291. FSC - Leova zanimljiva geografija

Zar ne treba kada je pravilo PREDMET u pitanju da pored nekog predmeta tekst sadrzi i neki deo tela ili organ, a ne samo to? Onda predmet nema smisla, dok u ostalim grupama je moralo da sadrzi odredjene pojmove. :unsure:
U pravilu pise da MORA da sadrzi neke od pomenutih 8 grupa.
I ja sam ovako shvatio zadatak PREDMET... Imao sam par pesama koje su u tekstu imale neki organ ili deo tela ali ne i predmet i samim tim sam ih eliminisao što se tiče prijave... Među prijavljenim pesmama ima jedne koju sam i ja hteo, ali kako nije imala nijedan predmet u tekstu, otpala je i iskreno krivo mi je zbog toga... Pesma nije na jeziku koji poznajem tako dobro pa sam morao da prevodim... Možda sam ja kriv što nisam dodatno pitao, ali rekoh nema potrebe jer sam mislio da sam dobro shvatio zadatak 😢

I što se mene tiče, sve pesme iz zadatka PREDMET koje nemaju oba pojma trebalo bi da se zamene ili sledi bojkot... Pesmu koju sam ja hteo da pošaljem neću jer je pesma dobra, ali sve ostale iz tog zadatka vrlo rado....

evil kid smile GIF

Šalim se naravno, ali iskreno nije mi baš pravo

Pa niko neće plakati, ali logički je neispravno napisan zadatak. Tj ako je samo neko čitao te zadatke onda će tu protumačiti da se šalje samo organ. Ali ukoliko je neko čitao uvod tamo eksplicitno stoji da se šalju PREDMETI pod uslovima sa druge slike. To piše.

A ukoliko je već par ljudi za to pitalo privatno, onda je trebao to i da objasni javno.

A ukoliko je već par ljudi za to pitalo privatno, onda je trebao to i da objasni javno.
Kako je uopšte nekom palo na pamet da pita da li treba i predmet i organ, kada u pravilima lepo piše da se za svaki zadatak moraju ispuniti 2 uslova?! Kako ste se samo usudili?!

Mene to ne dotice svakako, ali smatram da previse dramite. Ocigledno je jedna grupa ljudi shvatila zadatak na jedan nacin i prijavila pesme, a druga grupa je shvatila drugacije te nije prijavila pesme za taj zadatak ali jeste za neki drugi.

Back