290. FSC - Risiko v2

Finalno slušanje FSC pesama?

• Total voters
    16
  • Poll closed .
Čitao sam bukvalno slovo po slovo da proverim Luksa i dobro je! :D

Evo zaslužene kartice.

Ejafjadlajekidl je vulkan na jugu Islanda koji je 2010. godine imao dve velike erupcije koje su izazvale prekid vazdušnog saobraćaja iznad severne Evrope.

Još jedno pitanje imamo za sada. :)

Ajmo!

A evo i Here Bjork koja je na ESC-u 2010. u Green room-u imala svoju tačku tim povodom. :D

Sudoku je logička zagonetka nastala upravo u Japanu 1986. godine, pa ćemo iz tog razloga ovde rešavati tu igru.
Pretpostavljam da ste svi čuli za ovu igru, a ova klasični Sudoku se sastoji iz velikog kvadrata od 9 x 9 kvadratića koji su smešteni u devet potpolja 3 x 3.
Svaka kolona, svaki red i svako potpolje (region) moraju da sadrže sve brojeve od 1 do 9 koji se ne smeju ponavljati.
Na početku je upisano nekoliko brojeva u nekoliko polja, a cilj igre je da se popune sva polja brojevima od 1 do 9.

Kako bismo pojednostavili i ubrzali, po istom sistemu ćemo ovde imati primer 4 x 4, naravno sa brojevima od 1 do 4, pa molim da u odgovoru napišete kojim brojevima treba popuniti prazna polja ove zagonetke redom, horizontalno, od gornjeg levog ugla, do donjeg desnog.
Popunjeno je 6 brojeva, a vi morate da pogodite svaki od preostalih 10.

Razumeli i spremni???

Taman da odem nešto pojest, brojevi neka me slobodno zaobiđu xD

OK, evo dakle nestandardnog 4 x 4 Sudokua.
Pišete mi redom brojeve po horizontali kako treba da se popune.
Za jednu grešku ide minus! 🤯
NEMA EDITOVANJA! Tj. jedino ako vas ne uhvatim!

Da vidimo koliko ste pametni, a i brzi!!! :D

Back