Okej, večeras je planiran risiko pa me Filha zamolio da vas uputim u igru i instalaciju.
PREKO KOMPJUTERA:
Igricu preuzimate sa Steama.
Šta je Steam?
Besplatna aplikacija ili platforma koja vam omogućava da preuzimate, kupujute i igrate igrice preko njega.
Neke se plaćaju, neke su besplatne, ova naša je BESPLATNA.
Postupak instalacije:
1. Odete na sajt Steama i u gornjem desnom uglu ćete videti INSTALL STEAM. Kliknete na to i preuzmete.
https://store.steampowered.com/
2. Kada ste preuzeli i instalirali Steam, kreirate nalog i ulogujete se.
3. Instliranje RISK: Global Domination
Otvorite Steam aplikaciju, idite na STORE pa u searchu pretražite igricu sa ovim nazivom. Kada je pronađete kliknete na nju i idete na opciju PLAY GAME i tada će vam se otvoriti pitanje gde želite da sačuvate igricu, izaberete gde želite i od instalacije to je to.
PREKO TELEFONA:
Samo preuzmete iz Google Play prodavnice igricu sa istim nazivom: RISK: Global Domination.
DETALJI OKO IGRE
Igrica na telefonu i preko kompa se razlikuje u tome što na telefonu ne možete promeniti ime vašeg naloga, osim u neko generično koje vam ponudi, a preko kompjutera vam uzima ime sa steama koje ste upisali. Barem je kod mene takav slučaj.
Na telefonu vam iskaču reklame takođe, dok na kompjuteru ne.
U oba slučaja kada otvorite igricu trebate prvo da odigrate trening sa kompjuterom, kao upustvo oko tehničkih stvari i toga kako da igrate igricu. A i da bi vam otključali opciju da možete da igrate sa prijateljima kasnije.
Ostalo mislim da će vam biti intuitivno jasno ako jednom odigrate, pa preporučujem da probate prvo sami, do večeras.
VAŽNO: KADA IGRICA ZAPOČINJE, MORATE U ROKU OD 10 SEKUNDI DA KLIKNETE NA I'M READY U SUPROTNOM VAS IZBACUJE IZ SOBE I NE MOŽETE IGRATI.