290. FSC - Risiko v2

Finalno slušanje FSC pesama?

• Total voters
    16
  • Poll closed .
Evo semafora za PF1, stize uskoro i za drugo PF

01. 🇪🇪 Kermo Murel - Rahvalaul - Nisam uvek fan zanra, ali ovo vozi fino, verovatno zbog estonskog koji se super uklapa ovde
02. 🇳🇴 Angelina Jordan - Bad Valentine - Super glas i lepa pesma, ali nije bas pamtljiva, nesto malo nedostaje pa da bude zelena
03. 🇩🇪 Gregor Hägele - Mama hatte immer Recht - OK radijska pesmica ali na kraju dana previse mi je to mlako

04. 🇭🇷 Oliver Dragojević - Cesarica - Vanvremenska balada, naravno slusam je ceo zivot tako da mi u medjuvremenu dosadila vec 7 puta
05. 🇷🇴 Dora Gaitanovici & Adrian Despot - Vând ploi - Ovo mi je donekle privuklo paznju i ostavilo manje vise pozitivan utisak iako nisam preteran fan zanra
06. 🇵🇹 Fernando Daniel - Casa - Bas lepo i prijatno, nema greske sa baladom na portugalskom haha
07. 🇪🇸 Nathy Peluso - Emergencia - Ovo mi je OK, sviđa mi se kako teče i uspeva da zadrži pažnju al ipak mi nije za zelenu kategoriju
08. 🇸🇪 Albin Lee Meldau - Josefin - Ovo mi je bas lepo leglo, bas prijatno i umirujuce
09. 🇮🇱 Elyanna - Ganeni - Generalni utisak je pozitivan, mada nesto nedostaje pa da predje u zelenu kategoriju
10. 🇷🇺 Emin feat Jony - Камин (Kamin) - Jako lepa balada ali mi nedostaje neki momenat da je izdvoji iz mase

11. 🇦🇺 Delta Goodrem - Sitting on Top of the World - Previse genericno i vec vidjeno, nije me skrenulo paznju ni u kom trenutku sorry
12. 🇮🇹 Eros Ramazzotti - Parla con me - Jos jedan klasik, prija mi da cujem ali nisam lud za ovim
13. 🇸🇰 ADÉLA - Superscar - Prijatno iznenadjenje, ovo mi je bas leglo, moze zeleno
14. 🇨🇴 Elsa y Elmar - amantes y amigos - Slatko je, super pesmica za sporo subotnje jutro, ali na kraju ipak previse jednolicno i zaboravno
15. 🇩🇪 $oho Bani, Herbert Grönemeyer - Zeit, Dass Sich Was Dreht - Uh sta znam, ovo mi je OK da cujem jednom, kontam da ko gotivi nemacki rep da mu je ovo top, ali nazalost nisam ta osoba

16. 🇨🇦 Stars - Dead Hearts - Sorry ali ovo me nije pokrenulo ni najmanje :(
17. 🇷🇺 Guma - Чародейка - Generalno nije zanr za kojim sam lud, mada ima nekih zanimljivih elemenata
18. 🇲🇩 Eva Timush - Tattoo - Zvuci kao nesto sto bi culi na Etapa Națională, ok mi je da cujem jednom ali nazalost previse mi je ovo prosecno i prezvakano

19. 🇦🇹 JJ - Back To Forgetting - Ovo mi je prejako i cak jace od WL, jedina zamerka sto ne traje jos duze
20. 🇵🇹 Bárbara Bandeira - Mais - Ne mogu da ne volim nesto na portugalskom, iako istini za volju jeste malo repetitivno ali ovde mi ne smeta, svakako obozavam
21. 🇮🇹 Mara Sattei - Mare aperto - Tipican moderan italijanski bopic, uvek dobrodosao, svidja mi se

22. 🇫🇷 Marina Kaye - Dancing With The Devil - Prosecna i meni nazalost previse dosadnjikava balada, ne bih se vracao da opet slusam ovo
23. 🇯🇵 Ken Hirai ft. Namie Amuro - Grotesque - Ima par nekih zanimljivih trenutaka, ali generalni utisak nazalost ipak nista spec
24. 🇺🇦 The Hardkiss - Tony, Talk! - OK je ali do kraja vec dosadi

Tek sada sam stigao da ispratim priredbu, ostao sam bez teksta, iskreno. U datim okolnostima, odraditi ovako nešto zahtevno je stvarno za naklon do poda. :love: Svaka čast @Filhy. Pesme će se tek slušati, deluje da ima zanimljivih izbora.

Odvojeno ćemo pf pošto ima dosta toga da se svari. Boje nisu poklonjene.

Sutra preko dana drugo pf.

PRVO POLUFINALE
Kermo Murel - Rahvalaul
🇪🇪 Ovo sam ja poslao. Nadam se da ću u finale.
Angelina Jordan - Bad Valentine 🇳🇴 Lepuškasto, kao kantri verzija Adele. Tu negde u nivou one koju je etica slala.
Gregor Hägele - Mama hatte immer Recht 🇩🇪 Radio hitić, skroz korektno.
Oliver Dragojević - Cesarica 🇭🇷 Muzički klimavo, izbor ne preterano originalan, pevač nisam simpatizer. Sve u svemu ne.
Dora Gaitanovici & Adrian Despot - Vând ploi 🇷🇴 Fino vozika po rifovima. Refren može konkretnije.
Fernando Daniel - Casa 🇵🇹 Lepa baladerka, motivišuća.
Nathy Peluso - Emergencia 🇪🇸 Originalno, vuče me na latino blud. Može.
Albin Lee Meldau - Josefin 🇸🇪 Ništa konkrentno se ne dešava, ali ni ne mora. Samo po sebi je vajbz.
Elyanna - Ganeni 🇵🇸 Urbano. Izvoza me, pa me smori i tako u krug.
Emin feat Jony - Камин 🇷🇺 Lepa baladerka. Ovako nešto mi prija za čut.
Delta Goodrem - Sitting on Top of the World 🇦🇺 High School Musical + Hanna Montana. Nenametljivo.
Eros Ramazzotti - Parla con me 🇮🇹 Dosadno, teško za čuti do kraja.
ADÉLA - Superscar 🇸🇰 Apsolutna muzička i vizuelna bomba.
Elsa y Elmar - amantes y amigos 🇨🇴 Skroz prijajuće iskustvo. Klistira dušu.
$oho Bani, Herbert Grönemeyer - Zeit, Dass Sich Was Dreht 🇩🇪 Vozi. Daje malo na navijačkom dopaminu.
Stars - Dead Hearts 🇨🇦 Eterično, prijajuće. Hvala.
Guma - Чародейка 🇷🇺 Pa ovo sam imao na spisku tako da ne može ništa manje od vrhunskog da se da.
Eva Timush - Tattoo 🇲🇩 Kul vožnja, malo stereotipično ipak.
JJ - Back To Forgetting 🇦🇹 Đasvi mi se. Lowkey, a dovoljno intenzivno da me zavoza.
Bárbara Bandeira - Mais 🇵🇹 Afrobit in da haus. Odlično za septembar.
Mara Sattei - Mare aperto 🇮🇹 Odličan pop, pogotovu me progresija u kraju odradi.
Marina Kaye - Dancing With The Devil 🇫🇷 Lepi popuškasti zvuci koji nadozilaze.
Ken Hirai ft. Namie Amuro - Grotesque 🇯🇵 Top. Netipično za FSC, što je dodatni plus.
The Hardkiss - Tony, Talk! 🇺🇦 Pesma je dosta različita od one koja je bila na prošlom izdanju tako da ne mislim da će uticati na poredak. Sve pohvale za izbor.
DRUGO POLUFINALE
Dr. Peacock - Trip to Valhalla
🇳🇱 Ko bi rekao da će Pikok biti dvaput u tri izdanja. Sve pohvale za ovaj benger.
Mara Pedro - Ímpeto 🇵🇹 Veoma lepi eterični fado zvuci.
Faraón Love Shady - Soy Guapo 🇵🇪 Ovo je toliko loše da je dobro, obrne ceo krug.
Slim Dusty - Waltzing Matilda 🇦🇺 Kul, sa ovakvim nečim ne bih došao u kontakt bez FSCa tako da hvala.
Magnat & Feoctist - Dă-mă mamă după Iura 🇷🇴 Zabavljački.
An-Marlen - Peegel 🇪🇪 Volim nju, sve pesme su joj fenomenalne, pa i ova. Svaka čast za pošaljioca.
Mateusz Ziółko - W płomieniach 🇵🇱 Nije loše, samo malo prežvakana i milion puta viđena forma. Poljski izvlači priču.
Sandro Cavazza - The Days 🇸🇪 Ovo ko da sam rekao AI da mi generiše Avicii-jevu pesmu.
Rigoberta Bandini - Busco un centro de gravedad permanente 🇪🇸 Možda mi treba više slušanja, za sada utisak da je nabacano.
Bujāns - Mēs spīdam 🇱🇻 Sviđa mi se sirotinjski letonski kempfest sa saksofonom, ima neku autentičnu nit.
Αντώνης Ρέμος - Η αγάπη έρχεται στο τέλος 🇬🇷 Ne valja.
Lola - Sevgingni menga ayt 🇺🇿 Za originalnost države izbora bravo, za samu pesmu podseća na Maruv, samo malo jednoličnije.
Mustii - Skyline 🇧🇪 Dojmio mi se ovaj melanholični popić.
Boys Noize - Overthrow 🇩🇪 This shit slaps. Fenomenalno.
Неангелы ft. A-Dessa - Сирень 🇺🇦 Klasični rusko-ukrajinski pop 2010tih, opet kao da je AI generisana pesma, samo nešto originalniji izbor nego Sandro.
Manal - Moussem 🇲🇦 Zvuči kao pesma sa intervizije. Nemam za šta konkrentno da se uhvatim osim žice pri kraju pesme. Plus za odabir Afrike.
Josef Salvat - Punchline 🇦🇺 Školski primer odlične gradacije. Ne treba mi ni spot ovde pošto mogu da vizualizujem atmosferu koju oće da dočara.
Teo - Ghost 🇳🇴 Odlični balans između edgy soft roka i pop. Malo Maneskin influens, u pozitivnom smislu. Odlična stvar.
Klavdia - Βασανίζομαι 🇬🇷 Tanko. Skontao sam da mi se ne sviđa nijedna njena pesma osim Asteromate, što znači da je odlično ubola koju pesmu da predstavi širokom auditorijumu.
Jimin (지민) - Who 🇰🇷 Jel ovo onaj iz BTS/a? Koreografija mi više zaokuplja pažnju nego pesmuljak, koji je metiljav.
Макс Барских - По секрету 🇺🇦 Ok mi da čujem, ali mi izađe iz glave odmah nakon toga. Još uvek mi se vrti Teo - "Ghost" u glavi xD
Chung Ha (청하) - I'm Ready 🇰🇷 Solidan kpop-ić, iako mi ne zvuči kao kpop. Uživali smo tokom slušanja.
Ivana Wonder - Melancholic Blue 🇧🇷 Apstraktno i autentično. Muzički se ne ističe, ali ni ne mora pošto je više nalik teatru nego muzičkoj pozornici.
Rizzo, Greg Willen - Cassa Forte (balla) 🇮🇹 Tri odlične tehno rejvčine u ovom polufinalu. Ovo isto izvozalo, plus nije očekivano da italijani imaju ovakve izvođače pa je i to dodatni bonus.

Odlično izdanje, biće teško glasat

PRVO POLUFINALE: ✈️

01. 🇪🇪 Kermo Murel - Rahvalaul
Idemo gasiranjeeeee samo pumpaj
02. 🇳🇴 Angelina Jordan - Bad Valentine
Vrlo Ejmi Vajnhaus, svakako je kod mene danas vreme takvo da je ova pesma takav mood
03. 🇩🇪 Gregor Hägele - Mama hatte immer Recht
Radio frendli na kubni, meh,ni za šta čovek da se uhvati
04. 🇭🇷 Oliver Dragojević - Cesarica
Svaki komentar je ovde suvišan, a forumaš koji je poslao neka mozga da li je to dobro ili loše 🤣
05. 🇷🇴 Dora Gaitanovici & Adrian Despot - Vând ploi
Mislim da nisam čuo do sad rumunski u ovom žanru, vrlo ide jezik sa ovakvom muzikom
06. 🇵🇹 Fernando Daniel - Casa
Ovo me užasno podseća na neku američku pesmu, odvela me put emocija
07. 🇪🇸 Nathy Peluso - Emergencia
Pumpa ali ne koliko ja volim
08. 🇸🇪 Albin Lee Meldau - Josefin
Baš nenametljivo, zvuči kao nešto što bi Islanđani slali na ESC
09. 🇮🇱 Elyanna - Ganeni
Ja sam ozbiljan sucker za ovakve pesme tako da samo rokaj Elijana
10. 🇷🇺 Emin feat Jony - Камин (Kamin)
U isečku sa priredbe sam već bio u fazonu NOPE ali kad se cela posluša... YUP
11. 🇦🇺 Delta Goodrem - Sitting on Top of the World
Čuo sam ovo negde garant, opet radio frendli na kubni
12. 🇮🇹 Eros Ramazzotti - Parla con me
Parla con MEH
13. 🇸🇰 ADÉLA - Superscar
Iz Slovačke? Wow. Refren mi je malo underwhelming
14. 🇨🇴 Elsa y Elmar - amantes y amigos
Pa ono, došla i prošla, nemam ništa drugo za kazati
15. 🇩🇪 $oho Bani, Herbert Grönemeyer - Zeit, Dass Sich Was Dreht
Pumpaj!!!
16. 🇨🇦 Stars - Dead Hearts
Šta?
17. 🇷🇺 Guma - Чародейка
Pumpanje se nastavlja
18. 🇲🇩 Eva Timush - Tattoo
Malo neinspirativno tbh
19. 🇦🇹 JJ - Back To Forgetting
Fali mi da zagrmi još jače ali lepa vožnjica
20. 🇵🇹 Bárbara Bandeira - Mais
Uživanje je bilo slušati ovo
21. 🇮🇹 Mara Sattei - Mare aperto
Nekako je prebrzo prošla da bih formirao mišljenje
22. 🇫🇷 Marina Kaye - Dancing With The Devil
Opet RF na kubni 😵‍💫
23. 🇯🇵 Ken Hirai ft. Namie Amuro - Grotesque
Davno nisam čuo nešto japansko da me ovako izvozalo
24. 🇺🇦 The Hardkiss - Tony, Talk!
Kakva vožnjica, baš mi se dopalo.

DRUGO POLUFINALE: 🚀

01. 🇳🇱 Dr. Peacock - Trip to Valhalla
Inače slušam i pišem komentare dok igram AC Valhalla tako da je ovo TOPINA trenutno meni, samo malo previše burgija bas za moj ukus
02. 🇵🇹 Mara Pedro - Ímpeto
Wow kakav trip od pesme
03. 🇵🇪 Faraón Love Shady - Soy Guapo
Peruanski reper koji malo kao da zapevava narodnjački? Kakav je ovo fever dream?
04. 🇦🇺 Slim Dusty - Waltzing Matilda
Ok?
05. 🇷🇴 Magnat & Feoctist - Dă-mă mamă după Iura
Možda bih pustio opet da poslušam, ali samo možda
06. 🇪🇪 An-Marlen - Peegel
Isto kao i prethodna pesma
07. 🇵🇱 Mateusz Ziółko - W płomieniach
Ja ne znam šta je sa muzikom iz ovog dela Evrope, svaka pesma kao da je jedna
08. 🇸🇪 Sandro Cavazza - The Days
Meh
09. 🇪🇸 Rigoberta Bandini - Busco un centro de gravedad permanente
Zanimljivo počela pa me razočarala pa je do kraja došla sebi
10. 🇱🇻 Bujāns - Mēs spīdam
Fanki, može
11. 🇬🇷 Antonis Remos - I agapi erhete sto telos (Αντώνης Ρέμος - Η αγάπη έρχεται στο τέλος)
Može to i bolje iz Grčke
12. 🇺🇿 Lola - Sevgingni menga ayt
Slušaće se opet sigurno!
13. 🇧🇪 Mustii - Skyline
MEHstii
14. 🇩🇪 Boys Noize - Overthrow
PUMPAJ!!!!!
15. 🇺🇦 Неангелы ft. A-Dessa - Сирень
Benger
16. 🇲🇦 Manal - Moussem
Nekako je nekompletna, ne znam
17. 🇦🇺 Josef Salvat - Punchline
Ovo mi se baš dopalo
18. 🇳🇴 Teo - Ghost
Solidan pokušaj
19. 🇬🇷 Klavdia - Βασανίζομαι (Vasanízomai)
E ovo se traži iz Grčke!
20. 🇰🇷 Jimin (지민) - Who
Pa ono, ok je, malo sam očekivao više kad sam video da je Jimin u pitanju.
21. 🇺🇦 Макс Барских - По секрету (Po sekretu)
Neinspirativno
22. 🇰🇷 Chung Ha (청하) - I'm Ready
To bre, servirano na maks
23. 🇧🇷 Ivana Wonder - Melancholic Blue
Ovo je baš lepo bilo, svaka čast
24. 🇮🇹 Rizzo, Greg Willen - Cassa Forte (balla)
Pumpanje za kraj, ništa lepše

PRVO POLUFINALE: ✈️

86022r.gif

01. 🇪🇪 Kermo Murel - Rahvalaul - Ovo mi jako ima prizvuk Bbno$ i dopada mi se vajb! Skakutao sam dok je išao ritam. Jeste da se vrv radi o nekom fudbalu koji me ne zanima, al kao vozi ritam je bitan!
02. 🇳🇴 Angelina Jordan - Bad Valentine - Volim ovakve vokale, pesma ima lepu gradaciju i fino je za poslušati.
03. 🇩🇪 Gregor Hägele - Mama hatte immer Recht - Za nemačku pesmu jako dobro, melodično mi je bilo i prijatno za čuti. Izgleda mi kao narkoman koga su naterali da se za maturu dotera.
04. 🇭🇷 Oliver Dragojević - Cesarica - Ovo je lepa legendarna pesma i može se reći da je najveći zicer izdanja. Ima situacija kada poželim da otpevam refren.
05. 🇷🇴 Dora Gaitanovici & Adrian Despot - Vând ploi - Kidalica, baš dobra rumunska kidalica. I ovo mi se pojavljivalo u algoritmu, ima ova gđica još dobrih numera pored ove koja kida.
06. 🇵🇹 Fernando Daniel - Casa - Predosadno mi bilo, tražio sam gif dok je trajala pesma.
07. 🇪🇸 Nathy Peluso - Emergencia - Malo mi je go girl give me nothing energija pesme, iako ima dosta dobrih elemenata koji su mi se dopali. Ostaje da vidimo preslušavanjem da li je pesma grower.
08. 🇸🇪 Albin Lee Meldau - Josefin - Švedski boem ima šmeka, onako poluzanimljiva pesma. Nije loša atmosfera, no nije me odnela na daleke pute.
09. 🇮🇱 Elyanna - Ganeni - Slao sam gospođicu, vrlo volim ono što radi. Podrška Palestini!
10. 🇷🇺 Emin feat Jony - Камин (Kamin) - Nije me taklo.
11. 🇦🇺 Delta Goodrem - Sitting on Top of the World - Natasha Bedingfield iz Second Hand-a Ekotex.
12. 🇮🇹 Eros Ramazzotti - Parla con me - Eros mi isto prijatan da čujem, al mi prevaziđen.
13. 🇸🇰 ADÉLA - Superscar - Jako dobra pesma, baš mi je Britni Spirs!
14. 🇨🇴 Elsa y Elmar - amantes y amigos - Pa fino je milovala kapućinara, poslušao bih još koji put.
15. 🇩🇪 $oho Bani, Herbert Grönemeyer - Zeit, Dass Sich Was Dreht - Ovo me baš dobro izvozalo, malo mi probudilo neke strahove u meni al to je dobro volim kad me radi na napeto.
16. 🇨🇦 Stars - Dead Hearts - Dosadno mi je bilo.
17. 🇷🇺 Guma - Чародейка - Ohiio, može etno rejv može!!!
18. 🇲🇩 Eva Timush - Tattoo - Jako dobar europop, volim i kratki espreso kad je dobar!
19. 🇦🇹 JJ - Back To Forgetting - Ovo mi čak i bolje od Evrovizijske pesme, više vidim sebe ovo da poslušam nego ono. Ima malo taj 90s prizvuk, vole taj retro sad.
20. 🇵🇹 Bárbara Bandeira - Mais - Mogu da zamislim neku našu pevačicu da prepeva ovu pesmu neka bensedin energija tipa Lena Kovačević. Fina kapućinara.
21. 🇮🇹 Mara Sattei - Mare aperto - Dobra je ova tipična italijanara, nije me skroz zadivila ali držala je nivo.
22. 🇫🇷 Marina Kaye - Dancing With The Devil - Još jedan vokal koji mi je prijatan da čujem, pesma dramatično dobra.
23. 🇯🇵 Ken Hirai ft. Namie Amuro - Grotesque - Aleksa Jelić i Ana Štajdohar, samo u sushi varijanti koju inače ne konzumiram.
24. 🇺🇦 The Hardkiss - Tony, Talk! - Mnogo dobra estetika, pesma isto dobra nemaju oni loše pesme.

DRUGO POLUFINALE: 🚀

2025-01-02_690fb9c6dd2cd.gif

01. 🇳🇱 Dr. Peacock - Trip to Valhalla - Mene je ovo raznelo, Viking mi je prehot.
02. 🇵🇹 Mara Pedro - Ímpeto - Uuuu ovo me baš fino odradilo na neku mađidnu. Tenzično artistic, što volimo.
03. 🇵🇪 Faraón Love Shady - Soy Guapo - Ovo mi nije selo.
04. 🇦🇺 Slim Dusty - Waltzing Matilda - Ovo mi je bilo baš slatko, podseća me na mog pokojnog dedu.
05. 🇷🇴 Magnat & Feoctist - Dă-mă mamă după Iura - GORIM, ALI GORIM!!!
06. 🇪🇪 An-Marlen - Peegel - Mnogo dobra estetika, a sviđa mi se i vilinski vokal i minimal electronic, sve na mestu. Nova AI ministrica Albanije.
07. 🇵🇱 Mateusz Ziółko - W płomieniach - Dosadno, kao Saša Kovaćević sa pesmom koju niko nije zapamtio iako se vrti na radiju.
08. 🇸🇪 Sandro Cavazza - The Days - Nije me dotaklo.
09. 🇪🇸 Rigoberta Bandini - Busco un centro de gravedad permanente - Ivana Selakov kad želi da peva pop muziku, strofe gradile do refrena i nije se ništa desilo.
10. 🇱🇻 Bujāns - Mēs spīdam - Jako perverzno dobro, odmah me je osvojilo! Funk kida!
11. 🇬🇷 Antonis Remos - I agapi erhete sto telos (Αντώνης Ρέμος - Η αγάπη έρχεται στο τέλος) - Ovo mi je baš za neku verziju telenovele iz Grčke, nisam oduševljen.
12. 🇺🇿 Lola - Sevgingni menga ayt - Bome iskidala pesma, baš dobar edm.
13. 🇧🇪 Mustii - Skyline - Biba Struja, okej samo.
14. 🇩🇪 Boys Noize - Overthrow - Jako dobra homoerotika, iskidalo!!! Gorim!
15. 🇺🇦 Неангелы ft. A-Dessa - Сирень - Vrlo dobra muzika, vozika.
16. 🇲🇦 Manal - Moussem - Zanimljiva pesma, nije me skroz podigla al bilo mi prijatno.
17. 🇦🇺 Josef Salvat - Punchline - E i ovog gospodina sam slao, on baš ima mnogo dobrih pesama i ova je jedna od tih.
18. 🇳🇴 Teo - Ghost - Dopala mi se napeta atmosfera, on se tu gubi malo i to mi super, ludački.
19. 🇬🇷 Klavdia - Βασανίζομαι (Vasanízomai) - I ovo mi prosečna balkanska pesma.
20. 🇰🇷 Jimin (지민) - Who - E ovo mi bilo baš prijatno, vuče na zvuk početak 2000ih.
21. 🇺🇦 Макс Барских - По секрету (Po sekretu) - Mnogo dobro izgleda lik, pesma me isto lepo vozikala dok sam ga gledao hahah.
22. 🇰🇷 Chung Ha (청하) - I'm Ready - Baš onako sve izgleda i zvuči ekskluzivno i skupo, bome ostavila je utisak.
23. 🇧🇷 Ivana Wonder - Melancholic Blue - Ovo me tako osvojilo, svaka čast onom ko je poslao!
24. 🇮🇹 Rizzo, Greg Willen - Cassa Forte (balla) - Odličan završetak, nisam očekivao ovo od Italijana odličan rejv!

Pošto je izdanje takvo da treba da se koljemo, takvi su i komentari.
Generalno mi je izdanje miks zakayinog narkomanskog i bebijevih dijagnoza.

Nadam se da će ovi emojiji raditi.

tanky is happy 2.0-01.webp
:hr: Oliver Dragojević - Cesarica
Želim ovo da pobedi, da se na reviji pobednika bori sa ostalim domaćicama. A sama pesma je pesmetina i ko to ne kaže, laže.
:ro: Dora Gaitanovici & Adrian Despot - Vând ploi
Dobra pesma, nema šta. Ne bih trošila reči.
:pt: Fernando Daniel - Casa
Baš lep i uverljiv glas. Prenešena emocija.
:es: Nathy Peluso - Emergencia
Čudna mi je pesma. Što bi rekli koncept. Ali me vuče više da nagradim, nego da popljujem.
:se: Albin Lee Meldau - Josefin
Apsolutno lepo u svojoj jednostavnosti i interpretaciji.
:ru: Emin feat Jony - Камин (Kamin)
Lepa pesma, ali i patetična. Realno.
🇨🇴 Elsa y Elmar - amantes y amigos
Do sad možda najlepši senzibilitet pesme. Mogu zamisliti da ovo ide u filmu u nekoj sceni gde se bivši par susreće i samo tužno gleda. A možda i zapleše poslednji tango. Da, sviđa mi se taj neki plesni tango ili valcer (ne razumem se) tempo! I ovi izmagljeni kadrovi.
:de: $oho Bani, Herbert Grönemeyer - Zeit, Dass Sich Was Dreht
Sviđa mi se ovde i estetika i vajb i nemački.
🇯🇵 Ken Hirai ft. Namie Amuro - Grotesque
Pa iskreno, originalan odabir i neko se potrudio. A i nije toliko loše.
:ua: The Hardkiss - Tony, Talk! Vidiim da svi više hvale moju prošlu, ali najiskrenije meni je ovo 10x bolje od moje pesme. Nisam imala nikakav hajp kad sam je poslala, zvučala mi je samo po šablonu i prošla sam kako sam prošla. A ovo ima odličan gruv i progresiju i solo, i više mi se dopada. Bravo stvarno! Bolja je pesma mnogo.

🇳🇱 Dr. Peacock - Trip to Valhalla
I za Trip to Serbia sam dala mnogo, dala bih i za ovo. Mitski i rejvovski, vrlo lepa kombinacija.
🇦🇺 Slim Dusty - Waltzing Matilda
Ako sam u ovom pf 12 ko kuća. Toplo, lepo, nostalgično. Želim da živim ovde i da slušam ovo.
🇵🇱 Mateusz Ziółko - W płomieniach
Lepa baladica. Ne mogu hejtati.
🇪🇸 Rigoberta Bandini - Busco un centro de gravedad permanente
I ovo mi je jedna od čudnijih pesama. Opet što bi rekli koncept! Mada mi se dopada više spot nego pesma.
🇱🇻 Bujāns - Mēs spīdam
Neironično jedna od zabavnijih i originalnih do sad.
🇧🇪 Mustii - Skyline
Ja svaku njegovu volim, i razmišljala sam možda kao nekad neku da šaljem, al sam zaboravila na njega kao opciju i nisam uvrštavala u izbore. Ima dobre pesme i za mene vrlo lepu boju glasa.
🇩🇪 Boys Noize - Overthrow
Pored onog čike iz Australije najbolja u ovom pf! Sve mi se dopada.
🇦🇺 Josef Salvat - Punchline
Lepa, ali ne bih se složila sa Pokahontasovim komentarom da je primer kako se pesma razvija. Za mene poprilično siromašno i neinsparitivno razvijanje, ali svakako je jedna od kvalitetnijih.
🇧🇷 Ivana Wonder - Melancholic Blue
Iskreno, razmišljam ko su svi ovi ljudi što su slali koncepte, šale i čike na ovaj fsc. Ko? I gde su bili do sad?
Ovo izgleda kao umetnost. Samo kad poslušaš 46 pesama do sad, onda ti udara na nervni sistem.

Mercy 2.0-01.webp
🇳🇴 Angelina Jordan - Bad Valentine
Verovatno osim krštenice ništa drugo norverško nema, ni ime, ni prezime, ni ovaj spot u pustinji, ni jezik. Al po strani, pesma izašla pre 10 meseci, a kao da su rane dve hiljadite, Amy Winehouse i neki takav stil. Konrektno, na pola sam, i dopada mi se i nije mi originalno.
🇩🇪 Gregor Hägele - Mama hatte immer Recht
Slatka je pesmica i mama. Plus za nemački. Nisam sigurna da bih slušala, ali slatko je.
🇮🇱 Elyanna - Ganeni
Pa zanimljiv je ona izvođač, ima nešto. Pošto sam rekla da sam je i ja razmatrala, ovu ne bih izabrala, neko neke druge možda više konceptualnije.
🇮🇹 Eros Ramazzotti - Parla con me
Samo mi je radijski lepa. Neke druge od njega su mi lepšte. Ništa posebno.
🇸🇰 ADÉLA - Superscar
Kad sam otvorila plejlistu skontala sam da ovu pesmu nekad slušala do kraja, a da se toga uopšte ne sećam i ne bih prepoznala. Zašto? Zato što nije nešto što slušam i šaljem, ali verovatno me privuklo tad da odslušam pesmu do kraja i sad kad slušam ne mogu reći isto da je loše.
🇨🇦 Stars - Dead Hearts
Ne znam šta da mislim, lepo mi je, ali nije ni toliko moj vajb.
🇵🇹 Bárbara Bandeira - Mais
Ne znam šta da mislim. Plus za Sade na početku.

🇵🇹 Mara Pedro - Ímpeto
Da me neko pita kako bih zamišljala portugalsku pesmu, opisala bih mu je baš kao ovu.
🇬🇷 Antonis Remos - I agapi erhete sto telos (Αντώνης Ρέμος - Η αγάπη έρχεται στο τέλος)
Omot pesme televisa presenta. A pesma lepa. Mada možda malo više patetično za mene, al ajd.
🇺🇿 Lola - Sevgingni menga ayt
Nije mi loš vajb. Moja podrška. Kul je.
🇺🇦 Неангелы ft. A-Dessa - Сирень MRRCY
Ovo bi moglo i kod mene na Halloween. Plus za estetiku. Ovako ni pesma nije loša.
🇳🇴 Teo - Ghost
Malo Maneskin, kul al može i bolje.
🇰🇷 Jimin (지민) - Who
Refren je sladak jer me podseća na neke 90e, rane 00e.
🇺🇦 Макс Барских - По секрету (Po sekretu)
Lep spot, i nije loša pesma. Msm da ne bih slušala, al ok je.
🇰🇷 Chung Ha (청하) - I'm Ready
Pa nagradiću državu, pesma isto nije loša u svom žanru, samo nije moj ukus.

Hungry 2,0-01.webp
🇪🇪 Kermo Murel - Rahvalaul
Tip pesme koji bi se dopao fanovima Baby Lasagne ili Kaarije, a ja nisam taj lik. Više sam za 5MIINUST x Puuluup.
🇦🇺 Delta Goodrem - Sitting on Top of the World
Drago mi je što je ona lepa, srećna i vesela. A pesma mi je infatilna.
🇷🇺 Guma - Чародейка
Da mi ne zamerite, meni se malo smučio ukrajinski da slušam. Edit, sad vidim da je iz Rusije hm.
🇲🇩 Eva Timush - Tattoo
Baš je nafurana za pesmu koja je osrednja.
🇦🇹 JJ - Back To Forgetting
Iskreno, ništa. Dao mi je ništa.
🇮🇹 Mara Sattei - Mare aperto
Ovo mi je zaboravno. Samo neka brza pesma koja ispunjava uslove da se pojavi na fscu.
🇫🇷 Marina Kaye - Dancing With The Devil
Retko glup refren. Al moram priznati da je i malo zarazan.

🇵🇪 Faraón Love Shady - Soy Guapo
Da ne gledam spot, samo da slušam bilo bi mi smešno. Ovako mi je degutantno.
🇷🇴 Magnat & Feoctist - Dă-mă mamă după Iura
I ovo mi zvuči kao nešto što sam čula 100 puta, i što više prolazi u minutaži više me nervira.
🇪🇪 An-Marlen - Peegel
Ništa, ne znam šta sam slušala. Obično.
🇸🇪 Sandro Cavazza - The Days
Pa i zvuči mi ko Avicci, ja na tome nisam odrasla i nisam slušala, samo mi je ok, za šoping i neku decu.
🇲🇦 Manal - Moussem
Poštovanje za Maroko, a ovako sam srećna što je trajala samo 2 minute.
🇬🇷 Klavdia - Βασανίζομαι (Vasanízomai)
Ne volim ovu ženu, ne tucite me.
🇮🇹 Rizzo, Greg Willen - Cassa Forte (balla)
Iskreno i ovo je čudno, malo šizofreno. Ovo izdanje mi je neki miks zakayinog narkomanskog i bebijevih dijagnoza.

Last edited:
Mislim da sam poslao dobru pesmu, ali konkurencija je jaka tako da opet ispadam... nadam se da će ovi tenkići što imam da mi donesu neke dodatne poene... Moje komentarisanje pesama ide danas ili sutra...

Kad smo kod tenkića, da li ste i vi igrali ove igrice? Mene takva nostalgija uhvati kad ih vidim. 😍
768909D0-1BE0-4DC3-8549-2EFA8BD5BFDA.webp1FEBCFD8-5999-4341-8D23-0ABB5AEFBD3F.webp
C645C8C5-15C7-4F3A-A84C-2175D84E3339.webpE0A532B3-655C-4977-A7DE-79F49BDCAD0F.webp

Back