Pošto je izdanje takvo da treba da se koljemo, takvi su i komentari.
Generalno mi je izdanje miks zakayinog narkomanskog i bebijevih dijagnoza.
Nadam se da će ovi emojiji raditi.

Oliver Dragojević - Cesarica
Želim ovo da pobedi, da se na reviji pobednika bori sa ostalim domaćicama. A sama pesma je pesmetina i ko to ne kaže, laže.

Dora Gaitanovici & Adrian Despot - Vând ploi
Dobra pesma, nema šta. Ne bih trošila reči.

Fernando Daniel - Casa
Baš lep i uverljiv glas. Prenešena emocija.

Nathy Peluso - Emergencia
Čudna mi je pesma. Što bi rekli koncept. Ali me vuče više da nagradim, nego da popljujem.

Albin Lee Meldau - Josefin
Apsolutno lepo u svojoj jednostavnosti i interpretaciji.

Emin feat Jony - Камин (Kamin)
Lepa pesma, ali i patetična. Realno.

Elsa y Elmar - amantes y amigos
Do sad možda najlepši senzibilitet pesme. Mogu zamisliti da ovo ide u filmu u nekoj sceni gde se bivši par susreće i samo tužno gleda. A možda i zapleše poslednji tango. Da, sviđa mi se taj neki plesni tango ili valcer (ne razumem se) tempo! I ovi izmagljeni kadrovi.

$oho Bani, Herbert Grönemeyer - Zeit, Dass Sich Was Dreht
Sviđa mi se ovde i estetika i vajb i nemački.

Ken Hirai ft. Namie Amuro - Grotesque
Pa iskreno, originalan odabir i neko se potrudio. A i nije toliko loše.

The Hardkiss - Tony, Talk! Vidiim da svi više hvale moju prošlu, ali najiskrenije meni je ovo 10x bolje od moje pesme. Nisam imala nikakav hajp kad sam je poslala, zvučala mi je samo po šablonu i prošla sam kako sam prošla. A ovo ima odličan gruv i progresiju i solo, i više mi se dopada. Bravo stvarno! Bolja je pesma mnogo.

Dr. Peacock - Trip to Valhalla
I za Trip to Serbia sam dala mnogo, dala bih i za ovo. Mitski i rejvovski, vrlo lepa kombinacija.

Slim Dusty - Waltzing Matilda
Ako sam u ovom pf 12 ko kuća. Toplo, lepo, nostalgično. Želim da živim ovde i da slušam ovo.

Mateusz Ziółko - W płomieniach
Lepa baladica. Ne mogu hejtati.

Rigoberta Bandini - Busco un centro de gravedad permanente
I ovo mi je jedna od čudnijih pesama. Opet što bi rekli koncept! Mada mi se dopada više spot nego pesma.

Bujāns - Mēs spīdam
Neironično jedna od zabavnijih i originalnih do sad.

Mustii - Skyline
Ja svaku njegovu volim, i razmišljala sam možda kao nekad neku da šaljem, al sam zaboravila na njega kao opciju i nisam uvrštavala u izbore. Ima dobre pesme i za mene vrlo lepu boju glasa.

Boys Noize - Overthrow
Pored onog čike iz Australije najbolja u ovom pf! Sve mi se dopada.

Josef Salvat - Punchline
Lepa, ali ne bih se složila sa Pokahontasovim komentarom da je primer kako se pesma razvija. Za mene poprilično siromašno i neinsparitivno razvijanje, ali svakako je jedna od kvalitetnijih.

Ivana Wonder - Melancholic Blue
Iskreno, razmišljam ko su svi ovi ljudi što su slali koncepte, šale i čike na ovaj fsc. Ko? I gde su bili do sad?
Ovo izgleda kao umetnost. Samo kad poslušaš 46 pesama do sad, onda ti udara na nervni sistem.

Angelina Jordan - Bad Valentine
Verovatno osim krštenice ništa drugo norverško nema, ni ime, ni prezime, ni ovaj spot u pustinji, ni jezik. Al po strani, pesma izašla pre 10 meseci, a kao da su rane dve hiljadite, Amy Winehouse i neki takav stil. Konrektno, na pola sam, i dopada mi se i nije mi originalno.

Gregor Hägele - Mama hatte immer Recht
Slatka je pesmica i mama. Plus za nemački. Nisam sigurna da bih slušala, ali slatko je.

Elyanna - Ganeni
Pa zanimljiv je ona izvođač, ima nešto. Pošto sam rekla da sam je i ja razmatrala, ovu ne bih izabrala, neko neke druge možda više konceptualnije.

Eros Ramazzotti - Parla con me
Samo mi je radijski lepa. Neke druge od njega su mi lepšte. Ništa posebno.

ADÉLA - Superscar
Kad sam otvorila plejlistu skontala sam da ovu pesmu nekad slušala do kraja, a da se toga uopšte ne sećam i ne bih prepoznala. Zašto? Zato što nije nešto što slušam i šaljem, ali verovatno me privuklo tad da odslušam pesmu do kraja i sad kad slušam ne mogu reći isto da je loše.

Stars - Dead Hearts
Ne znam šta da mislim, lepo mi je, ali nije ni toliko moj vajb.

Bárbara Bandeira - Mais
Ne znam šta da mislim. Plus za Sade na početku.

Mara Pedro - Ímpeto
Da me neko pita kako bih zamišljala portugalsku pesmu, opisala bih mu je baš kao ovu.

Antonis Remos - I agapi erhete sto telos (Αντώνης Ρέμος - Η αγάπη έρχεται στο τέλος)
Omot pesme televisa presenta. A pesma lepa. Mada možda malo više patetično za mene, al ajd.

Lola - Sevgingni menga ayt
Nije mi loš vajb. Moja podrška. Kul je.

Неангелы ft. A-Dessa - Сирень MRRCY
Ovo bi moglo i kod mene na Halloween. Plus za estetiku. Ovako ni pesma nije loša.

Teo - Ghost
Malo Maneskin, kul al može i bolje.

Jimin (지민) - Who
Refren je sladak jer me podseća na neke 90e, rane 00e.

Макс Барских - По секрету (Po sekretu)
Lep spot, i nije loša pesma. Msm da ne bih slušala, al ok je.

Chung Ha (청하) - I'm Ready
Pa nagradiću državu, pesma isto nije loša u svom žanru, samo nije moj ukus.

Kermo Murel - Rahvalaul
Tip pesme koji bi se dopao fanovima Baby Lasagne ili Kaarije, a ja nisam taj lik. Više sam za 5MIINUST x Puuluup.

Delta Goodrem - Sitting on Top of the World
Drago mi je što je ona lepa, srećna i vesela. A pesma mi je infatilna.

Guma - Чародейка
Da mi ne zamerite, meni se malo smučio ukrajinski da slušam. Edit, sad vidim da je iz Rusije hm.

Eva Timush - Tattoo
Baš je nafurana za pesmu koja je osrednja.

JJ - Back To Forgetting
Iskreno, ništa. Dao mi je ništa.

Mara Sattei - Mare aperto
Ovo mi je zaboravno. Samo neka brza pesma koja ispunjava uslove da se pojavi na fscu.

Marina Kaye - Dancing With The Devil
Retko glup refren. Al moram priznati da je i malo zarazan.

Faraón Love Shady - Soy Guapo
Da ne gledam spot, samo da slušam bilo bi mi smešno. Ovako mi je degutantno.

Magnat & Feoctist - Dă-mă mamă după Iura
I ovo mi zvuči kao nešto što sam čula 100 puta, i što više prolazi u minutaži više me nervira.

An-Marlen - Peegel
Ništa, ne znam šta sam slušala. Obično.

Sandro Cavazza - The Days
Pa i zvuči mi ko Avicci, ja na tome nisam odrasla i nisam slušala, samo mi je ok, za šoping i neku decu.

Manal - Moussem
Poštovanje za Maroko, a ovako sam srećna što je trajala samo 2 minute.

Klavdia - Βασανίζομαι (Vasanízomai)
Ne volim ovu ženu, ne tucite me.

Rizzo, Greg Willen - Cassa Forte (balla)
Iskreno i ovo je čudno, malo šizofreno. Ovo izdanje mi je neki miks zakayinog narkomanskog i bebijevih dijagnoza.