da uradim, ne bih lako uspeo! :ROFLMAO:

Ovo za Antonisa sam mislio pošto piše na ovoj kao sličici za pesmu da ne treba baner, pa nisam ni mislio da treba. Sry

Prvo polufinale:

risk-game.webp

01. Kermo Murel - Rahvalaul
02. Angelina Jordan - Bad Valentine
03. Gregor Hägele - Mama hatte immer Recht

04. Oliver Dragojević - Cesarica
05. Dora Gaitanovici & Adrian Despot - Vând ploi
06. Fernando Daniel - Casa

07. Nathy Peluso - Emergencia
08. Albin Lee Meldau - Josefin
09. Elyanna - Ganeni
10. Emin feat Jony - Камин (Kamin)

11. Delta Goodrem - Sitting on Top of the World
12. Eros Ramazzotti - Parla con me
13. ADÉLA - Superscar
14. Elsa y Elmar - amantes y amigos

15. $oho Bani, Herbert Grönemeyer - Zeit, Dass Sich Was Dreht
16. Stars - Dead Hearts
17. Guma - Чародейка
18. Eva Timush - Tattoo

19. JJ - Back To Forgetting
20. Bárbara Bandeira - Mais

21. Mara Sattei - Mare aperto
22. Marina Kaye - Dancing With The Devil
23. Ken Hirai ft. Namie Amuro - Grotesque
24. The Hardkiss - Tony, Talk!

Drugo polufinale:

tiger-tank.webp

01. Dr. Peacock - Trip to Valhalla
02. Mara Pedro - Ímpeto

03. Faraón Love Shady - Soy Guapo
04. Slim Dusty - Waltzing Matilda

05. Magnat & Feoctist - Dă-mă mamă după Iura
06. An-Marlen - Peegel
07. Mateusz Ziółko - W płomieniach
08. Sandro Cavazza - The Days

09. Rigoberta Bandini - Busco un centro de gravedad permanente
10. Bujāns - Mēs spīdam
11. Antonis Remos - I agapi erhete sto telos (Αντώνης Ρέμος - Η αγάπη έρχεται στο τέλος)
12. Lola - Sevgingni menga ayt
13. Mustii - Skyline

14. Boys Noize - Overthrow
15. Неангелы ft. A-Dessa - Сирень
16. Manal - Moussem

17. Josef Salvat - Punchline
18. Teo - Ghost
19. Klavdia - Βασανίζομαι (Vasanízomai)

20. Jimin (지민) - Who
21. Макс Барских - По секрету (Po sekretu)
22. Chung Ha (청하) - I'm Ready

23. Ivana Wonder - Melancholic Blue
24. Rizzo, Greg Willen - Cassa Forte (balla)

Samo da znate više gledam kako komentarišete ovo što ste mi maznuli, nego ovo što sam zapravo i poslao.

Dežurni mi je prvi pik posle ovog semafora, nešto šuška u žbunju ko jazavac da se šunja.

Ne treba mi ništa zameriti jutros za semafor jer sam sanjao da sam progutao svoju bežičnu slušalicu (jer sam zaspao sa njima nakon preslušanih pesama) i probudio sam se sa tim osećajem 😆

Back