Odslušali smo sve po jednom, neke u celini, neke ispreskakali pošto ih već znamo.
Generalni dojam izdanja je da ima previše sigurnih izbora i da to malo smanjuje zabavnost celog takmičenja, bar meni.
Ovaj put nešto drugačiji semafor, u
narandžasto ćemo obojiti one izvođače / pesme za koje mislimo da su mogli biti originalniji, dok ćemo u
svetlo-plavo obojiti izbore koji smatram da su originalni i pošaljiocima svaka čast. Ostale pesme nećemo obojiti. Komentari na te pesme, kao i poeni naravno neće uticati, narandžasta pesma može biti odlična, a i žuta da nam se ne dopada. Ništa lično
PRVO POLUFINALE
1. André Hazes - Leef X Zvuči kao pesma iz nekog holandskog mjuzikla. Nije loša, feel good.
2. The B-52's - Love Shack X Nikad čula što je pozitivno, volim ovu disko atmosferu.
3. MARA - Severa X Hmmm razmislićemo. Dobra je ideja, a u realizaciji mi nešto fali. Lackluster.
4. Jerry Heil - Додай гучності (12 points) X Bilo bi ironično da ne dobije nijedan 12 points xD Pesma kao pesma me iritira.
5. The HU feat. Jacoby Shaddix of Papa Roach - Wolf Totem X Slušao sam ovaj bend uživo na Arsenal Festu i oduševili su me. Ovaj lik mi je malo random, ali generalni utisak top.
6. Of Monsters and Men - Television Love X Volim ove eterične, spokojne pesme. Baš idealna za noćni termin i lutanje mislima.
7. Johnny Huynh - RED ROSE X Isto kao MARA, sviđa mi se ideja, a realizacija fali jačine. Naravno ovo je prvi utisak, ostavlja se prostora za promenu mišljenja.
8. Berlin Manson x FVLCRVM - Hotel Kyjev X Ništa ih ne razumem šta pričaju, ali slovački (ili češki?) pank Kaarija je definitivno nešto što mi treba u životu.
9. Grace VanderWaal - What's Left Of Me X Sviđa mi se ovaj pop pesmuljak. Spot doprinosi pozitivnom utisku.
10. Annalisa - Maschio X Bilo je bar 3 bolje njene na FSCu.
11. Alex Warren with Joe Jonas - Burning Down X OK je, radijski feel good može.
12. Jennifer Lopez ft. Iggy Azalea - Booty X Pa ono, vulgarno bez poente. Aleksa, dodaj mi krstaču.
13. Raluca Radu - ALAI X Rumunjare na FSCu su nam toplo-hladno, ova nas čini toplijim zbog d'n'b zvuka koji nas veoma lepo vozi.
14. Florrie - Shot You Down X Ovaj progresiv pop bit je odličan! Kvalitetna numera.
15. Wiktoria Kida, Księga Żywiołów - Mała Malusieńka X Bogami ovo je opasno. Malo vuče na GUMA/u, ali je vizuelno i jezički skroz različito pa ima svoju autentičnu nit.
16. Galantis, David Guetta & Little Mix - Heartbreak Anthem X Refren je groovy simpa, a versovi su skroz bzvz.
17. Sugarcult - Los Angeles X E ova pank podrumara nas veoma vozi!
18. Cinematic Orchestra feat. Patrick Watson - To Build A Home X Spokojno, umirujuće slušanje. Skroz po meri.
19. Bloodywood - NU DELHI X Opasno kidanje!
20. Nawal El Zoghbi … Orkoss X Poštovanje za originalan izbor, volimo malo čuti arabesku ponekad. Pesma kao pesma nije nešto na šta bih izdivljao, al dance break je skroz vajb.
21. Kiki - Kuka itkee nyt X E ovo vrlo dobro balansira na ivici generike i kvalitetnog popa. Sasvim nam se sviđa ovako nešto.
22. Tijana Bogićević - Bezuslovno X Ne sviđa mi se.
23. The Pussycat Dolls ft. Busta Rhymes - Don't Cha X Volemo ovu pesmu, može.
DRUGO POLUFINALE
1. Levante - NIENTE DA DIRE X Lepuškasti zvuci od Levante.
2. White Lies - Tokyo X Jao synthwave, volemo!
3. Ceca - Koža pamti X Nzm jel koža ili koza, u svakom slučaju bi bilo smisleno.
4. James Arthur, Kelly Clarkson - From The Jump X Onako, ivično.
5. DEVITO - AMSTERDAM X Ovo mi jedna od njegovih najboljih definitivno. Obeležila leto.
6. KATSEYE - Gabriela X Sviđa mi se ova korejsko-američka kombinacija, koktel pesmičić.
7. Faouzia - UNETHICAL X Pa lepa baladerka, standardna power balada forma za visok rezultat.
8. Nightwish - The Islander X Volim ovu kombinaciju gusara i vikinga. Kul priča.
9. Lana Del Rey - Off To The Races X Simpa pesmuljak, nevinašce.
10. Selena Gomez, Marshmello - Wolves X OK je.
11. RAYE - WHERE IS MY HUSBAND! X Ovo mi je jako Chicago (mjuzikl) vajbz. Sviđa mi se.
12. grandson - Blood // Water X E ovo gorimo!!! (narandžasto pošto je bio triput na FSC u zadnjih 30tak izdanja)
13. Ariana Grande, The Weeknd - Love Me Harder X Neću hejtam, top pesma.
14. Fly By Midnight - In The Night X Ovo me opušta na fin način.
15. S.A.R.S. - Lutka X Opet smo na svadbi. Samo što ovo dočekamo pre nego što se napijemo.
16. M.I.A - MARIGOLD X Sviđa mi se spot, a pesma na trenutke da, na trenutke ne. U globalu pozitivan utisak.
17. Tommee Profitt feat. SVRCINA - My Domain X Zvuči kao soundtrack iz neke distopijske igrice ili serije tipa GoT. Dobrae.
18. tam - sve još miriše na leto X Ne bih obojio u narandžasto čisto na činjenicu da je samo dvaput bila na FSC i oba puta ispala u pf. Što se tiče pesme predobro.
19. Valencia Grace - Super Elastic X Sviđa nam se kombinacija zvukova. Ima konkretan refren.
20. SHUMEI - Цілуй X Lepuškasto je, ali neću lagati da me nije smorilo već pri sredini.
21. Edis - Çek Tetiği X Zanimljivo, sviđa mi se. Izgleda da mi glumimo veće turke od turaka kad nemamo kvalitetnu pop scenu nego većinom zurle xD
22. Nemi pesnik - Zlatno doba X E ovo je odlična podrumara za izrovariti. Volim indie vajb cele pesme i videa, sve je organski.
23. Rade Jorović - Selo moje lepše od Pariza X Svaka čast za ovaj izbor!
Prvo pf 7/23, drugo 11/23, ukupno 18. Mnogo je kume.