290. FSC - Risiko v2

Finalno slušanje FSC pesama?

• Total voters
    16
  • Poll closed .
Dobar dan! :D
Zabavno je igrati ovaj taktički Global Domination i u suštini se ne razlikuje mnogo od klasičnog Rizika (osim naravno vizuelno pošto se on-line igra). Jedino mi se čini da se teritorije osvajaju daleko lakše ovde jer inače teritorija koja se brani ima prednost ukoliko pri bacanju kockice dobije isti broj, a ovde to ide lako i što nema zadataka već pobednik mora da pokori ceo svet (makar u verziji koju smo igrali).
Bravo Paučice na pobedama i još jednom hvala na pomoći! :)

Večeras možemo takođe da igramo i ovaj put u prvoj odigranoj igri nagrađujem top 3, tako da pobednik dobija 3 kartice, drugoplasirani 2, a trećeplasirani 1. :D Samo screen-ujte ovde taj rezultat ili ga napišite.

Nego, danas popodne ćemo razotkriti misteriju lansiranja nuklearne rakete iz prvog polufinala (63. strana), a do tada možete da pitate za neke informacije koje vas zanimaju u vezi osumnjičenih, a koje možda nisu bile najjasnije. :)
Ime osobe za koju mislite da je skrivila mi šaljete u PP.

Što se glasanja tiče, u jednom od polufinala je odličan odziv jer je glasala polovina ljudi (12 od 24)! U onom drugom već dosta slabije, tj. upola manje (6).
Zanimljivo je da u oba polufinala po jedna pesma i dalje ima nula poena. :(
Imate još manje od dva dana da pošaljete glasove!
Hajmo nove komentare, ocene, semafore jer za to dobijate bodove u ovoj paralelnoj igri u vidu kartica! :D

A evo nove misterije (drugo polufinale) koju možete rešavati do sutra popodne. Naravno, napominjem da je ona napravljena u saradnji sa ChatGPT-jem, odnosno on je njen autor uz moje sugestije i korekcije. :)

Mustii, Maks Barskih, Klavdia, An-Marlen, Sandro Cavazza, Jimin, Ivana Wonder, Faraón Love Shady, Josef Salvat, Boys Noize, Antonis Remos i Dr. Peacock su se našli u kazinu iz čijeg sefa je ukradeno 152 hiljade dolara!!! 💰🤯

ey48zSt.png
BLJlFRI.png

Qjyorvt.png
j5EHEdv.png

529v7qX.png
P604sb4.png

hGlZ3yQ.png
VDiM1gJ.png

Dodatne informacije!

Mustii: Viđen u kazinu u 21:30 dok je igrao poker, izgubio manji iznos. Kasnije je otišao u hotelski bar gde su ga videla tri svedoka.
Sandro Cavazza: U 22:30 povukao se u sobu i ostavio ključeve na recepciji jer je imao problem s bravom. Veče proveo između hotela i kazina, viđen za rulet stolom.
Jimin: U kazinu je bio sa pratiocima, ali se povukao ranije (oko 22:20) zbog gužve. Od tada do ponoći bio u VIP salonu sa fanovima i organizatorima.
Ivana Wonder: Čitavo veče provela fotografišući za društvene mreže; kasnije se pridružila Mustii-ju u baru.
Faraón Love Shady: Vrlo upadljiv – provocirao i pravio buku u kazinu.
Dr. Peacock: U 22:15 otišao do parkinga jer mu je nestalo nekih stvari iz torbe. Vratio se oko 22:35, nervozan i zadihan.
Josef Salvat: Bio za šankom i razgovarao sa Antonisom Remosom između 22:15 i 23:00.
An-Marlen: U 22:40 je otišla u spa centar hotela, gde postoje zapisi o njenom boravku.

Last edited:
Trazili ste, gledajte! 😌

01. 🇪🇪 Kermo Murel - Rahvalaul
02. 🇳🇴 Angelina Jordan - Bad Valentine
03. 🇩🇪 Gregor Hägele - Mama hatte immer Recht
04. 🇭🇷 Oliver Dragojević - Cesarica
05. 🇷🇴 Dora Gaitanovici & Adrian Despot - Vând ploi
06. 🇵🇹 Fernando Daniel - casa
07. 🇪🇸 Nathy Peluso - Emergencia
08. 🇸🇪 Albin Lee Meldau - Josefin
09. 🇮🇱 Elyanna - Ganeni
10. 🇷🇺 Emin feat Jony - Камин (Kamin)
11. 🇦🇺 Delta Goodrem - Sitting on Top of the World
12. 🇮🇹 Eros Ramazzotti - Parla con me
13. 🇸🇰 ADÉLA - Superscar
14. 🇨🇴 Elsa y Elmar - amantes y amigos
15. 🇩🇪 $oho Bani, Herbert Grönemeyer - Zeit, Dass Sich Was Dreht
16. 🇨🇦 Stars - Dead Hearts
17. 🇷🇺 Guma - Чародейка
18. 🇲🇩 Eva Timush - Tattoo
19. 🇦🇹 JJ - Back To Forgetting
20. 🇵🇹 Bárbara Bandeira - Mais
21. 🇮🇹 Mara Sattei - Mare aperto
22. 🇫🇷 Marina Kaye - Dancing With The Devil
23. 🇯🇵 Ken Hirai ft. Namie Amuro - Grotesque
24. 🇺🇦 The Hardkiss - Tony, Talk!

01. 🇳🇱 Dr. Peacock - Trip to Valhalla
02. 🇵🇹 Mara Pedro - Ímpeto
03. 🇵🇪 Faraón Love Shady - Soy Guapo
04. 🇦🇺 Slim Dusty - Waltzing Matilda
05. 🇲🇩 Magnat & Feoctist - Dă-mă mamă după Iura
06. 🇪🇪 An-Marlen - Peegel
07. 🇵🇱 Mateusz Ziółko - W płomieniach
08. 🇸🇪 Sandro Cavazza - The Days
09. 🇪🇸 Rigoberta Bandini - Busco un centro de gravedad permanente
10. 🇱🇻 Bujāns - Mēs spīdam
11. 🇬🇷 Antonis Remos - I agapi erhete sto telos (Αντώνης Ρέμος - Η αγάπη έρχεται στο τέλος)
12. 🇺🇿 Lola - Sevgingni menga ayt
13. 🇧🇪 Mustii - Skyline
14. 🇩🇪 Boys Noize - Overthrow
15. 🇺🇦 Неангелы ft. A-Dessa - Сирень
16. 🇲🇦 Manal - Moussem
17. 🇦🇺 Josef Salvat - Punchline
18. 🇳🇴 Teo - Ghost
19. 🇬🇷 Klavdia - Βασανίζομαι (Vasanízomai)
20. 🇰🇷 Jimin (지민) - Who
21. 🇺🇦 Макс Барских - По секрету (Po sekretu)
22. 🇰🇷 Chung Ha (청하) - I'm Ready
23. 🇧🇷 Ivana Wonder - Melancholic Blue
24. 🇮🇹 Rizzo, Greg Willen - Cassa Forte (balla)

Pratite celu priču i pratite tragove!
Samo jedna osoba je kriva za izazivanje potencijalne globalne nuklearne katastrofe.
Razmislite dobro ko bi to mogao da bude... 🤔

N1yytmc.png
hIYuhXz.png

qnTovAg.png
wven962.png

Pošaljite mi u privatnoj poruci ko je po vašem mišljenju pokušao lansiranje nuklearne rakete (koju je srećom sprečio sigurnosni prtokol).
Tokom dana ćemo imati još jednu misteriju za drugo polufinale, a rezultate i presudu (gaženje Tankyjem) :LOL: sutra uveče. Do tada razmislite i pišite...
Za pogođenog krivca se dobija kartica, a za pogađanje sa tačnim objašnjenjem dve. :)

Dajem vam još sat vremena za razrešenje Alpha-X Incidenta!
Možda ste baš vi pravi Herkul Poaro? 🕵️‍♂️ Šaljite mi PP, ako niste! Do sada je vas sedmoro pretpostavilo diverzanta.
Nakon toga ćemo verdict. ⚔️

Večeras Riziko! Ko je zainteresovan, neka se javi ovde! Najbolje je da krenemo opet od 21h, a možemo i od 20h, ako vam više odgovara?
Prva partija večeras se nagrađuje karticama. :)

Stanje sa glasovima 23/48 (skoro polovina je obavila forumsko-građansku dužnost).
Sutra ujutru podsetnici! :D

Glasajte, dajte komentare i ocene jer oni utiču na punjenje pojačanjima za petak. :cool:

To je to od informacija za sada...

PRVO POLUFINALE: ✈️

01. 🇪🇪 Kermo Murel - Rahvalaul
02. 🇳🇴 Angelina Jordan - Bad Valentine
03. 🇩🇪 Gregor Hägele - Mama hatte immer Recht
04. 🇭🇷 Oliver Dragojević - Cesarica
05. 🇷🇴 Dora Gaitanovici & Adrian Despot - Vând ploi
06. 🇵🇹 Fernando Daniel - casa
07. 🇪🇸 Nathy Peluso - Emergencia
08. 🇸🇪 Albin Lee Meldau - Josefin
09. 🇮🇱 Elyanna - Ganeni
10. 🇷🇺 Emin feat Jony - Камин (Kamin)
11. 🇦🇺 Delta Goodrem - Sitting on Top of the World
12. 🇮🇹 Eros Ramazzotti - Parla con me
13. 🇸🇰 ADÉLA - Superscar
14. 🇨🇴 Elsa y Elmar - amantes y amigos
15. 🇩🇪 $oho Bani, Herbert Grönemeyer - Zeit, Dass Sich Was Dreht
16. 🇨🇦 Stars - Dead Hearts
17. 🇷🇺 Guma - Чародейка
18. 🇲🇩 Eva Timush - Tattoo
19. 🇦🇹 JJ - Back To Forgetting
20. 🇵🇹 Bárbara Bandeira - Mais
21. 🇮🇹 Mara Sattei - Mare aperto
22. 🇫🇷 Marina Kaye - Dancing With The Devil
23. 🇯🇵 Ken Hirai ft. Namie Amuro - Grotesque

24. 🇺🇦 The Hardkiss - Tony, Talk!

DRUGO POLUFINALE: 🚀

01. 🇳🇱 Dr. Peacock - Trip to Valhalla
02. 🇵🇹 Mara Pedro - Ímpeto
03. 🇵🇪 Faraón Love Shady - Soy Guapo
04. 🇦🇺 Slim Dusty - Waltzing Matilda
05. 🇲🇩 Magnat & Feoctist - Dă-mă mamă după Iura
06. 🇪🇪 An-Marlen - Peegel
07. 🇵🇱 Mateusz Ziółko - W płomieniach
08. 🇸🇪 Sandro Cavazza - The Days
09. 🇪🇸 Rigoberta Bandini - Busco un centro de gravedad permanente
10. 🇱🇻 Bujāns - Mēs spīdam
11. 🇬🇷 Antonis Remos - I agapi erhete sto telos (Αντώνης Ρέμος - Η αγάπη έρχεται στο τέλος)
12. 🇺🇿 Lola - Sevgingni menga ayt
13. 🇧🇪 Mustii - Skyline
14. 🇩🇪 Boys Noize - Overthrow
15. 🇺🇦 Неангелы ft. A-Dessa - Сирень
16. 🇲🇦 Manal - Moussem
17. 🇦🇺 Josef Salvat - Punchline
18. 🇳🇴 Teo - Ghost
19. 🇬🇷 Klavdia - Βασανίζομαι (Vasanízomai)
20. 🇰🇷 Jimin (지민) - Who
21. 🇺🇦 Макс Барских - По секрету (Po sekretu)
22. 🇰🇷 Chung Ha (청하) - I'm Ready
23. 🇧🇷 Ivana Wonder - Melancholic Blue

24. 🇮🇹 Rizzo, Greg Willen - Cassa Forte (balla)

Igram risko samo recite konačnu satnicu, mada bi mi 20 više odg.... Što se tiče semafora i moje pesme forum je standardno ukusa bez.

Pratite celu priču i pratite tragove!
Samo jedna osoba je kriva za izazivanje potencijalne globalne nuklearne katastrofe.
Razmislite dobro ko bi to mogao da bude... 🤔

N1yytmc.png
hIYuhXz.png

qnTovAg.png
wven962.png

Pošaljite mi u privatnoj poruci ko je po vašem mišljenju pokušao lansiranje nuklearne rakete (koju je srećom sprečio sigurnosni prtokol).
Tokom dana ćemo imati još jednu misteriju za drugo polufinale, a rezultate i presudu (gaženje Tankyjem) :LOL: sutra uveče. Do tada razmislite i pišite...
Za pogođenog krivca se dobija kartica, a za pogađanje sa tačnim objašnjenjem dve. :)

Krećemo sa osobama koje niko nije pretpostavio kao krivce.

Nathy Peluso - U kantini, zabeležena na video-kameri dok raspravlja oko raspodele obroka i u 22:17 je bila tamo.
Fernando Daniel - Bio na straži u zapadnom krilu baze; izveštaji stražarskog dnevnika potvrđuju njegovo prisustvo.
Guma - popravljala je antenu na krovu koji je daleko od mesta incidenta, pa je tek kasnije predala rukavicu koju je pronašla prilikom povratka u bazu.
Ken Hirai i Namie Amuro - Izvodili su test goriva. Prijavili da su u 22:17 ušli u komandni blok i pokušali da pristupe terminalu C-7. Međutim, kasnije se ispostavilo da je C-7 u to vreme već bio isključen zbog održavanja (što se poklapa sa zapisnikom tehničara). Zašto je onda došlo do zabune?
Namie je ušla u sobu sa slabijim osvetljenjem i videla displej sa oznakom „7“ na jednom pomoćnom modulu (koji zapravo nije bio aktivni terminal, već samo pomoćni broj server-reda). Ken je, oslanjajući se na njen utisak, upisao da su koristili C-7. Zbog toga se činilo kao da su lagali, i njihovi iskazi su izgledali sumnjivo. U stvarnosti, oni su bili u istom sektoru, ali su sedeli za konzolom C-5, koja jeste radila i gde postoji zapis da je sistem prepoznat njihov ulaz. Dakle, pogrešna oznaka terminala je došla od ljudske greške u beleženju i stvorila privid kontradikcije.
Albin Lee Meldau - Bio u skladištu oružja, evidentiran potpisom i karticom za pristup. Tek u 22:22 je izašao iz skladišta.

Dakle, niko od ovih osoba nije krivac i dobro je što niste pretpostavili da su oni. :)

Elsa y Elmar - Bila je jako sumnjiva Dracarysu i Ramondi, ali nisu pretpostavljali da je ona! :D Sumnjivo je uglavnom to dugo sviranje koje je navodno samo JJ čuo, ali...
Zapravo je više ljudi svedočilo da je tada upravo pevala i nije bilo moguće da se iskrade neprimećena. :)

JJ - Ima zaista izveštaj lekara iz medicinskog sektora (Adela) u 20:50. I on jeste osoba sa kapuljačom koja ide do toaleta.
@Ramonda je sumnjao na njega kao krivca, ali nije bio u pravu.

$oho Bani i Herbert Grönemeyer - jesu menjali korisničke privilegije, ali su izjavili da su to radili radi izvesnog testiranja. Popravljali su ventilaciju u server sali, ali postoji potpisan tehnički log između 21:40 i 22:25 pod stalnim nadzorom, tako da postoji alibi.
@Destry94 Soho nije izazvao havariju. :)

Ostalo je četiri osumnjičena: ADÉLA, Delta Goodrem, Mara Sattei i Marina Kaye???? 🕵️‍♂️
Možete sada i javno da pišete svoja razmišljanja do konačnog raspleta! :D

Ja sam išla na doktorku jer ona je neka vrsta naučnika radi sa hemijom mogla je lažirati otiske prsta, a mogla ih je lako i nabaviti kada svi dolaze kod nje na preglede a da ne posimnjaju. Za Marinu bi previse bilo ocigledno da je ona. A i zena je zeni vuk. E sad, ja sam mislila da je ona sa kapuljacom izasla a ne JJ, pa mi je to palo u vodu. Jedino ako su se oboje ogrnuli u taj plašt. Za ove dve druge zaboravila sam alibije i sta su radile.

Msm moguce je da neko od nje ukrao tu rukavicu gde su bili marinini lazni otisci pesta i bacio je na hodnik. A moguce da je izgubila u zurbi jer ipak treba postojati neki trag inace ne bi otkrili.

ADÉLA - Istina je da se medicinski sektor nalazi tik pored kontrolne sale za lansiranje rakete i da ne treba ni pola minuta da se uđe iz jedne prostorije u drugu.
Šta znamo? 22:15 daje lek JJ-u, a u 22:17 se dešava incident! Hm... o_O
Nije ona, Paučice, ipak bila sa kapuljačom, iako je lako mogla biti i završiti posao u kratkom roku. Ali dati lek - ipak treba malo vremena, makar minut minimum, a kada se dođe do glavne sobe, rekli smo da postoje dve kontrole pristupa: kod kartice i biometrijska potvrda, plus sam ulazak unutra, pokretanje sistema, itd.
Uraditi sve to za dva minuta - fizički nemoguće! Dodatno, kapuljača je spašava.

@Paučica i @Ro97 su imali ovu pretpostavku

Idemo dalje...
ADÉLA, Delta Goodrem, Mara Sattei i Marina Kaye

Back