290. FSC - Risiko v2

Finalno slušanje FSC pesama?

• Total voters
    16
  • Poll closed .
Ako imate bilo kakvih pitanja koja bi mogla dodatno da objasne neke stvari ili potvrde trag misterije, kao što je Destry94 predložio, slobodno ih možete postaviti ovde. :)
Ukoliko se nakon toga predomislite, a slali ste mi već privatnu poruku, dozvoliću vam da promenite odluku! Znači, ostaće uvek kao važeća ona koju ste poslednju poslali.

Sutra ćemo ujutru novu misteriju za naše Drugo polufinale, a ono što mogu da najavim je da bismo mogli da igramo online Riziko večeras, kako biste konačno bolje upoznali ovu igru konkretno, obnovili možda znanje iz nje ili se samo zabavili! :D
U pitanju je moderna, ovde već pominjana verzija RISK: Global Domination, a potrebno je da imate Steam platformu instaliranu da bi moglo da se igra.
@Paučica vas može uputiti u detalje i objašnjenja oko instalacije i igre, a mogu se i ja rado pridružiti.
Možda je neko od vas već igrao?

Mogli bismo možda oko 21h, ako ima zainteresovanih?

Okej, večeras je planiran risiko pa me Filha zamolio da vas uputim u igru i instalaciju.

PREKO KOMPJUTERA:
Igricu preuzimate sa Steama.

Šta je Steam?
Besplatna aplikacija ili platforma koja vam omogućava da preuzimate, kupujute i igrate igrice preko njega.
Neke se plaćaju, neke su besplatne, ova naša je BESPLATNA.

Postupak instalacije:
1. Odete na sajt Steama i u gornjem desnom uglu ćete videti INSTALL STEAM. Kliknete na to i preuzmete.
https://store.steampowered.com/
install steam.webp

2. Kada ste preuzeli i instalirali Steam, kreirate nalog i ulogujete se.

3. Instliranje RISK: Global Domination
Otvorite Steam aplikaciju, idite na STORE pa u searchu pretražite igricu sa ovim nazivom. Kada je pronađete kliknete na nju i idete na opciju PLAY GAME i tada će vam se otvoriti pitanje gde želite da sačuvate igricu, izaberete gde želite i od instalacije to je to.

Rsik search.webp Play Risk.webp

PREKO TELEFONA:

Samo preuzmete iz Google Play prodavnice igricu sa istim nazivom: RISK: Global Domination.

DETALJI OKO IGRE

Igrica na telefonu i preko kompa se razlikuje u tome što na telefonu ne možete promeniti ime vašeg naloga, osim u neko generično koje vam ponudi, a preko kompjutera vam uzima ime sa steama koje ste upisali. Barem je kod mene takav slučaj.
Na telefonu vam iskaču reklame takođe, dok na kompjuteru ne.

U oba slučaja kada otvorite igricu trebate prvo da odigrate trening sa kompjuterom, kao upustvo oko tehničkih stvari i toga kako da igrate igricu. A i da bi vam otključali opciju da možete da igrate sa prijateljima kasnije.

Ostalo mislim da će vam biti intuitivno jasno ako jednom odigrate, pa preporučujem da probate prvo sami, do večeras.

VAŽNO: KADA IGRICA ZAPOČINJE, MORATE U ROKU OD 10 SEKUNDI DA KLIKNETE NA I'M READY U SUPROTNOM VAS IZBACUJE IZ SOBE I NE MOŽETE IGRATI.

Last edited:
Maksimalan broj učesnika u jednoj partiji je 6. Tako da nek se javi ko hoće da se rasporedimo ako bude preko 6. A igra okvirno traje od 10 minuta do sat vremena, u zavisnosti od toga koliko se vešti. Ovde ne očekujem duže od pola sata po rundi.

Last edited:
Ništa od mene, jedini računar koji imam je od firme i mislim da bi me IT ubio da im tražim dozvolu za instaliranje Steam-a :D

Ako ste prošli trening kada se pošalje kod za pristup sobi, postupak je sledeči:

Kada kliknete na Casual, pretvoriće vam se u Friends, idete na Friends (ako ne vidite friends čekirajte jer vam dole pored battle piše private ili public, ako je public prebacite u private).
Kod sobe ćete ukucati kad kliknete na ikonicu sa ABC slovima iznad koje piše Enter Id.
Screenshot_20250916-162803_RISK.webp
Screenshot_20250916-162817_RISK.webp
Screenshot_20250916-163836_RISK.webp

A opet ako vas je više od 6 rasporedićemo se jer jedna runda može trajati 10 minuta ako vas sve pojedem 😛

Šalim se, ali nije da će potrajati ukoliko postoji jedan dominatan igrač sa dobrom taktikom, dok drugi npr gube svoju vojsku.

Prvo bi igrali World Domination, i tu ne bi bilo zadataka nego ko osvoji sve teritorije pobedio je. Da se uhodate.

Tako da večeras svako ko želi može igrati u prvoj ili nekoj drugoj rundi.

Back