291. FSC - Leova zanimljiva geografija

Da li sam jedini koji i dalje nema pojma o čemu pričate. Šta tačno nije jasno oko zadatka PREDMET? Trebalo je poslati pesmu koja u tekstu ima neki organ (srce, bubreg, mozak...) ili neki deo tela (ruka, noga, glava..). Nigde nije naglašeno da mora i jedno i drugo?

Pitas za prvu recenicu u opisu pravila? Gde su nabrojani pojmovi koji ce se koristiti?

A u sledecoj recenici je navedeno, da ce stvari biti jasnije na sledecoj slici…

Odslušali smo sve po jednom, neke u celini, neke ispreskakali pošto ih već znamo.

Generalni dojam izdanja je da ima previše sigurnih izbora i da to malo smanjuje zabavnost celog takmičenja, bar meni.

Ovaj put nešto drugačiji semafor, u narandžasto ćemo obojiti one izvođače / pesme za koje mislimo da su mogli biti originalniji, dok ćemo u svetlo-plavo obojiti izbore koji smatram da su originalni i pošaljiocima svaka čast. Ostale pesme nećemo obojiti. Komentari na te pesme, kao i poeni naravno neće uticati, narandžasta pesma može biti odlična, a i žuta da nam se ne dopada. Ništa lično :coffee:

PRVO POLUFINALE
1. André Hazes - Leef
X Zvuči kao pesma iz nekog holandskog mjuzikla. Nije loša, feel good.
2. The B-52's - Love Shack X Nikad čula što je pozitivno, volim ovu disko atmosferu.
3. MARA - Severa X Hmmm razmislićemo. Dobra je ideja, a u realizaciji mi nešto fali. Lackluster.
4. Jerry Heil - Додай гучності (12 points) X Bilo bi ironično da ne dobije nijedan 12 points xD Pesma kao pesma me iritira.
5. The HU feat. Jacoby Shaddix of Papa Roach - Wolf Totem X Slušao sam ovaj bend uživo na Arsenal Festu i oduševili su me. Ovaj lik mi je malo random, ali generalni utisak top.
6. Of Monsters and Men - Television Love X Volim ove eterične, spokojne pesme. Baš idealna za noćni termin i lutanje mislima.
7. Johnny Huynh - RED ROSE X Isto kao MARA, sviđa mi se ideja, a realizacija fali jačine. Naravno ovo je prvi utisak, ostavlja se prostora za promenu mišljenja.
8. Berlin Manson x FVLCRVM - Hotel Kyjev X Ništa ih ne razumem šta pričaju, ali slovački (ili češki?) pank Kaarija je definitivno nešto što mi treba u životu.
9. Grace VanderWaal - What's Left Of Me X Sviđa mi se ovaj pop pesmuljak. Spot doprinosi pozitivnom utisku.
10. Annalisa - Maschio X Bilo je bar 3 bolje njene na FSCu.
11. Alex Warren with Joe Jonas - Burning Down X OK je, radijski feel good može.
12. Jennifer Lopez ft. Iggy Azalea - Booty X Pa ono, vulgarno bez poente. Aleksa, dodaj mi krstaču.
13. Raluca Radu - ALAI X Rumunjare na FSCu su nam toplo-hladno, ova nas čini toplijim zbog d'n'b zvuka koji nas veoma lepo vozi.
14. Florrie - Shot You Down X Ovaj progresiv pop bit je odličan! Kvalitetna numera.
15. Wiktoria Kida, Księga Żywiołów - Mała Malusieńka X Bogami ovo je opasno. Malo vuče na GUMA/u, ali je vizuelno i jezički skroz različito pa ima svoju autentičnu nit.
16. Galantis, David Guetta & Little Mix - Heartbreak Anthem X Refren je groovy simpa, a versovi su skroz bzvz.
17. Sugarcult - Los Angeles X E ova pank podrumara nas veoma vozi!
18. Cinematic Orchestra feat. Patrick Watson - To Build A Home X Spokojno, umirujuće slušanje. Skroz po meri.
19. Bloodywood - NU DELHI X Opasno kidanje!
20. Nawal El Zoghbi … Orkoss X Poštovanje za originalan izbor, volimo malo čuti arabesku ponekad. Pesma kao pesma nije nešto na šta bih izdivljao, al dance break je skroz vajb.
21. Kiki - Kuka itkee nyt X E ovo vrlo dobro balansira na ivici generike i kvalitetnog popa. Sasvim nam se sviđa ovako nešto.
22. Tijana Bogićević - Bezuslovno X Ne sviđa mi se.
23. The Pussycat Dolls ft. Busta Rhymes - Don't Cha X Volemo ovu pesmu, može.

DRUGO POLUFINALE
1. Levante - NIENTE DA DIRE
X Lepuškasti zvuci od Levante.
2. White Lies - Tokyo X Jao synthwave, volemo!
3. Ceca - Koža pamti X Nzm jel koža ili koza, u svakom slučaju bi bilo smisleno.
4. James Arthur, Kelly Clarkson - From The Jump X Onako, ivično.
5. DEVITO - AMSTERDAM X Ovo mi jedna od njegovih najboljih definitivno. Obeležila leto.
6. KATSEYE - Gabriela X Sviđa mi se ova korejsko-američka kombinacija, koktel pesmičić.
7. Faouzia - UNETHICAL X Pa lepa baladerka, standardna power balada forma za visok rezultat.
8. Nightwish - The Islander X Volim ovu kombinaciju gusara i vikinga. Kul priča.
9. Lana Del Rey - Off To The Races X Simpa pesmuljak, nevinašce.
10. Selena Gomez, Marshmello - Wolves X OK je.
11. RAYE - WHERE IS MY HUSBAND! X Ovo mi je jako Chicago (mjuzikl) vajbz. Sviđa mi se.
12. grandson - Blood // Water X E ovo gorimo!!! (narandžasto pošto je bio triput na FSC u zadnjih 30tak izdanja)
13. Ariana Grande, The Weeknd - Love Me Harder X Neću hejtam, top pesma.
14. Fly By Midnight - In The Night X Ovo me opušta na fin način.
15. S.A.R.S. - Lutka X Opet smo na svadbi. Samo što ovo dočekamo pre nego što se napijemo.
16. M.I.A - MARIGOLD X Sviđa mi se spot, a pesma na trenutke da, na trenutke ne. U globalu pozitivan utisak.
17. Tommee Profitt feat. SVRCINA - My Domain X Zvuči kao soundtrack iz neke distopijske igrice ili serije tipa GoT. Dobrae.
18. tam - sve još miriše na leto X Ne bih obojio u narandžasto čisto na činjenicu da je samo dvaput bila na FSC i oba puta ispala u pf. Što se tiče pesme predobro.
19. Valencia Grace - Super Elastic X Sviđa nam se kombinacija zvukova. Ima konkretan refren.
20. SHUMEI - Цілуй X Lepuškasto je, ali neću lagati da me nije smorilo već pri sredini.
21. Edis - Çek Tetiği X Zanimljivo, sviđa mi se. Izgleda da mi glumimo veće turke od turaka kad nemamo kvalitetnu pop scenu nego većinom zurle xD
22. Nemi pesnik - Zlatno doba X E ovo je odlična podrumara za izrovariti. Volim indie vajb cele pesme i videa, sve je organski.
23. Rade Jorović - Selo moje lepše od Pariza X Svaka čast za ovaj izbor!

Prvo pf 7/23, drugo 11/23, ukupno 18. Mnogo je kume.

Last edited:
Sta je netacno napisano?
Za kategoriju predmet pise da u pesmi mora da se spominje neki organ ili deo tela. Meni je tu jasno kao dan.
Ovo je glavni uslov

Screenshot_20250929-213154-458.webp

Ovo su dodatni uslovi za svaki zadatak

Screenshot_20250929-213214-968.webp

Jel za Državu bitno samo da pesmu izvodi duet ili grupa ili i da ima neku državu u tekstu, da li za zadatak Biljka isto tako bitno samo da pesma ne sme imati preko 50 miliona ili i da postoji neka biljka u tekstu itd...

Da pitam za ovo
Screenshot 2025-09-24 165437.webp

PIše šaljete neki od pojmova koji postoje u nazivu ili tekstu. Ali da ne bude stvar jednostavna pojmovi će imati uslove koje navodi u drugom postu.

To eksiplicitno znači da šalješ ime predmet biljku šta god pod USLOVIMA tim tim da postoji i deo tela

Ova rasprava doslovno

miljana-kulic.gif

Jel imamo analizu koliko pesama iz kategorije PREDMET nema predmet u tekstu pesme?

Dobro, vlaljda organizator bolje zna od ChatGPT, sta je imao na misli sastavljajuci zadatke, gde je u kategoriju predmet evidentno svrstao organe i delove tela.
Pa ono pitala sam za podršku. Pošto ne znam više kako da objasnim. I opet ponavljam briga me niti sam dramila niti išta, ti si bukvalno došao sad da grickaš. Bez potrebe.

A i ono studirala sam elektrotehniku, ako šta znam znam da tumačim zadatke. Pa sam se ubacila da kažem da jeste pogrešno napisano. I to je to. Srećna sam šta sam poslala nemam potrebe da isterujem nešto za sebe ovde.

Ja sam shvatio tako da oba uslova moraju biti ispunjena i po tome sam se vodio kad sam slao svoju pesmu. O predmetu nisam ni razmišljao jer nisam hteo da tražim pesme koje imaju predmet u naslovu ili u tekstu jer ih ovako iz glave stvarno ne znam.

Slažem se pak i sa jednom i sa drugom stranom. Pravila nisu bila dovoljno jasna ali ako nisu bila dovoljno jasna ja bih lično pitao Lea da ih pojasni. Pošto ja nisam uopšte gledao to za predmet onda ništa nisam ni pitao jer sam bio jako zadovoljan pesmom koju sam pronašao a ispunjavala je jedan od zadataka.

Jel za Državu bitno samo da pesmu izvodi duet ili grupa ili i da ima neku državu u tekstu, da li za zadatak Biljka isto tako bitno samo da pesma ne sme imati preko 50 miliona ili i da postoji neka biljka u tekstu itd...
Ja sam razumeo da je za predmet ograničeno da mora biti organ ili deo tela, jer da može bilo koji predmet tipa (stolica, krevet, telefon, ormar...) svako bi mogao da šalje šta god hoće.

Back